Connect with us

EVENIMENT

”Ascunşi la vedere”: Europol a publicat LISTA celor mai căutaţi 62 de infractori. Printre ei figurează un român

Publicat

europol lista cei mai cautati infractori
sursa foto: Facebook / Europol

Europol – agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii – a publicat vineri lista celor mai căutaţi 62 de infractori, sub titlul ”Ascunşi la vedere”, semnalează dpa.

Pe listă figurează 61 de bărbaţi şi o singură femeie. Cei urmăriţi sunt suspecţi sau condamnaţi pentru fraude, trafic de droguri, jafuri şi omoruri. Printre aceştia se află şi un cetăţean român.

Este vorba despre Miluţ-Liviu Ciucheş, în vârstă de 28 de ani, din Nisiporeşti, comuna Boteşti, județul Neamț. Acesta este căutat pentru infracţiuni, inclusiv violente şi în grup, comise în Irlanda.

ciuches milut liviu infractor

Ciucheș este şi pe lista Poliţiei Române, la categoria următiţi internaţional, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă.

”În aprilie 2014, în timp ce se afla pe teritoriul Irlandei, inculpatul, împreună cu alţi cetăţeni români, au constituit un grup de criminalitate organizată cu scopul obţinerii de venituri financiare din fapte ilegale, fiind suspecţi de comiterea de acte materiale ale infracţiunilor de şantaj, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată”, se arată pe site-ul Poliţiei Române

Recompense pentru informații care ajută la prinderea infractorilor

Conform dpa, cel mai celebru nume de pe listă este probabil austriacul Jan Marsalek, 41 de ani, fost director general al agenţiei de plăţi Wirecard din Germania, „foarte suspect de comiterea de fraude comerciale în grup organizat, un caz deosebit de grav de delapidare şi alte infracţiuni economice şi împotriva proprietăţii”, arată Europol.

Profilele celor căutaţi sunt accesibile public pe o pagină de internet dedicată special, eumostwanted.eu.

Pentru unii dintre cei căutaţi se oferă şi recompense. De exemplu, pentru informaţii despre germanul Norman Volker Franz, condamnat la închisoare pe viaţă pentru două omoruri, Europol ar plăti 25.000 de euro.

Agenţia poliţienească europeană consideră că mulţi dintre cei căutaţi desfăşoară activităţi care nu dau nimic de bănuit, undeva în lume, şi intră în relaţii normale cu oameni care nu îi suspectează de nimic – de unde şi titlul listei de anul acesta.

Europol a început să publice astfel de liste din 2016 şi a reuşit să aresteze 110 infractori, dintre care în 41 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul web respectiv. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Forțe noi la ISU Alba. Trei absolvenți ai Școlii de subofițeri de pompieri s-au alăturat echipei de salvatori

Publicat

foto: forțe noi la isu alba. trei absolvenți ai Școlii

Forțe noi la ISU Alba. Trei absolvenți ai Școlii de subofițeri de pompieri și protecție civilă s-au alăturat echipei de salvatori din județ. Aceștia și-au început activitatea la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba.

”Începând de astăzi, colectivul pompierilor militari al ISU Alba s-a mărit cu tei noi colegi, proaspăt absolvenți ai școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești.

Suntem mândri ca au ales să facă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, explicații despre licitația la tronsonul 2 din centura metropolitană: Firma a depus o ofertă cu 30% mai mare

Publicat

boc centura.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut luni precizări privind licitația anulată pentru cel de al doilea tronson al centurii metropolitane.

Boc a spus la ședința Consiliului Local că nu poate face nimic decât să respecte legea, iar Primăria Cluj-Napoca nu va face nimic care să pericliteze proiectul.

Emil Boc, explicații despre licitația la tronsonul 2 din centura metropolitană: Firma a depus o ofertă cu 30% mai mare

Licitația, spune Emil Boc, este încă în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lista PSD pentru Consiliul Județean Alba. Cine sunt candidații social-democrați la alegerile locale 2024

Publicat

crește tensiunea în interiorul psd alba din cauza unor întâlniri

PSD Alba a depus la Biroul electoral lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba, la alegerile din vară. Fostul subprefect Corneliu Mureșan candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

În lista pentru CJ Alba din partea PSD pe locul doi se află Beniamin Todosiu, în prezent deputat, care s-a alăturat social-democraților, în martie, de la USR.

Urmează Iulia Fabian-Mărincean (avocat), Adrian Bara (medic stomatolog), Octavian-Horațiu Rusu, Ioan Matei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Lecție de simț civic și implicare, la Uioara de Sus: un grup de tineri au vopsit elementele ce compun un loc de joacă

Publicat

foto lecție de simț civic și implicare, la uioara de

O lecție frumoasă despre simț civic și implicare vine de la Uioara de Sus, localitate ce aparține de orașul Ocna Mureș. Un grup de tineri voluntari au vopsit sâmbătă, de dimineața până seara, elementele ce compun locul de joacă din localitate.

Vopseaua și cele necesare au fost asigurate de Primăria Ocna Mureş.

„Locul de joacă, vandalizat de nenumărate ori în ultimul timp a fost reparat și iată, câțiva tineri inimoși au sacrificat o zi întreagă pentru a da o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe