EVENIMENT
Arafat, despre COVID: Lumea este într-o fază în care nu mai crede. Sunt îngrijorat
Lumea este într-o fază în care nu mai crede în boala produsă de virusul SARS-CoV-2, a declarat, luni seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat. Acesta atrage atenția că varianta Delta este extrem de agresivă.
Raed Arafat a declarat, luni seara, la Digi 24, că oamenii cred că situația epidemiologică este stabilă sau nu mai cred în boală, ceea ce nu este deloc bine.
„Clar că lumea este într-o fază în care nu mai crede sau, cel puțin, crede că e ok situația. Noi vedem o creștere. Vedem o creștere mare în Europa, vedem o creștere la noi încă mai mică.
Toate semnalele științifice arată că varianta Delta este mai ușor de transmis, dar persoanele vaccinate sunt mai protejate. Dacă se îmbolnăvesc nu fac formă gravă a bolii, dar în același timp sunt studii ale căror concluzii finale încă nu le-am văzut, dar care spun că e posibil ca severitatea și ajungerea la spital sau la terapie intensivă este mai mare decât ce a fost în variantele anterioare. Asta ne face să concluzionăm că vaccinarea este o soluție foarte bună și respectarea măsurilor de sănătate publică este necesară mai departe”, spune dr. Arafat.
Șeful DSU a mai spus că e îngrijorat de faptul că mulți oameni merg cu mijloacele de transport fără să mai poarte mască.
„Mă îngrijorează că în unele mijloace de transport în comun nu se mai poartă mască. Vedem unii care nu mai poartă mască, nimeni nu îndrăznește să îi spună că regulile și legea spun să poți mască în spațiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Acolo riscul este foarte mare și inclusiv la locul de muncă, în birouri trebuie respectate regulile”, a mai spus Arafat.
Acesta a spus că în vreme ce la noi se poate renunța la mască în birourile în care sunt maxim 10 persoane și toate sunt vaccinate, în SUA și vaccinații poartă mască în spațiile închise.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Aron Bogdan: Partidul S.O.S. România, o platformă în care poți să te exprimi liber, să-ți asumi adevărata identitate (PE)
Candidatul Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, pe locul 2 la Camera Deputaților, Aron Bogdan, a fost prezent la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24, realizat de Vasile Măgrădean, unde a vorbit despre campania electorală, propunerile partidului din programul de guvernare, dar și despre reacțiile alegătorilor după ce CCR a decis interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.
Aron Bogdan a spus că de 10 ani de zile lucrează în domeniul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase…
Citește mai mult pe Alba24.ro