Connect with us

ACTUALITATE

Arad: Polițiștii caută de peste o lună fugarul care a împușcat un pădurar

Publicat

Sursa foto: antena3.ro

Fugarul condamnat la opt ani de închisoare pentru împuşcarea unui pădurar din judeţul Arad, dat în urmărire naţională pentru că se sustrage executării pedepsei, este căutat de poliţişti şi jandarmi de peste o lună, pe dealurile împădurite din zona Gurahonţ, unde s-ar ascunde, în ultimele zile fiind folosite şi camere cu termoviziune, însă deocamdată au fost găsite doar urme ale prezenţei condamnatului.

Echipaje ale Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, dar şi poliţişti de la posturi din mai multe localităţi din judeţul Arad, ajutaţi de jandarmi şi pădurari, continuă de mai mult de o lună căutarea fugarului Valentin Tamaş, condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că zona în care se acţionează are o suprafaţă de peste 400 de hectare, fiind vorba de dealuri împădurite, greu accesibile. Fugarul este căutat în sălaşuri, cabane, precum şi în toate localităţile din zonă.

„Bărbatul este urmărit naţional, iar căutările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad”, a precizat Iuga.

Surse din cadrul echipelor care participă la căutări au declarat, pentru AGERPRES, că în pădurile din zona Gurahonţ au fost găsite urme care se presupune că au fost lăsate de fugar, însă acesta şi-ar muta poziţia în permanenţă, el cunoscând foarte bine locurile, pentru că a copilărit în zonă. Au fost găsite urme de foc sau resturi de animale pe care le-ar fi vânat pentru a se hrăni.

Potrivit surselor, fugarul este tratat ca un individ periculos şi se crede că are asupra sa o armă de vânătoare.

După ce au folosit câini antrenaţi şi chiar un deltaplan care a survolat dealurile împădurite, în ultimele zile poliţiştii au folosit şi camere cu termoviziune, însă deocamdată nu au reuşit să-l observe pe fugar.

La acţiunile de căutare participă peste 50 de poliţişti, ajutaţi de jandarmi şi pădurari.

La sfârşitul lunii martie, Valentin Tamaş a fost condamnat definitiv, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara, la opt ani de închisoare cu executare, însă nu s-a predat după sentinţă.

În 10 martie 2017, bărbatul căutat fusese reţinut, alături de un alt suspect, după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolul Silvic Gurahonţ, care se afla într-o acţiune de depistare a braconierilor din zonă. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul autoturismului, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Braconierii au folosit muniţie de tip „poşuri”, cartuşe interzise a se folosi în vânătoare.

Pădurarul a suferit plăgi împuşcate în zona toracelui şi în picior, recuperându-se medical după tratamente îndelungate.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

BURSE în valoare de peste 100.000 de lei, oferite de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” din Cluj

Publicat

fundatia mitropolitul bartolomeu e1664973989278.jpg

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” anunţă deschiderea unui nou concurs pentru 34 de burse oferite elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în anul şcolar şi universitar 2022-2023, burse în valoare totală de peste 100.000 de lei.

„Bursele sunt repartizate după cum urmează:

• 18 burse pentru elevi, în valoare de 300 lei pe lună

• 12 burse pentru studenți, în valoare de 400 lei pe lună

• 3 burse de cercetare pentru masteranzi, în valoare de 400 lei pe lună

• 1 bursă de cercetare pentru doctorat, în valoare de 500 lei pe lună

Bursele pentru elevi,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce spune Olaf Scholz despre liderii reuniți la Praga

Publicat

olaf scholz cancelar germania sursa facebook
Arhivă foto

Cancelar german, Olaf Scholz consideră invazia rusă în Ucraina ca fiind una inacceptabilă. La Praga are loc prima reuniune a Comunităţii Politice Europene (CPE).

„Cei care se întâlnesc aici ştiu că atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare brutală a ordinii păcii şi securităţii pe care le avem în Europa în ultimele decenii. Este important că noi respingem acest atac şi că nu acceptăm ca o parte a ţării vecine să fie anexată”, a spus Scholz.

Totuşi, el a atenţionat cu privire la riscul ca CPE să se transforme într-o nouă instituţie internaţională birocratică.

„Nu este vorba despre crearea unei noi instituţii cu administraţie, birocraţie”, a explicat şeful guvernului german, precizând că valoarea reală a noului forum este faptul că şefi de stat ”discută unii cu alţii într-o manieră foarte concretă”.

Comentariile sale au fost susţinute de premierul belgian Alexander De Croo şi de şeful diplomaţiei UE Josep Borrell.

Ce spune Olaf Scholz despre liderii reuniți la Praga.

„Această întâlnire este o cale de a căuta o nouă ordine fără Rusia. Aceasta nu înseamnă că vrem să excludem Rusia pentru totdeauna, dar această Rusie, Rusia lui Putin, nu are un loc”, a subliniat Borrell.

După o întâlnire cu premierul ceh Petr Fiala, şefa guvernului britanic Liz Truss a subliniat „acordul lor puternic privind importanţa democraţiilor europene ce prezintă la unison un front unit împotriva brutalităţii lui Putin”.

Reuniunea CPE de la Castelul din Praga, la care sunt reprezentate 44 de ţări, printre care cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, este văzută de susţinătorii CPE drept o dovadă de solidaritate pe un continent zguduit de multiple crize.

Noua comunitate paneuropeană este o iniţiativă a lui Emmanuel Macron, care vede în ea o ocazie de a structura dialogul de pe poziţii de egalitate între statele UE şi cele non-UE pe chestiuni cu care se confruntă întreaga Europă. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. SCANDAL la Institutul de Transplant Renal Cluj. Ungureanu: Podul se PRĂBUȘEȘTE și Rafila convoacă grupuri de lucru

Publicat

institutul clinic de urologie si transplant renal 846x414 1.jpg

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, trage un semnal de alarmă legat de condițiile improprii în care funcționează Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Acesta se află într-un pod cu pereții scorojiți, o improvizație care pune în pericol atât pacienții cât și medicii.

emanuel ungureanu

emanuel ungureanu

„CATASTROFA RAFILA pune în pericol viața pacienților și a personalului medico-sanitar de la Institutul Clinic De Urologie Si Transplant Renal din Cluj-Napoca!

Podul se prăbușește și Rafila convoacă grupuri de lucru interministeriale în loc să finanțeze un nou centru de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului respinge cererea SUA cu privire la o dezbatere despre China

Publicat

onu

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a respins, joi, iniţiativa organizării unei dezbateri pe tema situaţiei etnicilor uiguri din China. Acest lucru reprezintă un eşec pentru Administraţia Statelor Unite.

Statele Unite şi ţări aliate, inclusiv Marea Britanie, ceruseră Consiliului ONU pentru Drepturile Omului să organizeze o dezbatere pe tema situaţiei etnicilor uiguri din regiunea Xinjiang, situată în nord-estul Chinei.

Dar, pe fondul presiunilor Beijingului, proiectul dezbaterii a fost respins de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Nouăsprezece state au votat împotriva iniţiativei SUA, 17 s-au pronunţat pentru, iar 11 s-au abţinut de la vot.

Decizia reprezintă un eşec pentru Statele Unite şi naţiunile occidentale, care acuză frecvent autorităţile chineze de „crime împotriva umanităţii” care ar fi comise în provincia Xinjiang, conform cotidianului Le Figaro.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe