Connect with us

ACTUALITATE

Aproximativ 40.000 de locuri de cazare, pregătite pentru turişti în minivacanţa de 1 Mai la malul Mării Negre. Preţuri de cazare între 40 şi 1.500 lei/noapte/cameră

Publicat

mare

Reprezentanţi ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au declarat miercuri seară, la Eforie Nord, că 40.000 dintr-un total de 101.000 de locuri în hoteluri clasificate de pe litoral sunt pregătite pentru turiştii care vor petrece la malul Mării Negre minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, preţurile variind între 40 lei într-un hotel de două stele în sudul litoralului şi 1.500 lei/noapte/cameră în nordul staţiunii Mamaia.

Potrivit prim-vicepreşedintelui executiv al FPTR, Dragoş Răducan, multe hoteluri vor fi închise în perioada menţionată pentru că administratorii lor nu le-au putut renova.

„Se deschid, dar nu foarte multe, pentru că anul acesta vor reintra în circuitul turistic multe, multe hoteluri din staţiunea Neptun. Hoteluri care au fost închise, care au fost în proprietatea a diverşi, care în doi, trei ani de zile şi-au pierdut clasificarea. Anul acesta au fost închiriate, vândute, pierdute din cauza datoriilor la ANAF şi au fost cumpărate de diverşi investitori care nu au avut timp în perioada în care a fost cât de cât mai cald şi să poată să se ocupe de ele, să le termine şi atunci au preferat să piardă deschiderea la 1 mai, astfel încât în jur de 1 iunie să fie deschise toate”, a spus Răducan, într-o conferinţă de presă organizată de Eximtur.

Potrivit acestuia, după 1990 litoralul românesc avea capacitatea de circa 120.000 de locuri clasificate, în prezent numărul acestora fiind de 101.000.

„Avem acum clasificate 101.000 de locuri pe litoral. Au fost 120.000, dar cu criza financiară, multe s-au închis. Dintre acestea numai 5.000 sunt încălzite. Aceasta era marea diferenţă dintre noi şi bulgari. Bulgarii au un litoral construit după anii ’90, noi avem un litoral construit după anii ’70, erau alte standarde când a fost construit, gândit şi conceput arhitectonic litoralul nostru, iar altceva la bulgari. Ei au mult mai multe hoteluri încălzite. (…) Din ceea ce ştim la ora actuală, în Bulgaria vor merge 2.000 – 3.000 de români în această minivacanţă, în timp ce pe litoralul românesc avem pregătite aproape 40.000 de locuri”, a afirmat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

El a menţionat că „este greu de spus” câte din cele 40.000 de locuri vor fi ocupate de turişti.

„Câţi turişti vor veni este mai greu de spus, pentru că în timp se va vedea. (…) Conform tradiţiei, de Paşte românii stau acasă (…) iar 1 mai a devenit un eveniment de last minute, dacă va fi frumos afară, vor veni, dacă nu, nu. (…) Preţul poate porni de la 40 de lei pe noapte într-un hotel de două stele în sudul litoralului şi poate să ajungă până la 1.500 de lei camera, într-un hotel de cinci stele pe lângă cluburile din nordul staţiunii Mamaia”, a declarat Răducan.

Prim-vicepreşedintele FPTR, preşedinte al Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a spus că dintre locurile pregătite pe litoralul românesc, 10.000 au fost vândute la Vama Veche, căutate fiind şi cele din Mamaia, staţiune unde în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai vor fi deschise toate cluburile. AGERPRES

Sursa foto: FPTR/facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: FOC într-o gospodărie din Roma, noaptea trecută! Un bărbat de 54 de ani a ajuns la spital cu arsuri

Publicat

video: foc într o gospodărie din roma, noaptea trecută! un bărbat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Roma. Casa și o anexă au fost cuprinse de flăcări din cauza unui coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a încercat să scoată câteva bunuri din casa cuprinsă de flăcări și a suferit arsuri la mâna stângă și umărul drept.

La…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

7 aprilie: Ziua mondială a sănătății. Dreptul cetățenilor de acces la servicii medicale esențiale

Publicat

riscuri la care pot fi expuse persoane care au avut

Publicitate

La 7 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua mondială a sănătăţii. Aceasta are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează alba24.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Moment artistic de înălțare sufletească la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Dorohoi

Publicat

moment artistic de înălțare sufletească la catedrala „adormirea maicii domnului”

Publicitate

Duminică, în cadrul unei atmosfere de rugăciune și pace duhovnicească, Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Dorohoi a găzduit un moment artistic de profundă încărcătură duhovnicească, susținut de Grupul Vocal „Brăduleț”, coordonat cu dăruire de prof. Lavinia Gorgan.

Copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, elevi de la diferite unități de învățământ din municipiul Dorohoi, dar și din localitățile învecinate, au…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Oamenii care au adus României faima de „grânar al Europei”. Au fost colegi de clasă cu Eminescu și

Publicat

botoșani: oamenii care au adus româniei faima de „grânar al

Publicitate

La începutul secolului al XX-lea, în nordul extrem al României funcționa una dintre cele mai moderne ferme agricole din Europa. Era opera Goilavilor, moșieri care au reușit să găsească rețeta succesului în domeniul agricol, contribuind la faima țării noastre, ca mare producător de cereale, scrie ADEVĂRUL.

Anul 1913, moșia Rânghilești: cât vedeai cu ochii, se întindeau lanuri de grâu roșu (o cereală de lux, astăzi dispărută), orzoaică,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe