Connect with us

ACTUALITATE

Arabii stabiliți în România: ”România e casa mea. La mulți ani, România!”

Publicat

centrul cultural arab din sibiu

Iubim România pentru că suntem români, dar sunt alții care aleg să iubească România și să o numească „acasă”. Pentru că a fi român nu este o chestiune de „sânge”, ci este „o stare de spirit”, spun tinerii arabi medici, asistenți sociali, antreprenori, stabiliți în țara noastră.

Tinerii de la Centrul Cultural Arab din Sibiu au transmis, miercuri, de Ziua României, mesajul a nouă români „adoptați” din Siria, Maroc sau Tunisia.

”Identitatea nu curge în vene. Ea constă în sentimentul apartenenței”

„Nu avem sânge de român și nici nu suntem născuți în România. Însă a fi român nu este o chestiune de „sânge”. A fi român este o „stare de spirit”. Mai important decât să fii fost născut în România este ce faci pentru România. Noi suntem în România, iar România este în sufletul nostru!”, este mesajul Centrului Cultural Arab din Sibiu de Ziua României.

Yassmin Afghani este siriancă și lucrează ca și cosmetician în București. „De ziua Națională a României, La mulți ani, România! Mulțumesc frumos pentru tot ce ne-ai oferit”, spune ea.

Bourhen Dbouda, din Tunisia, a urat și el „La mulți ani” României. El este acum asistent social în Sibiu.

Amna Salih Ali a venit din Sudan și este doctorand în București. „La mulți ani, Românie”, spune ea.

Feras Sarmini este muzician și doctorand la Conservator: „De Ziua Națională a României, doresc să transmit poporului român cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit! la mulți ani tuturor românilor și celor ce iubesc România”, spune Feras Sarmini, care a venit în România din Siria.

Astăzi, de 1 decembrie, ne unim toți și spunem „La mulți ani, România”

Un mesaj emoționant a transmis Petra Jamous, din Siria. Ea este medic rezident la Institutul Clinic Fundeni. „Cu toții am trecut printr-un an greu cu această pandemie. Dar astăzi, de 1 decembrie, ne unim toți și spunem „La mulți ani, România” cu speranța că vom fi uniți și la anul când vom trece și peste greutățile care vor veni și să fim mult mai pregătiți. La mulți ani, România”, spune ea.

Maunir Iaala este din Maroc și lucrează în Sibiu, ca antreprenor în construcții. El spune că România este „casa” lui: „România este casa mea! La mulți ani, România”.

Abdulkarim Nomen are dublă cetățenie. Părinții lui sunt imigranți din Siria, iar el s-a născut în România. Acum este economist și activist de mediu. Își dorește o Românie curată: „Sunt născut, crescut în București, din părinți imigranți și de întâi decembrie îmi doresc o Românie curată. La mulți ani, România”, spune el.

Abdul Abbara este medic rezident în chirurgie dento-alveolară în Sibiu. El a urat „La mulți ani” României și românilor de pretutindeni.

Fawzia Rehejeh este din Siria și este președintele Centrului Cultural Arab din Sibiu. De Ziua Națională a României, ea a transmis „La mulți ani” țării care a adoptat-o.

„Îmi doresc pentru Ziua Națională a României numai bine pentru țara mea adoptivă! La mulți ani, România!”, spune Fawzia.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața în județul Buzău

Publicat

cutremur 1.jpg

Publicitate

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața, la ora 7:25, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 km în apropierea următoarelor orașe: 53 km vest de Focșani, 59 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Brașov și 85 km nord-est de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină second hand. Ce spun specialiștii că trebuie verificat

Publicat

cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină

Publicitate

Mulți români preferă să cumpere un autoturism la mâna a doua pentru cǎ sunt mult mai ieftine decât cele noi. Speciștii oferă o serie de sfaturi privind alegerea unei mașini second tocmai pentru a reduce riscurile, scrie ADEVĂRUL. Piața de mașini second-hand din Europa este în plină dezvoltare, în condițiile în care mulți dintre cei care nu-și permit modelul preferat nou au o șansă bună de a conduce mașina visurilor.

De exemplu, un BMW seria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (338)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (338)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:

O PREUMBLARE LABIRINTICĂ A EULUI

Victor Tanasă este înainte de toate şi poet. Primul volum, “Melancolii juvenile”, a reprezentat strădania sa ca poet de a-şi pune ideile sub forma unor poeme. Acestea, spuneam la timpul respectiv (2017), “sunt rezultatul unor efecte de multiplicare pe două direcţii impuse de orizontul temporal al autorului”. Este un volum în care puseurile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe