Connect with us

ACTUALITATE

Aproape jumătate din datoria României era deţinută, anul trecut, de nerezidenţi

Publicat

bani

Aproape jumătate (49,5%) din datoria guvernamentală a României era deţinută anul trecut de nerezidenţi, în timp ce corporaţiile financiare deţineau 47,8% şi entităţile rezidente nefinanciare 2,7%, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul UE, în 2018 au existat diferenţe semnificative privind datoria. Cel mai ridicat procent al datoriei publice deţinut de nerezidenţi se înregistra anul trecut în Cipru (76%), Letonia (74%) şi Lituania (73%). În contrast, cel mai ridicat procent al datoriei guvernamentale deţinut de corporaţiile financiare era în Danemarca (72%), Suedia (70%) şi Italia (65%).

Anul trecut, în UE, mai puţin de 10% din datorie era deţinută de entităţi rezidente nefinanciare, cu excepţia Maltei (25%), Ungariei (22%), Portugaliei (13%) şi Irlandei (11%).

În 2018, titlurile de creanţă au fost principalul instrument financiar în aproape toate statele membre ale UE. Cel mai ridicat procent se înregistra în Cehia (90% din totalul datoriei guvernamentale), Ungaria (89%), Malta şi Slovenia (ambele cu 88%), Marea Britanie (87%), Slovacia, Franţa şi Spania (toate cu 86%), Italia (85%), Lituania şi Austria (ambele cu 84%) şi România (83%). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Concursul național „Culinariada” organizat de Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Publicat

foto: concursul național „culinariada” organizat de liceul tehnologic „alexandru vlahuță”

Publicitate

Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, a organizat miercuri, 2 aprilie 2025, etapa națională a Concursului național de nutriție și alimentație sănătoasă din cadrul Proiectului „Culinariada”, ediția a VI-a, concurs cu expoziție gastronomică-secțiunea II „Preparate tradiționale locale și zonale” cu participare directă a echipelor și profesorilor coordonatori. Concursul a fost aprobat prin OMEC nr. 3.026/14.01.2025, Anexa 2,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani convoacă Adunarea Generală a Asociațiilor

Publicat

fundația județeană pentru tineret botoșani convoacă adunarea generală a asociațiilor

Publicitate

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani (FJTB), prin Consiliul de Conducere, convoacă Adunarea Generală a Asociațiilor, în conformitate cu art. 9 alin. (1) din Regulamentul Intern de Organizare și Funcționare al FJTB. Ședința ordinară va avea loc joi, 17 aprilie 2025, la ora 18:00, la Casa Tineretului din Municipiul Botoșani, Bd. M. Eminescu nr. 48.

Ordinea de zi:

  1. Aprobarea situațiilor financiar-contabile pentru anul 2024, în vederea depunerii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a s-a modificat

Publicat

calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de

Publicitate

În vederea evitării suprapunerii cu perioada de desfășurare a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu, care va avea loc la Botoșani, vă comunicăm calendarul modificat al celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru elevii cl. a VIII-a, în anul școlar 2024-2025, după cum urmează:

  • Limba și literatura română – miercuri, 16 aprilie 2025;
  • Matematică – joi, 17 aprilie 2025.

Menționăm că, în calendarul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe