Connect with us

EVENIMENT

Arhitectul șef al unei primării din Sibiu, în conflict de interese. Aproba proiecte pentru firma soției

PublicatAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vedere cercetării lui Radu Constantin Hotoran, arhitect şef în cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, după ce în cazul său s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, prin aprobarea de proiecte depuse de o firmă a soţiei sale.

Potrivit unui comunicat al ANI, deşi avea un interes personal de natură patrimonială, Radu Constantin Hotoran a participat la luarea unor decizii cu privire la aprobarea şi semnarea unor documentaţii depuse de o societate comercială deţinută de către familia acestuia.

În fapt, mai multe persoane fizice sau juridice care solicitau eliberarea unor documente de la Primăria Comunei Şelimbăr (certificate de urbanism, autorizaţii de construire, certificate de atestare a edificării construcţiei, avize de oportunitate) au încheiat 13 contracte prestări servicii de proiectare cu H&H Proiectare şi Arhitectură SRL, societate deţinută de soţia lui Radu Constantin Hotoran.

Aceste servicii de proiectare presupuneau, printre altele, obţinerea de semnături şi avize aferente din partea lui Radu Constantin Hotoran, în calitate de arhitect şef al Primăriei.

Cu scopul de a evita conflictul de interese în materie administrativă, H&H Proiectare şi Arhitectură SRL a subcontractat (în baza contractelor de comandă/subproiectare) proiectele persoanelor fizice şi juridice care au solicitat eliberarea acestor documente de la Primăria Şelimbăr către o altă societate comercială deţinută de familia Hotoran – SC Unu Punct SRL, societate înfiinţată în ziua în care Radu Constantin Hotoran a fost numit în funcţia de arhitect, firma fiind deţinută formal de G.L.I. – finul de cununie al familiei.

Astfel, documentaţia era depusă de către SC Unu Punct SRL la Primăria Şelimbăr în vederea semnării şi avizării de către arhitectul şef, respectiv Radu Constantin Hotoran, care a semnat şi avizat 25 de acte administrative generând un folos patrimonial pentru soţia sa în cuantum de 266.927 lei, constând în sumele obţinute de H&H Proiectare şi Arhitectură SRL în calitate de beneficiar al celor 13 contracte de prestări servicii de proiectare.

Deşi avea obligaţia să se abţină de la luarea deciziei, Radu Constantin Hotoran a semnat/avizat certificate de urbanism, autorizaţii de construire, certificate de atestare a edificării construcţiei, avize de oportunitate, fără a informa şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct în vederea măsurilor care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice.

Conform ANI, întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia sa, constând în încasarea sumei totale de aproximativ 266.927 lei ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii de proiectare dintre SC H&H Proiectare şi Arhitectură SRL, societate la care soţia acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi persoane fizice sau juridice care au solicitat Primăriei comunei Şelimbăr certificate de urbanism, autorizaţii de construire, certificate de atestare a edificării construcţiei, avize de oportunitate, s-au conturat elemente privind încălcarea legislaţiei penale, respectiv ale art. 301 alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Impact frontal între două mașini, într-o localitate din Vaslui. Un bebeluș a fost rănit

Publicat

Un accident rutier a avut loc, luni după-amiază, pe DE 581, în localitatea Crețești din județul Vaslui. Un copil de 1 an a fost rănit după ce două mașini s-au ciocnit.

Potrivit ISU Vaslui, un echipaj al Secției de pompieri Huși a fost solicitat să intervină la un accident rutier survenit pe DE581, pe raza localității Crețești.

În urma impactului dintre cele două autoturisme marca BMW și Volkswagen, victimele s-au autoevacuat singure, dar a fost solicitat un echipaj SAJ pentru copilul de un an, aflat cu părinții într-unul din autoturismele afectate.

Pompierii au asigurat măsuri psi și au încercat să liniștească părinții și copilul speriat până la sosirea ambulanței.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident GRAV într-o localitate din Mureș. O persoană încarcerată după impactul dintre două autoturisme

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier grav a avut loc, luni după-amiază, pe strada Principală din localitatea Deda, județul Mureș. O persoană încarcerată după impactul dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Mureș, accidentul rutier s-a produs pe strada Principală, în localitatea Deda.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului dintre cele două mașini a rezultat o victimă încarcerată.

Conform sursei citate, la fața locului au intervenit pompierii militari de la Punctul de lucru Deda.

Circulația este blocată pe ambele sensuri.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între o autoutilitară și un autoturism, într-o localitate din Ialomița. Două persoane au fost rănite

Publicat

Un accident rutier a avut loc, luni după-amiază, în localitatea Ciochina din județul Ialomița. Două persoane au fost rănite după impactul dintre o autoutilitară și un autoturism.

Potrivit ISU Ialomița, în jurul orei 12:15, salvatorii de la Garda de intervenție Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier la ieșire din comuna Ciochina, în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism.

La locul evenimentului a venit în sprijin și un echipaj al SAJ Ialomița- substația Slobozia.

În urma accidentului au rezultat două victime, conștiente și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele SMURD și SAJ la locul intervenției.

Conform sursei citate, după acordarea primului ajutor medical, o victimă a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale suplimentare, iar cea de-a doua victimă a refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliţiştii au găsit 60.000 ţigarete de contrabandă în autoturismul unui bărbat dintr-o localitate din Bacău

Publicat

Arhivă foto

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au descoperit 60.000 ţigarete de contrabandă în autoturismul unui bărbat în vârstă de 41 ani, din localitatea Filipeşti.

“În urma controlului autoturismului, poliţiştii au descoperit în interior ţigaretele, netimbrate şi fără documente de provenienţă. Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău”, a declarat, luni, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru.

Cele 60.000 de ţigarete au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate