Connect with us

ACTUALITATE

Artmark: Lucrarea ”Primăvară la Câmpina” de Nicolae Grigorescu, adjudecată la 95.000 de euro

Publicat

lucrare nicolae grigorescu
sursa foto: artmark.ro

Lucrarea „Primăvară la Câmpina” de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 95.000 de euro la licitaţia de primăvară organizată online de casa Artmark.

Potrivit catalogului Artmark, opera semnată de Grigorescu a făcut parte cel puţin până în 1910 din colecţia istorică a bancherului Ernest Edmond Goodwin.

Au mai fost cumpărate lucrările „Tătăroaică cu şalvari roz” (Abibe) şi „Afize” de Nicolae Tonitza, la 90.000 de euro, respectiv la 85.000 de euro, „Casă de ţară” de Ioan Andreescu, la 60.000 de euro, „Interior tradiţional” de Ion Ţuculescu, la 55.000 de euro.

Între lucrările adjudecate în cadrul sesiunii s-au mai numărat: „Tayu-San în grădină” şi „Peisaj la Giverny” de Samuel Mutzner, la 42.500 de euro, respectiv la 28.000 de euro, „Cap de copil” de Nicolae Tonitza, la 42.500 de euro, „Pe malul Dunării” de Camil Ressu, la 34.500 de euro, „Nud în interior” de Theodor Pallady, la 28.000 de euro, „Natură statică cu pipă şi ulcior cu garoafe” de Alexandru Ciucurencu, la 26.000 de euro, „Apus la Turtucaia” de Gheorghe Petraşcu şi „În grădină” de Theodor Aman, fiecare la 25.000 de euro, „Catrina” de Nicolae Tonitza şi „Interior la Târgovişte” de Gheorghe Petraşcu, fiecare la 24.000 de euro.

lucrare art mark

„Bărci la Veneţia” de Nicolae Dărăscu, la 22.000 de euro, „Ruinele Pompeiului” de Nicolae Grigorescu şi „Paradis terestru” de Felix Aftene, fiecare la 20.000 de euro, „Natură statică cu cărţi şi vas de trandafiri galbeni” de Alexandru Ciucurencu, la 18.500 de euro, „Intrarea Mănăstirii Viforâta” de Gheorghe Petraşcu, la 16.500 de euro, „Autoportret la şevalet” de Samuel Mutzner, la 15.000 de euro, „Natură statică cu flori şi pere” de Gheorghe Petraşcu, la 14.000 de euro, „Dansul arlechinilor” de Georges Mazilu şi „Peisaj la Balcic” de Petre Iorgulescu Yor, fiecare la 12.000 de euro, „Flori de liliac” de Octav Băncilă, la 11.000 de euro, „La plimbare” de George Mirea Demetrescu, la 10.500 de euro sunt alte lucrări adjudecate la licitaţie.

Pictura „Cap de copil” de Nicolae Tonitza a făcut parte din colecţia familiei Ceauşescu

Conform Artmark, pictura „Cap de copil” de Nicolae Tonitza a făcut parte din colecţia familiei Ceauşescu. Şi pictura „Natură statică cu pipă şi ulcior cu garoafe”, semnată de Alexandru Ciucurencu, provine din aceeaşi colecţie. Tabloul, datat 1947, a fost făcut cadou Zoiei Ceauşescu, fiica cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu, cu ocazia zilei acesteia de naştere (înainte de 1980). Opera este clasată în categoria Fond a Patrimoniului Naţional Cultural.

Cea mai bine cotată lucrare a sesiunii „Curtezane la Shimabara” de Samuel Mutzner, estimată la 150.000 – 250.000 de euro, nu a fost adjudecată. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe