EVENIMENT
Aproximativ 19.800 de persoane şi peste 14.500 de maşini au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 persoane – cetăţeni români şi străini – şi peste 14.500 mijloace de transport.
Potrivit unui comunicat al IGPF transmis vineri AGERPRES, pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 9.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport.
În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere, cât şi pe fâşia de frontieră.
Zilnic, aproximativ 4.500 de poliţişti de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor, precizează sursa citată.
În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport.
Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic, arată IGPF.
După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.
În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:
* 26 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
* au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.000 lei;
* valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.500 lei;
* nu s-a permis intrarea în ţară pentru 6 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui cetăţean român din diferite motive legale. AGERPRES
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro