Connect with us

EVENIMENT

Aproximativ 10.000 de persoane au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, pe la Vama Siret. Peste jumătate – ucraineni

Publicat

ucraina

Aproximativ zece mii de persoane au intrat în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în ultimele 24 de ore, mai mult de jumătate fiind cetăţeni ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a precizat că, în ultimele 24 de ore, au intrat în România, prin PTF Siret, 9.954 de persoane, 5.780 fiind cetăţeni ucraineni.

Printre cei care au intrat în ţară prin PTF Siret, părăsind Ucraina din cauza războiului, se află studenţi, expaţi, turişti.

În tabăra de la Siret se aflau, luni dimineaţă, 192 de refugiaţi ucraineni, aproape de capacitatea maximă de 201, cei mai mulţi dintre aceştia sunt fără documente de identitate şi în aşteptare ca situaţia lor să fie clarificată, pentru a fi transferaţi în centre de cazare.

Până luni dimineaţă, 191 de refugiaţi din Ucraina care au intrat prin PTF Siret au făcut solicitări de azil în România.

Comisarul european pentru Afaceri Interne şi Migraţie, Ylva Johansson, a vizitat, luni dimineaţă, tabăra mobilă de asistenţă umanitară de la Siret.

Tabăra mobilă de la Siret a început să găzduiască, începând de duminică dimineaţă, cetăţeni veniţi din Ucraina, care vor rămâne temporar, până la identificarea altor spaţii de cazare.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cămașa de Paști, cusută pe ascuns. Tradiții și obiceiuri de Sărbători în satele clujene

Publicat

camasa pasti cjcpct cluj1.jpg

Nu era sărbătoare însemnată în decursul anului la care fetele să nu îmbrace cămăși noi, cusute de ele în șezătoare sau acasă, pe furiș, departe de ochii celorlalte.

Astfel, pe toată durata postului, femeile torceau, ţeseau și coseau, deoarece era credinţa că de Înviere fiecare om trebuie să aibă haine noi, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj.

Cămașa de Paști, cusută pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Echipa de karting de la Palatul Copiilor din Alba Iulia, la concursul național ”Micul Pilot”. Rezultatele elevilor

Publicat

foto: echipa de karting de la palatul copiilor din alba

Echipa Palatului Copiilor din Alba Iulia a obținut rezultate notabile la prima etapă a Concursului Național de Karting Școlar ”Micul Pilot”.

Competiția s-a desfășurat în perioada 27-28 aprilie, la Bacău.

Au participat echipaje de la 25 de palate ale copiilor și cluburi din țară.

Palatul Copiilor Alba Iulia a fost reprezentat de trei piloți.

Rezultatele echipei de karting din Alba:

  • Mihnea Ioan Roșu locul 5 – categoria Puffo
  • Paul Daniel Olariu – locul 6 –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în România. Când va fi celebrată Ziua tatălui în acest an

Publicat

ziua mamei, sărbătorită în 5 mai, în românia. când va

Ziua mamei este sărbătorită în 5 mai, în România, în acest an.  Celebrarea acestei zile a fost instituită din anul 2009. Tot în luna mai va fi sărbătorită și Ziua tatălui.

Legea nr. 319/2009 prevede marcarea Zilei mamei în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. Potrivit acestei legi, este marcată şi Ziua tatălui în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv în acest an la data de 12 mai.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfânta Irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. Mesaje pentru cei care-și sărbătoresc ziua numelui

Publicat

sfânta irina, considerată ocrotitoarea căsătoriilor, pomenită în 5 mai. mesaje

Sfânta Irina este pomenită în calendarul creştin ortodox în data de 5 mai. Este considerată ocrotitoarea căsătoriilor și mesager al păcii. 

Irina a fost singura fiică a lui Liciniu, rege în cetatea Maghedon. Sfânta Muceniță Irina s-a născut păgână. Numele ei a fost la început Penelope.

Când a implinit 6 ani, tatăl ei a zidit pentru ea, dincolo de cetate, un turn cu multe camere. A fost închisa în acest turn, împreună cu 13 fecioare, o învățătoare cu numele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe