EVENIMENT
Aproximativ 100 de pacienţi afectaţi, după ce activitatea Secţiei de Radioterapie a Spitalului din Timişoara a fost sistată, din cauza birocrației

Activitatea Secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost sistată joi din cauza unor proceduri birocratice între spital şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), şi nu a vreunor probleme de funcţionare a aparaturii, a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Municipal, dr. Olimpia Oprea.
„Vineri va fi reluată activitatea aparatului. Noi am transmis dosarul la CNCAN pentru prelungirea autorizării (de funcţionare, n.r.) din luna mai. Marţi am primit o adresă de la CNCAN că trebuie să modificăm nişte documente în sensul pe care-l doresc dânşii. La unul din cele cinci puncte stipulate trebuia să facem o completare, iar la celelalte patru puncte era vorba despre revizuirea unor planuri de intervenţie în situaţii de urgenţă. Nu erau lucruri care ţin de funcţionarea aparatului. De ieri până astăzi am făcut toate modificările solicitate şi de vineri dimineaţă ne-au promis că ne transmit avizul şi că putem continua activitatea”, a explicat dr. Olimpia Oprea.
Ea a precizat că nu ar fi fost nicio problemă dacă în respectiva adresă a CNCAN nu apărea specificat faptul că trebuie încetată activitatea, în caz contrar managerul spitalului şi Secţia de Radioterapie răspund penal.
„Pacienţii au rămas în continuare internaţi, nu au fost trimişi acasă. Cei care au internare de zi vor fi anunţaţi să vină la tratament”, a conchis Olimpia Oprea.
În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va începe procedurile pentru organizarea unei licitaţii de cumpărare a unui nou accelerator pentru Secţia de Radioterapie a spitalului şi atunci vor funcţiona două astfel de aparate.
În Secţia de Radioterapie a Municipalului îşi fac zilnic tratamentul în jur de 100 de pacienţi, 70 fiind internaţi în secţia cu paturi, iar 30 venind doar pentru raze, după care pleacă acasă. AGERPRES
EVENIMENT
Elevii din Alba Iulia ies în stradă: Protest față de intenția Guvernului de a tăia bursele: ”Vrem ca vocea elevilor să fie auzită”

Consiliul Județean al Elevilor Alba organizează joi, 3 iulie, un protest pașnic în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul va începe la ora 19:00 și are scopul de a atrage atenția asupra situației elevilor din întreaga țară, care protestează încă de săptămâna trecută.
„Reducerea burselor este o acțiune care vizează direct elevii de pretutindeni, astfel vrem să facem tot posibilul ca vocea elevilor să fie ascultată, nu doar auzită”, transmit reprezentanții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Restricții de circulație pe A3, între Turda și Gilău. Se montează portale de semnalizare pentru drumul expres de la Tureni

Începând de joi, 3 iulie 2025, ora 12:00, și până sâmbătă, 5 iulie, ora 16:00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A3, între Turda și Gilău.
Circulația va fi închisă complet pe Calea 1 (sensul Turda–Gilău), iar traficul va fi deviat pe Calea 2, unde se va circula pe câte o bandă pentru fiecare sens, cu restricție de viteză.
„Începând de astăzi, 03.07.2025, ora 12:00, până în data de 05.07.2025, ora 16:00, se vor institui…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în biserica mare a Mănăstirii Râmeț

Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie în biserica mare a Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, a avut loc miercuri, 2 iulie 2025, în contextul proclamării canonizării locale a acestuia.
După oficierea slujbelor Vecerniei și Utreniei, relicvele au fost purtate în procesiune de la chilia memorială a Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în locașul de închinare.
La eveniment au luat parte numeroși clerici, obștea așezământului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Precizările Parcului Natural Apuseni, legate de peștii morți de pe Arieș. Au fost afectate și specii protejate

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au transmis miercuri o serie de precizări legate de peștii morți de pe Arieș. Situația a fost prezentată de Alba24.
Aceștia spun că au declanșat o anchetă proprie, dar au anunțat și autoritățile de mediu și alte instituții cu atribuții în domeniu.
Printre speciile afectate se numără: păstrăv indigen, lipan, mreană, boiștean și chișcar. Impactul asupra habitatului natural este semnificativ, afectând nu doar populațiile de…
Citește mai mult pe Alba24.ro