Connect with us

ACTUALITATE

Aproape jumătate dintre adolescenţii britanici se declară dependenţi de reţelele sociale. Studiu

Publicat

laptop it calculator

Conform unei analize efectuate de Universitatea Cambridge, aproape jumătate dintre adolescenții britanici resimt o dependență de rețelele sociale, conform informațiilor prezentate miercuri de DPA/PA Media.

Primele concluzii ale unui studiu efectuat la Universitatea Cambridge au fost descrise drept „frapante”, cercetătorii declarând că relaţia unor persoane cu reţelele sociale ar putea fi „asemănătoare cu o dependenţă comportamentală”.

Echipa de la Cambridge a analizat date cuprinse în Millennium Cohort Study (MCS), realizat de Centrul pentru Studii Longitudinale (CLS) de la Universitatea din Londra.

Acesta urmăreşte viaţa a peste 18.000 de copii născuţi în Regatul Unit în 2000 şi 2001 pentru a afla mai multe informaţii referitoare la mediul copiilor născuţi la începutul secolului XXI.

Cercetătorii de la Cambridge au constatat că 48% din cele 7.022 de persoane intervievate s-au declarat de acord cu afirmaţia „Consider că sunt dependent/ă de reţelele sociale”.

Datele au fost colectate în perioada ianuarie 2018 – martie 2019, când persoanele din cohorta studiată aveau 17 ani.

Totalul celor care au răspuns că se simt dependenţi a inclus într-o proporţie mai mare fete (57%) comparativ cu băieţi (37%).

Ce mai arată studiul

„Nu spunem că oamenii care declară că se simt dependenţi sunt dependenţi. Dar nu este un sentiment plăcut să simţi că nu ai putere asupra propriului comportament, aşa că este destul de frapant faptul că atât de mulţi oameni resimt acest lucru”, a declarat doctoranda Georgia Turner, care a condus cercetarea.

Turner a adăugat că studiile care asumă că „aşa-numitele dependenţe de reţelele sociale” ar putea avea acelaşi cadru ca şi dependenţa de droguri „este probabil să fie supra-simpliste”.

„În cazul unora, relaţia lor cu reţelele sociale poate fi asemănătoare cu o dependenţă comportamentală”, a spus ea. „Pentru alţii însă, utilizarea (reţelelor sociale) ar putea fi determinată de verificări compulsive, unii se pot baza pe ea pentru a face faţă experienţelor negative din viaţă, iar alţii pot răspunde pur şi simplu la percepţiile sociale negative despre ‘pierderea timpului’ pe reţelele sociale”, a precizat Turner.

„Pot exista diferite căi de a te considera dependent şi nu toată lumea resimte la fel dependenţa.

Acest lucru este important nu doar pentru o discuţie filosofică despre dependenţă, ci pentru a identifica intervenţii adecvate, acolo unde este necesar.

Dacă nu dependenţa este cea care cauzează problemele unei persoane, o intervenţie bazată pe dependenţă poate să nu-i ajute”, a subliniat specialista.

Studiul condus de Turner este în curs de desfăşurare, acesta nefiind încă publicat oficial, precizează DPA/PA Media. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Răzvan Rotaru, președinte Partidul Mișcarea România Suverană – Botoșani

Publicat

rotaru 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Răzvan Rotaru, președintele Partidul Mișcarea România Suverană, Filiala – Botoșani.
Fost parlamentar PSD, Răzvan Rotaru a vorbit astăzi despre organizația de la Botoșani a acestui partid politic, despre rundele de alegeri din acest an, despre organizarea din teritoriu, dar și despre candidații care vor intra în acest an în lupta electorală.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Lângă noi: Lovitură de 4,5 milioane euro. Percheziții la persoane din Suceava și Iași care ar fi furat din Franța

Publicat

img 1 1000x600.jpg

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat 22 percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, în judeţele Tulcea, Maramureş, Iaşi, Suceava şi Braşov, pentru prinderea unor răufăcători români care au furat din Franţa aparatură medicală stomatologică în valoare de 4,5 milioane euro, potrivit AGERPRES.

Potrivit DIICOT, acţiunea a avut loc în cadrul unei anchete efectuată de Secţiunea de cercetări din Nancy a Jandarmeriei Naţionale Franceze şi vizează fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociaţie de răufăcători în vederea săvârşirii unei infracţiuni. Cercetările, efectuate cu sprijinul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tupeu de „șoferiță”. A încercat să înșele vigilența polițiștilor din Botoșani cu un permis auto emis de statul german

Publicat

razie sosele prahpva politisti 6d835 1000x600.png

O femeie de 38 de ani, din municipiul Botoșani,  a încercat să inducă în eroare polițiștii rutieri, prezentând un permis de conducere emis de statul german, care, însă, a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.

 

În urma verificărilor efectuate la nivelul autorităților germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a stabilit faptul că femeia nu figurează cu permis de conducere emis de statul german.

 

Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste o sută de șoferi din Botoșani au fost amendați pentru viteză excesivă, după ultima razie a polițiștilor

Publicat

4b5d682a ca51 4872 b091 8f7e345e7082 1000x600.jpg

Peste 100 de conducători auto au fost depistați circulând cu viteză peste limita legală, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 250 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 64.000 de lei.

 

Dintre sancțiuni, 102 au fost aplicate conducătorilor auto depistați circulând cu viteză peste limita legală.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe