Connect with us

EVENIMENT

Arafat: Salvarea vieţilor depinde de reţelele de comunicaţii. Peste 850 de mesaje Ro-Alert reale, transmise în acest an

Publicat

ro alert

Acoperirea cu reţele de comunicaţii trebuie să crească, pentru că salvarea vieţilor depinde de acestea, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Noi (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, n.r.) depindem total de comunicaţii, salvarea vieţilor depinde de comunicaţii. Dacă nu avem acoperire cât mai largă posibil, unele persoane nu pot apela 112. În ultima perioadă, colaborarea noastră cu ANCOM s-a intensificat foarte mult, la fel şi cu colegii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. În 2017, am început implementarea sistemului Ro-Alert care depinde foarte mult şi de acoperirea mai ales în zonele rurale, care ne interesează foarte mult când dăm mesaje. Am colaborat foarte bine cu operatorii de telefonie care ne-au sprijinit şi împreună am reuşit să avem un sistem care anul acesta a trimis peste 850 de mesaje de alertare reale, în afară de testele care au fost organizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru verificarea funcţionării”, a declarat Arafat.

Acesta a adăugat că sistemul de avertizare la nivel naţional ar urma să fie îmbunătăţit cu mecanisme noi, printre care transmiterea de SMS-uri, e-mailuri sau mesaje automate prin mass-media, în situaţii grave.

„Avem acum proiecte pentru integrarea modului de avertizare a sistemului self-broadcasting cu alte mecanisme de a transmite mesaje şi prin SMS-uri, prin e-mail-uri, inclusiv prin transmiterea automată de mesaje prin mass-media când este ceva foarte grav. Totul depinde de acoperire. Unul dintre lucrurile pe care le-am observat la ultimul exerciţiu de incendiu pe care l-am realizat în judeţul Caraş-Severin este lipsa semnalului în foarte multe zone. Acesta nu este singurul judeţ, dar îl dau ca exemplu că este una dintre concluziile exerciţiului, adică problema comunicării, inclusiv a serviciilor de urgenţă. De aici, revin şi spun că acoperirea trebuie să crească pe zi ce trece. Astfel de portaluri (aisemnal.ro al ANCOM, n.r.) ne va permite, în fiecare zi, să vedem cum creşte acoperirea şi cred că va fi încurajator pentru toţi operatorii de telefonie pentru competiţia între ei”, a spus oficialul.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a organizat, marţi, conferinţa internaţională anuală ce are ca temă, în 2019, hărţile de acoperire cu servicii de comunicaţii electronice.

În cadrul evenimentul, arbitrul pieţei locale telecom a lansat aplicaţia aisemnal.ro, un instrument unic la nivel mondial prin care toţi românii pot verifica zonele în care au semnal mobil şi operatorii cu cel mai bun semnal. Noua aplicaţie este gratuită şi poate fi accesată, momentan, direct pe site-ul www.aisemnal.ro.

Conform datelor ANCOM, portalul nu se bazează pe simulări, nu conţine informaţii transmise de către terţi, iar valorile reflectate nu sunt obţinute în condiţii de laborator.

Utilizatorii trebuie să acceseze www.aisemnal.ro, să selecteze operatorul şi tehnologia care îi interesează (2G, 3G sau 4G). Pentru popularea hărţii, măsurătorile au fost efectuate în perioada mai – august 2019 în peste 13.000 de localităţi din România şi au fost acoperiţi 240.000 de teritoriu. AGERPRES/(A, AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Citiţi şi:

Românii au la dispoziţie aisemnal.ro, o aplicaţie unică la nivel mondial pentru verificarea zonelor cu semnal mobil

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Trebuie raportate prin CESOP până în 30 aprilie

Publicat

tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la anaf și apoi la

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Prestatorii de servicii de plăți online trebuie să transmită către ANAF, până pe 30 aprilie, prima raportare trimestrială despre beneficiarii plăților transfrontaliere din sistemul lor. 

Supranumită CESOP (Sistemul Electronic Central de Informații de Plată), raportarea îi vizează pe comercianții online care încasează peste 25 de plăți transfrontaliere în fiecare trimestru.

Aceste informaţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului, la nivel național. Angajații vor salarii mai mari și sporuri de suprasolicitare

Publicat

grevĂ japonezĂ la registrul comerțului, la nivel național. angajații vor

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului: Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional. 

Angajații solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

Sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe