Connect with us

ACTUALITATE

Peste 50 de sancţiuni contravenţionale şi 18 certificate de înmatriculare reţinute de poliţişti într-o singură noapte în București

Publicat

amenda-politie

Poliţiştii Brigăzii Rutiere din Capitală au aplicat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, peste 50 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 18 certificate de înmatriculare în urma unei acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, pentru diminuarea nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente rutiere care au principala cauză de producere defecţiunile tehnice ale vehiculelor, pe 22 şi 23 martie, în intervalul orar 22,00 – 6,00, Brigada Rutieră a organizat activităţi de control în trafic în colaborare cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român.

„Având în vedere că în ultima perioadă tot mai multe vehicule poluează fonic, urmare modificărilor neomologate aduse sistemului de evacuare al autovehiculelor, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate cu preponderenţă acest gen de vehicule. Astfel, au fost controlate 78 autovehicule şi aplicate 56 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 25.000 lei. Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate pentru defecţiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 32 pentru alte defecţiuni tehnice, 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 13 pentru alte abateri de la normele rutiere”, precizează instituţia.

Brigada Rutieră informează că în cadrul activităţilor de control au fost reţinute 2 permise de conducere pentru nerespectarea semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi au fost retrase 18 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice majore.

De asemenea, arată sursa citată, a fost depistat conducătorul unui autovehicul care efectua în mod ilegal transport contra cost de persoane, context în care acesta a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului utilizat prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Poliţiştii arată că acest tip de acţiuni vor continua şi în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice şi precum şi identificarea şi sancţionarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizare conform destinaţiei. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Julia, mamă cu copil din Ucraina, s-a refugiat la Cluj din prima zi a războiului: „Ucraina e cu 10 ani în urma României”

Publicat

whatsapp image 2022 08 08 at 2.11.50 pm 2 e1659964789550.jpeg

Asociația Cluj24 și Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul OXFAM, lansează de la 1 iunie campania ”Cluj pentru Ucraina”, al cărei scop este prezentarea refugiaților ucraineni stabiliți în județul nostru prin articole în limbile română și ucraineană.

Julia Holovko este o tânără mamă din Odessa, care s-a refugiat la Cluj din prima zi a războiului, împreună cu soțul, fiul și părinții săi.

„Am plecat atât de repede încât lumea nu apucase să se mobilizeze. Nu erau ajutoare la graniță, nici grupuri de Facebook, nimic”, spune ea, pentru Cluj24.

Au trecut prin Republica Moldova, prima…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Intrarea în Palatul Justiției din Alba Iulia, amenajată cu fotografii ale instanțelor din circumscripția Curții de Apel

Publicat

foto curte scaled e1660232617782 1000x600.jpg

Spațiul recent renovat de la intrarea principală în Palatul Justiției din Alba Iulia a fost amenajat cu fotografii ale instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, realizate de fotograful Vasile Sârb. 

„Mulțumim domnului Vasile Sârb, fotograful Centrului de Cultură Augustin Bena, pentru contribuția artistică la finalizarea amenajării unui spațiu important al Palatului Justiției!

Fotografiile celor 17 clădiri ale instanțelor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia, realizate de fotograful Vasile Sârb, care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: Seamănă cu o rectificare de an electoral

Publicat

Arhivă foto

Fostul premier Florin Cîțu susține că rectificarea bugetară anunțată de Guvern nu va accelera creșterea economică și că seamănă cu o rectificare de an electoral.

„Vin alegerile? Cel mai bine se văd prioritățile unei guvernări atunci când te uiți cum sunt alocate fondurile în buget. Aici este o parte din explicație și pentru evoluția negativă din sectorul industrial (vezi date publicate azi de INS)”, scrie vineri pe Facebook Florin Cîțu.

Acesta arată că au fost alocate sume în plus față de bugetul inițial la Asistență socială – 11 miliarde lei, Bunuri și servicii- 3.3 miliarde lei (nu scad), Subvenții – 3 miliarde lei, Cheltuieli de personal – 2.8 miliarde lei, Fond de rezervă – 1 miliard lei și Dobânzi – 4.4 miliarde lei.

Despre acestea din urmă, fostul premier spune că „în acest ritm vor ajunge la 2% din PIB”: „Când pierzi încrederea investitorilor, plătești mai scump”.

El susține că la categoria cheltuieli de capital, la rectificare sunt prevăzute aproximativ 500 de milioane de lei.

„Așa cum arată cifrele, aceasta nu este o rectificare bugetară care să accelereze creșterea economică. Seamănă mai mult cu o rectificare bugetară de an electoral”, spune Cîțu.

Ministerul Finanțelor a pus joi în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022

Veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 29,941 miliarde lei, iar cheltuielile bugetului general consolidat se majorează cu 32,591 miliarde, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 2,649 miliarde lei.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

EXCLUSIV. Trei persoane, amendate de Poliția Locală Cluj-Napoca. Au refuzat să se recenzeze. Cât a fost amenda

Publicat

recensamant principala e1647247909105.jpg

Prin dispoziția primarului Emil Boc, în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au fost desemnate persoane care să aplice sancțiuni contravenționale în baza OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

”La nivelul Direcției Generale Poliția Locală au fost întocmite trei procese verbale în urma constatării contravenției prevăzută de art. 54, alin. 1, litera b din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Menționăm că persoanele sancționate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe