Connect with us

EVENIMENT

Aproximativ 19.800 de persoane şi peste 14.500 de maşini au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 persoane – cetăţeni români şi străini – şi peste 14.500 mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis vineri AGERPRES, pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 9.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere, cât şi pe fâşia de frontieră.

Zilnic, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor, precizează sursa citată.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport.

Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic, arată IGPF.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

* 26 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.000 lei;
* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.500 lei;
* nu s-a permis intrarea în ţară pentru 6 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui cetăţean român din diferite motive legale. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mecanic de la secția Teiuș, felicitat de CFR. A evitat o tragedie după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată

Publicat

mecanic de la secția teiuș, felicitat de cfr. a evitat

Mecanic de la secția Teiuș, felicitat de CFR. A evitat o tragedie evitând o autospecială ISU care a forțat trecerea de cale ferată.

”El este Sorin Ioan Stan, mecanicul Depoului Brașov-Secția Teiuș, care în conducerea trenului IR 1734 Cluj Napoca-București, a întâlnit în deplasarea sa o autospecială SMURD care a ignorat indicatoarele rutiere și semnalele acustice date de tren.

Prin profesionalismul său și viteza de reacție, Sorin a reușit să oprească trenul în timp…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ninsori în Apuseni. De la peisaj de primăvară la vreme de iarnă, cu zăpadă, în doar câteva zeci de minute

Publicat

video: ninsori în apuseni. de la peisaj de primăvară la

Noi ninsori au fost semnalate, la mijlocul primăverii 2024, în zona Munților Apuseni. De această dată, la Scărița-Belioara. Din imagini postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a așternut strat de zăpadă doar în câteva zeci de minute.

Vremea continuă să fie rece pentru această perioadă. Dacă la altitudini mai mici sunt reprize de ploaie, la munte sunt semnalate ninsori.

În weekend se mai încălzește puțin, însă temperaturile scad iar, săptămâna viitoare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal, renunță la Transylvania Steakhouse și se LANSEAZĂ în gătitul PASTELOR

Publicat

avram gal e1713523159320.jpg

Cunoscut pentru hamburgerul de 6.200 de euro, fostul patron al Transylvania Steakhouse, Avram Gal, se lansează în gătitul pastelor.

„Dragi prieteni, cu stimă și nostalgie vă anunț că m-am retras total din proiectul Transylvania Steakhouse!

Am decis să mă implic într-un alt proiect gastronomic, complet nou, personal, un brand nou-nouț, pe care am de gând să-l multiplic apoi la nivel național.

„Tatăl” hamburgerului de 6.200 de euro, Avram Gal,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă. Anunțul ministrului Educației

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta lucrări de acasă, spune ministrul Educației, Ligia Deca. Aceștia se vor afla în centrele de evaluare, la examenele naționale.

„Nu ne dorim acest lucru (să corecteze de acasă- n.red). Tocmai în ideea de a putea să semnaleze eventuale probleme imediat, pentru a putea să facem ședințele de instruire față în față și să poată fi puse toate întrebările necesare. Ca să nu avem diferențe mari între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe