EVENIMENT
Arad: Coloane de camioane la intrarea şi ieşirea din ţară prin principalele puncte de frontieră cu Ungaria

Coloane de camioane sunt formate, joi, în principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, atât pe sensul de intrare, cât şi pe ieşire din România, la Nădlac II pe lângă traficul intens fiind şi o problemă legată de insuficienţa poliţiştilor ungari.
Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, cel mai tranzitat din vestul ţării, se aştepată în coloană cel puţin 220 de minute pentru a se intra în România. Sunt deschise doar două artere pentru traficul greu, pentru că sunt insuficienţi poliţişti de frontieră ungari la posturi.
„Lipsă personal autorităţi de frontieră maghiare; număr mare de vehicule prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri; intrarea în uz a noului sistem informatic aparţinând autorităţilor maghiare”, sunt motivele formării de coloane de camioane, precizează site-ul Poliţiei de Frontieră.
Conform poliţiştilor locali din Nădlac, pe autostrada pan-europeană s-a format o coloană de aproximativ cinci kilometri înainte de PTF Nădlac II, dar sursa nu a putut preciza care este situaţia pe teritoriul ţării vecine, adică pe sensul de intrare în ţara noastră.
Site-ul Poliţiei de Frontieră menţionează un timp de aşteptare pentru traficul greu, pentru ieşirea din România, de 150 de minute, la Nădlac II, unde sunt deschise doar două artere de control.
La Vărşand, se aşteaptă aproape patru ore pe cele trei artere de ieşire din ţară destinate traficului greu, în timp ce în judeţul Bihor, la Borş I şi Borş II, se aşteaptă 150 – 160 de minute. În Satu Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare ajunge la 180 de minute.
La intrarea în România prin PTF Nădlac I se aşteaptă cel puţin 80 de minute, în timp ce la Borş I, Borş II şi Petea timpii de aşteptare sunt de aproximativ 40 de minute.
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au precizat, la solicitarea AGERPRES, că nu sunt probleme în cazul traficului uşor sau turistic. AGERPRES
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Despre emoții, nervi și ”Mobilă și durere” pe scenă la Alba Iulia: Parveniții simbol național, iar textul lui Mazilu imn al țării

Un spectacol de teatru trebuie să trezească în spectatori emoții. Să te enerveze, să te calce pe bătături, să te facă să te scarpini cu putere cu degetele în cap. Dar să te și provoace să realizezi că ești într-o sală de spectacole și în același timp să răscolească totul în tine.
Iar un spectacol despre parveniți, inculți, oameni care citează din ”prietenul lor Seneca” poate răscoli foarte mulți nervi în tine. Dacă muți acțiunea de pe scenă, în contextul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Jazz in the Park aduce o mostră de festival în Piața Muzeului din Cluj-Napoca: concert JazzyBIT LIVE, la cafeaua de dimineață

Publicul din Cluj este invitat la un moment muzical special marți dimineața, 20 mai, începând cu ora 09:00, la Olivo Coffee Culture, în Piața Muzeului.
Trupa românească JazzyBIT va susține un concert live cu acces liber, de 30 de minute, într-un cadru intim, chiar înainte de începerea zilei de lucru. Evenimentul este o avanpremieră a concertelor pe care trupa le va susține în cadrul Jazz in the Park Festival 2025, în perioada 6–8 iunie, în Parcul Etnografic din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Proiect de anvergură la Blaj: Investiție de peste 19 milioane lei pentru transformarea zonei lacului Chereteu într-un parc tematic

Transformarea zonei lacului Chereteu într-un parc tematic. Administrația locală din municipiul Blaj a făcut un pas important pentru transformarea unei zone din municipiu într-un spațiu urban multifuncțional modern. Este vorba despre zona lacului Chereteu, care urmează să fie transformată într-un spațiu public adaptat nevoilor contemporane, care va îmbina armonios funcțiile culturale, recreative și ecologice.
Transformarea lacului Chereteu reprezintă o inițiativă importantă…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Marșul Pride de la Cluj, organizat în luna iunie. Comunitatea LGBTQ+, în stradă pentru a-și face “vocea auzită”

“Acum e momentul! Iubirea nu se negociază. Drepturile nu mai pot fi amânate”, anunță reprezentanții comunității LGBTQ+, care vor organiza la Cluj-Napoca marșul Pride.
Aceștia spun că merităm aceleași drepturi ca oricine altcineva, inclusiv dreptul la familie.
Marșul Pride de la Cluj, organizat în luna iunie
“În timp ce vocile urii răsună din ce în ce mai puternic, noi trebuie să fim și mai vocali, mai vizibili și mai autentici. Nu mai avem luxul de a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro