Connect with us

EVENIMENT

Aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona zilnic de Rusalii

Publicat

Aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor acţiona zilnic de Rusalii, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, vineri, AGERPRES.

„În perioada 18 – 21 iunie 2021, o medie zilnică de aproximativ 24.600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri vor acţiona în sistem integrat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor nelegale şi pentru descurajarea activităţilor care pot pune în pericol sănătatea cetăţenilor, precum şi pentru asigurarea intervenţiilor în sprijinul cetăţenilor, inclusiv în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Astfel, în fiecare zi, aproximativ 10.000 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină, atât ca urmare a solicitărilor adresate de cetăţeni, cât şi pentru a preveni şi combate infracţionalitatea de orice natură şi faptele care perturbă ordinea şi liniştea publică”, a precizat MAI.

O atenţie deosebită va fi acordată prevenirii accidentelor grave şi fluidizării traficului pe arterele care de obicei sunt aglomerate în astfel de perioade, precum autostrada A2 şi DN1.

Poliţia Rutieră a suplimentat efectivele, mai ales pe principalele drumuri care fac legătura cu litoralul sau cu staţiunile montane.

În zilele de duminică şi luni se va asigura o prezenţă activă în zona lăcaşelor de cult, astfel încât toţi participanţii la slujbele religioase să se bucure în siguranţă de sărbătoare.

Peste 6.000 de jandarmi vor fi zilnic la datorie pentru a menţine şi restabili, dacă va fi cazul, ordinea şi liniştea publică.

Au fost redimensionate patrulele de jandarmi în staţiunile de pe litoral şi în cele montane, precum şi în zonele unde se aşteaptă prezenţa unui număr mare de persoane, precum pieţe sau parcuri.

În acest sfârşit de săptămână, efectivele poliţiştilor de frontieră vor fi adaptate, astfel încât să nu crească timpii de aşteptare la intrarea sau ieşirea în/din ţară, ca urmare a controlului personal, al documentelor de călătorie şi al mijloacelor de transport. Peste 3.600 de poliţişti de frontieră vor acţiona zilnic pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Totodată, se va menţine permanent legătura cu omologii din ţările vecine, pentru a se putea adapta măsurile în funcţie de evoluţia situaţiei operative.

MAI recomandă cetăţenilor care vor să intre în ţară sau să călătorească în străinătate pe cale terestră să consulte aplicaţia Trafic online https://www.politiadefrontiera.ro/en/traficonline/ pentru a alege cel mai liber traseu pentru tranzitarea frontierei de stat.

Aproximativ 5.000 de pompieri militari şi echipaje SMURD, cu peste 3.500 de mijloace tehnice, sunt pregătite să intervină, în fiecare zi în sprijinul comunităţilor.

Totodată, începând de vineri, pe toată perioada sezonului estival, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă operaţionalizează 25 de puncte de lucru temporare în judeţul Constanţa, încadrate cu peste 600 de pompieri: 11 puncte de stingere a incendiilor, 8 puncte de prim-ajutor şi 6 puncte de salvare acvatică.

În fiecare sfârşit de săptămână din perioada sezonului estival vor fi operaţionalizate puncte de lucru pe autostrada A2, pe tronsoane prestabilite, pentru a asigura intervenţia rapidă în situaţii de urgenţă.

În sprijinul celor care vor lucra în aceste puncte temporare vor veni inclusiv elevii aflaţi în stagiul de practică la nivelul ISU Constanţa.

Pe toată perioada minivacanţei, 15 aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie din MAI vor asigura misiuni de survol aerian în sprijinul celorlalte structuri operative, precum şi misiuni aero-medicale, de transport sanitar sau de căutare-salvare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Copilul de 11 ani aflat pe TROTINETĂ, lovit de o mașină pe trecere de pietoni în Cluj-Napoca, a fost dus la SPITAL

Publicat

trotineta.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni dimineață în jurul orei 08.00, la intersecția P-ței Ștefan cel Mare cu str. Posada. Un copil de 11 ani, aflat pe trotinetă, a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Ulterior, acesta a fost dus la spital.

„Din cercetările preliminare s-a constatat că un minor de 11 ani, aflat pe o trotinetă, s-ar fi angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost accidentat de un autoturism condus de un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lovitură pentru Gheorghe Funar. BEC a respins protocolul Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului” (”Sfânta Geție”)

Publicat

funar bun e1711356268849.jpg

Biroul Electoral Central (BEC) încurcă planurile politice ale fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră, pentru alegerile comasate din 9 iunie. Acesta a depus protocolul de constituire a Alianței Electorale ”Grădina Maicii Domnului”, care are denumirea prescurtată de ”Sfânta Geție”, ”numele sub care a fost cunoscută în Antichitate Țara Primordială”, dar documentul a fost respins de BEC.

Potrivit lui Gheorghe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mohammad Murad este candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Constanța

Publicat

murad candidat aur consiliul judetean constanta.jpeg

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat astăzi candidații pentru alegerile locale din Constnța. Dacă la primăria municipiului Constanța AUR l-a anunțat deja pe Ovidiu Cupșa, pentru președinția Consiliului Județean, Alianța pentru Unirea Românilor îl susține pe omul de afaceri Mohammad Murad.

„Toată România a crescut cu filmele lui Sergiu Nicolaescu, cu Amza Pellea, cu nea Mărin miliardar. Din păcate, în ultimii 30 de ani am trăit în beznă,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultimele zile în care poți descoperi „Dinos and Sea Monsters”, expoziția din parcul Iulius Mall Cluj

Publicat

01 1 e1711368976104.jpg

Expoziția din parcul Iulius Mall Cluj, care reunește 35 de exponate animatronice, mai poate fi vizitată până duminică, 31 martie 2024, astfel că încă ai ocazia să te bucuri de o parte dintre misterele erei mezozoice. „Călătoria” fascinantă printre Sea Monsters, cum ar fi Mosasaur, Megalodon, Mososaurus, te va transpune în vremuri de mult uitate și vei avea parte de o experiență pe cât de amuzantă, pe atât de interactivă.

Pasionații de dinozauri,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe