Connect with us

EVENIMENT

Artmark: Cadouri de protocol cu valoare muzeală, scoase la licitaţie

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Piese incluse în cadrul Licitației de design, precum și fragmente din colecțiile unui ambasador al României la ONU și ale unei mari sportive românce, vor fi expuse în cadrul primei expoziții de acest fel din sezon, care a fost inaugurată miercuri la Palatul Cesianu-Racoviță și care se va desfășura până pe 22 februarie.

„S-a deschis expoziţia primei licitaţii de design a sezonului, caracterizată prin eleganţa şi rafinamentul secolelor trecute, de la al XVIII-lea la al XX-lea, şi prin graţia educaţiei iubitoare de artă.

Au sosit la Palat deosebite piese de mobilier de autor şi rare decoraţiuni de interior, inclusiv o selecţie de bunuri culturale excepţionale din colecţiile unui ambasador al României la ONU din vremea regimului comunist – diplomatul Nicolae Ecobescu şi a unei mari sportive românce – Valeria Bufanu-Ştefănescu, de trei ori laureată la Jocurile Olimpice pentru România în anii 1970”, informează Artmark.

Între obiecte se regăsesc piese dintr-o colecţie de cadouri de protocol ce aparţin diplomatului Nicolae Ecobescu – precum varianta miniaturală a turnului Milad din Teheran, din 1975, cadou din partea Şahului Mohammad Reza Pahlavi, o delicată vază în tehnică Celadon, cu simboluri naţionale, cadou primit în 1982 din partea preşedintelui Coreei de Nord, Kim Ir-Sen, ori un set de vaze în tehnică cloisonne, primit de la preşedintele Chinei, Deng Xiaoping, în 1978.

YouTube video

Fondurile obţinute din vânzarea obiectelor din colecţia personală a ambasadorului Nicolae Ecobescu vor fi direcţionate către publicarea ultimelor volume din seria sa îndelung elaborată „România: Supravieţuire şi afirmare prin diplomaţie în anii războiului rece”.

În expoziţie mai pot fi admirate obiecte care aparţin Valeriei Bufanu-Ştefănescu, fostă atletă, multiplă campioană la Jocurile Olimpice din anii 1970, precum un ceas cartel decorat în manieră Boulle ori biroul Regence bogat decorat cu atribute muzicale (circa 1890) sau comoda Rococo „en tombeau”, decorată cu vrejuri vegetale din bronz aurit, realizată de Pierre Bernard, furnizor al Regelui Franţei Ludovic al XV-lea, la jumătatea secolului al XVIII-lea.

Licitaţia de design, inclusiv secvenţe din Colecţiile unui ambasador al României la ONU şi a unei Mari sportive românce, va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă în data de 22 februarie, de la ora 19,00, dar şi online, pe platforma Artmark Live.

Toate loturile pot fi descoperite şi în expoziţia care poate fi vizitată zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10,00 – 20,00, cu intrare liberă. Agerpre

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 75, între Baia de Arieș și Sartăș. O persoană a fost rănită. Traficul rutier, restricționat

Publicat

un minor din teiuș a fost prins de polițiști la

Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 11:45, pe drumul național DN 75, între localitățile Baia de Arieș și Sartăș. Din primele informații, în urma evenimentului rutier o persoană a fost rănită.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament din Florești. Jandarmii clujeni l-au încătușat și l-au dus la Psihiatrie

Publicat

ijj cluj.jpeg

Luni seara, în jurul orei 23.00, în urma unui apel la SNUAU 112 primit din partea proprietarului unui imobil, privind un conflict în desfăşurare în interiorul unui apartament, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a fost direcţionat de dispeceratul unităţii spre o stradă din localitatea Florești.

Jandarmii au ajuns imediat la faţa locului, unde au găsit un bărbat, îmbrăcat sumar, care pătrunsese prin efracție în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șefa echipei de arheologi: ”Tăcere suspectă și problematică” a autorităților în cazul distrugerilor de pe șantierul din Alba Iulia

Publicat

Șefa echipei de arheologi: ”tăcere suspectă și problematică” a autorităților

Autoritățile păstrează o ”tăcere suspectă și problematică” în scandalul distrugerilor de pe cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia, consideră șefa echipei de arheologii care a realizat descoperirea, Anca Timofan.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandalul lipsei de apă în Alba: Oamenii nu mai rezistă la secetă, autoritățile ”se fac că plouă”

Publicat

scandalul lipsei de apă în alba: oamenii nu mai rezistă

Fără apă de trei săptămâni. Așa stau oamenii din partea de sus a satului Ohaba, din județul Alba. Dar nu sunt singurii. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe