Connect with us

EVENIMENT

Aproximativ 3.900 de polițiști de frontieră, mobilizați pentru supravegherea frontierei în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

Publicat

politia de frontiera general vama
Arhivă foto

În minivacanța de 5 zile, în perioada 1 iunie și Rusalii, aproximativ 3.900 de polițiști de frontieră vor fi desemnați să efectueze activități de supraveghere și control la frontiera de stat, având ca obiective prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

„Poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, miercuri, AGERPRES.

Pentru evitarea aglomerărilor, IGPF recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, astfel încât să se preîntâmpine aglomerările.

Peste 3.900 de polițiști de frontieră mobilizați pentru supravegherea frontierei în minivacanța de 1 iunie și Rusalii. La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria – 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară pot scurta timpul de control.

Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina www.politiadefrontiera.ro.

Poliţia de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm investitori privați strategici

Publicat

tarnita lapustsesti hisrocentrala ministerul energiei.jpg

Caietul de sarcini pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reazilarea centralei hidroelectrice Tarnișa-Lăpuștești din județul Cluj va fi publicat în această săptămână, anunță ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta spune că există deja investitori interesați din Coreea de Sus, Emiratele Arabe sau SUA pentru proiectul de un miliard de euro.

Ministrul Energiei: Interesul pentru centrala hidroelectrică Tarnița-Lăpuștești e masiv. Căutăm…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria din Florești a achiziționat un drug-test cu 16.500 de lei. Bogdan Pivariu: Drogurile sunt o realitate crudă

Publicat

drug test floresti.png

Primăra și Consiliul Local Florești au achiziționat un aparat modern drug test, pe care l-au predat Poliției Cluj. De asemenea, a fost achiziționat și kitul de salivă, dar și hârtia termică.

Aparatul a fost dat, în comodat, Secției 6 Poliție Rurală Florești, potrivit primarului comunei, Bogdan Pivariu.

Primăria din Florești a achiziționat un drug-test cu 16.500 de lei. Bogdan Pivariu: Drogurile sunt o realitate crudă

„Drogurile sunt o realitate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat arestat pentru trei infracțiuni în Florești. Conducea drogat o mașină cu numere false fără a avea permis

Publicat

drugtest etilotest politie 3 scaled e1658723232264.jpg

La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Florești, cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, în baza informațiilor de interes operativ, polițiștii au interceptat în trafic autoturismul condus de acesta pe strada Răzoare din localitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2025 – „Anul Cardinalului Iuliu Hossu”, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla

Publicat

1695765742 iuliu hossu 1.jpg

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru instituirea anului 2025 drept „Anul Cardinalului Iuliu Hossu”, transmite Agerpres.
Potrivit iniţiativei, se vor organiza evenimente culturale, diplomatice, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii, operei, personalităţii cardinalului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri şi a eforturilor depuse de acesta pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului.
Vezi şi:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe