Connect with us

EVENIMENT

Artmark: Cadouri de protocol cu valoare muzeală, scoase la licitaţie

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Piese incluse în cadrul Licitației de design, precum și fragmente din colecțiile unui ambasador al României la ONU și ale unei mari sportive românce, vor fi expuse în cadrul primei expoziții de acest fel din sezon, care a fost inaugurată miercuri la Palatul Cesianu-Racoviță și care se va desfășura până pe 22 februarie.

„S-a deschis expoziţia primei licitaţii de design a sezonului, caracterizată prin eleganţa şi rafinamentul secolelor trecute, de la al XVIII-lea la al XX-lea, şi prin graţia educaţiei iubitoare de artă.

Au sosit la Palat deosebite piese de mobilier de autor şi rare decoraţiuni de interior, inclusiv o selecţie de bunuri culturale excepţionale din colecţiile unui ambasador al României la ONU din vremea regimului comunist – diplomatul Nicolae Ecobescu şi a unei mari sportive românce – Valeria Bufanu-Ştefănescu, de trei ori laureată la Jocurile Olimpice pentru România în anii 1970”, informează Artmark.

Între obiecte se regăsesc piese dintr-o colecţie de cadouri de protocol ce aparţin diplomatului Nicolae Ecobescu – precum varianta miniaturală a turnului Milad din Teheran, din 1975, cadou din partea Şahului Mohammad Reza Pahlavi, o delicată vază în tehnică Celadon, cu simboluri naţionale, cadou primit în 1982 din partea preşedintelui Coreei de Nord, Kim Ir-Sen, ori un set de vaze în tehnică cloisonne, primit de la preşedintele Chinei, Deng Xiaoping, în 1978.

YouTube video

Fondurile obţinute din vânzarea obiectelor din colecţia personală a ambasadorului Nicolae Ecobescu vor fi direcţionate către publicarea ultimelor volume din seria sa îndelung elaborată „România: Supravieţuire şi afirmare prin diplomaţie în anii războiului rece”.

În expoziţie mai pot fi admirate obiecte care aparţin Valeriei Bufanu-Ştefănescu, fostă atletă, multiplă campioană la Jocurile Olimpice din anii 1970, precum un ceas cartel decorat în manieră Boulle ori biroul Regence bogat decorat cu atribute muzicale (circa 1890) sau comoda Rococo „en tombeau”, decorată cu vrejuri vegetale din bronz aurit, realizată de Pierre Bernard, furnizor al Regelui Franţei Ludovic al XV-lea, la jumătatea secolului al XVIII-lea.

Licitaţia de design, inclusiv secvenţe din Colecţiile unui ambasador al României la ONU şi a unei Mari sportive românce, va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă în data de 22 februarie, de la ora 19,00, dar şi online, pe platforma Artmark Live.

Toate loturile pot fi descoperite şi în expoziţia care poate fi vizitată zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10,00 – 20,00, cu intrare liberă. Agerpre

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a CRESCUT la 4,97 lei

Publicat

1709156491 euro pixabay e1656523156731.jpg

Creșterea aversiunii față de risc a depreciat moneda unică și valutele de la marginea zonei euro, inclusiv leul.

După ce cursul euro a scăzut marți la 4,9686 lei, minimul ultimelor două luni, acesta a crescut la jumătatea săptămânii la 4,97 lei, în timp ce tranzacțiile se realizau în culoarul 4,967 – 4,971 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a CRESCUT la 4,97 lei

Piața monetară a fost stabilă, în condițiile existenței unui excedent de monedă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi în România. Elena Mateescu: Ne aflăm la periferia acestuia

Publicat

ciclonul care a lovit europa ajunge joi în românia. elena

Ciclonul care a lovit Europa ajunge joi în România. Este de fapt vorba despre o parte periferică a lui, potrivit șefei ANM, Elena Mateescu. 

Furtuna Louis, așa cum este numită de Franța, cunoscută și sub numele de Furtuna Wencke în Germania, a adus un front rece în mai multe părți ale Europei de Nord, dar și ploi și vânt.

Furtuna a fost resimțită și în Marea Britanie, producând ploi puternice, descărcări electrice, alături de rafale de vânt.

Furtuna ajunge acum în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: Publicitatea politică va trebui să fie clar etichetată. Noi reguli europene în campania electorală (P)

Publicat

comunicat mircea hava: publicitatea politică va trebui să fie clar

Nu poți decât să apreciezi măsurile care vin să facă puțină “curățenie” într-un domeniu care are atâtea implicații pentru fiecare țară din UE.

Politica, iar campaniile electorale nu fac excepție, este intoxicată de neadevăruri și neasumare. Atât online, cât și offline.

Potrivit noilor norme, adoptate recent de Parlamentul European, publicitatea politică va trebui să fie etichetată în mod clar.

Cetățenii, autoritățile și jurnaliștii vor putea,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu cu două focare la Șeușa, comuna Ciugud. Arde vegetația de pe dealurile din apropiere

Publicat

foto: incendiu cu două focare la Șeușa, comuna ciugud. arde

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri seară la Șeușa, comuna Ciugud. Din imaginile primite de la cititorii Alba24 și din ceea ce spun martorii, se poate observa că este vorba despre două focare. 

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu SVSU Ciugud, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Flăcările sunt vizibile din sat, de la mare distanță și au cuprins dealurile din apropiere.

Incendiul se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe