Connect with us

EVENIMENT

Aproximativ 24.000 de angajaţi MAI vor acţiona în perioada minivacanţei de 1 mai

Publicat

ucraineanul care și a ucis un coleg la brăila a fost
Arhivă foto

În perioada 29 aprilie – 1 mai, aproximativ 24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizați pentru a preveni și combate faptele ilegale, asigura un trafic rutier fluid și preveni accidentele grave, asigura siguranța evenimentelor publice cu participare numeroasă și reduce timpul de așteptare la controlul în punctele de trecere a frontierei.

„Măsurile dispuse au avut în vedere specificul minivacanţelor de 1 Mai: o mobilitate crescută a cetăţenilor care aleg să petreacă aceste zile departe de casă, preferinţa pentru staţiunile turistice de pe Valea Prahovei sau de pe litoral, participarea la evenimente publice de amploare, festivaluri care se întind pe mai multe zile şi atrag un număr mare de persoane, de ordinul miilor”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit sursei citate, efectivele MAI îşi vor intensifica eforturile cu ocazia desfăşurării evenimentelor publice de amploare, care vor consta în peste 400 de festivaluri, concerte, târguri şi activităţi sportive.

Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi vor fi organizate în Costineşti şi Mamaia, unde sunt aşteptate peste 40.000 de persoane în fiecare zi, precum şi în Craiova, unde va fi organizat un meci de fotbal important la care sunt aşteptaţi peste 25.000 de spectatori.

„Specialiştii antidrog vor organiza acţiuni de prevenire şi de informare cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, dar vor oferi şi consiliere persoanelor aflate în zonele aglomerate, cu accent pe cele care participă la diferite evenimente.

De asemenea, vor fi derulate acţiuni pentru informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile în care pot evita să devină victime ale traficului de persoane”, a mai spus Dajbog.

Aproximativ 24.000 de angajaţi MAI vor acţiona în perioada minivacanţei de 1 mai. Aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri vor acţiona pe cele mai solicitare drumuri naţionale şi autostrăzi

Pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor, aproximativ 1.500 de poliţişti rutieri vor acţiona pe cele mai solicitare drumuri naţionale şi autostrăzi, cu accent pe zonele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens.

Pentru identificarea şoferilor care reprezintă un pericol pe drumurile publice, la nivel naţional poliţiştii rutieri vor folosi peste 350 de aparate radar, dar şi aparate care semnalează consumul de alcool sau de substanţe interzise.

„Pe lângă efectivele de poliţie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, patrulele de jandarmi vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, mai ales în marile oraşe, în staţiunile turistice, precum şi în alte zone de agrement, iar aproximativ 180 jandarmi montani jandarmi montani vor fi zilnic prezenţi în staţiuni şi pe traseele turistice pentru a putea interveni în ajutorul persoanelor care întâmpină probleme”, a precizat Monica Dajbog.

La nivel naţional aproximativ 5.000 pompieri vor fi pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor, acordarea primului-ajutor medical, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, inclusiv a celor cauzate de vremea nefavorabilă.

Aproximativ 24.000 de angajaţi MAI vor acţiona în perioada minivacanţei de 1 mai. La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse deja toate măsurile necesare pentru asigurarea unui control eficient

Oficialul MAI a adăugat că, pentru reducerea timpului de intervenţie, vor fi organizate şapte puncte temporare de lucru, dintre care unul pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la km 19, şi celelalte în localităţile Agigea, Ciocârlia, Costineşti, Valu lui Traian, Vama Veche şi Valea Dacilor din judeţul Constanţa.

„La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse deja toate măsurile necesare pentru asigurarea unui control eficient şi reducerea timpilor de aşteptare, cu accent pe punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria.

În funcţie de infrastructura de la faţa locului, în anumite puncte de trecere a frontierei, unde se înregistrează un trafic crescut, pot fi suplimentate arterele de control sau se pot folosi staţii mobile de control”, a mai spus Dajbog. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prevenirea bolilor ficatului. Metode simple pentru o viață sănătoasă. Cât rău poate face alcoolul

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

Prevenirea bolilor ficatului: Există câteva metode simple pentru o viață sănătoasă și pentru protejarea acestui organ vital pentru funcționarea organismului. 

Ficatul este un organ care îndeplinește peste 500 de funcții vitale în organism. Acesta elimină substanțele dăunătoare de la nivelul sângelui, toxinele și contribuie semnificativ la combaterea infecțiilor.

De asemenea, descompune grăsimile, sprijină buna funcționare a digestiei și ajută la stocarea vitaminelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost OPRIT

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Un cap tractor cu remorcă a rămas blocat, duminică, pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost oprit până pompierii au deblocat calea ferată.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren.

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC. Valoare RECORD a amenzilor

Publicat

alba: aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC, în doar două zile. Valoarea amenzilor a ajuns la un record: a depășit 100.000 de lei. 

În perioada 19-20 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic spectaculos

Publicat

artyom korshunov quqjjxz7fqu unsplash scaled e1713685288154.jpg

La noapte plouă cu meteori. Lyridele pot fi observate foarte bine pe cerul României în luna aprilie. Faza maximă de manifestare a curentului de meteori Lyridele este în noaptea de 21/22 aprilie în acest an, conform Agerpres.

În fiecare an, începând cu luna aprilie, pe cerul nopţilor încep să-şi facă apariţia ploile de meteori (denumirea ştiinţifică a „stelelor căzătoare”).

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe