Connect with us

EVENIMENT

Asian Food Fest în București: Tradiții gastronomice, culturale și spectacole din 15 țări asiatice în cea de-a treia ediție a festivalului

Publicat

asian food fest 1
Sursa foto: Asian Food Fest Romania / Facebook.com

În Parcul Titan din Capitală, de vineri până duminică, se va desfășura cea de-a treia ediție a festivalului Asian Food Fest, unde vor fi prezentate tradiții gastronomice și culturale, precum și momente sportive și artistice din 15 țări asiatice.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, la eveniment vor participa peste 50 de expozanţi din Japonia, China, India, Iran, Irak, Vietnam, Thailanda, Indonezia, Coreea de Sud, Sri Lanka, Siria, Liban, Turcia, Mongolia, Malaezia.

Bucătăriile Asiei se vor întrece în a oferi vizitatorilor preparate tradiţionale deja cunoscute, dar şi mâncăruri şi produse culinare mai puţin ştiute în România.

Pe lângă celebrele preparate japoneze şi chinezeşti pe bază de orez, peşte, soia şi tăiţei, se vor putea gusta şi cumpăra şi alte feluri de mâncăruri, inclusiv preparate la grătar, din ţările Asiei, ce au la bază diferite tipuri de carne, legume şi condimente.

De la standuri nu vor lipsi nici deserturile pornind de la baclavale şi sarailii şi până la deliciile tradiţionale, foarte cunoscute în culturile culinare indiene, japoneze, filipineze, siriene sau libaneze.

Îngheţata artizanală va fi şi ea vedeta unor standuri şi se va găsi în diverse sortimente şi combinaţii: ceai verde Matcha, ciocolată, cacao, fistic. O adevărată atracţie va fi şi îngheţata prăjită cu specific chinezesc.

La festival, mâncărurile vor fi asezonate cu băuturi reci specifice ţărilor asiatice: sucuri, cocktail-uri, bere, băuturi tradiţionale pe bază de orez, cum sunt vin sau sake.

asian food fest

În programul evenimentului sunt cuprinse şi competiţii culinare pentru bucătarii amatori, dar şi sesiuni de „live cooking”.

Pe lângă corturile şi food truck-urile cu mâncare şi băutură, va exista şi o zonă de ateliere tradiţionale de pictură, modelare, caligrafie, realizare accesorii şi figurine din diverse materiale şi obiecte (pietre, creioane, lemn, ipsos etc.)

De asemenea, la Asian Food Fest vor avea loc şi momente sportive şi artistice din ţările asiatice, pe scena amenajată lângă zona de food: demonstraţii de arte marţiale, dansuri şi muzică tradiţională din: Japonia, India, Coreea de Sud, Turcia, parade ale costumelor tradiţionale asiatice etc.

În primele două zile ale festivalului vor fi proiectate, de la ora 20,30, filmele „Kocan Kadar Konuş” / „Ai Crai, Ai Grai” (Turcia, regia Kyvanc Baruonu) şi „Every Day A Good Day” (Japonia, regia Tatsushi Amori)

Duminică va avea loc şi evenimentul denumit Asian Party, în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia să danseze şi să cânte pe ritmuri de Bollywood, dar şi pe ritmuri turceşti.

Intrarea la Asian Food Fest este liberă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

sursa foto: Facebook / Asian Food Fest Romania

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj închiriază spațiu pentru un birou de schimb valutar în incintă

Publicat

aerop e1695814454572.jpg

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj anunță o licitație publică în data de 2 octombrie pentru închirierea unui spaţiu în vederea construirii unui spațiu comercial destinat desfășurării activității bancare și de schimb valutar.

Acesta este situat în Corpul de legătură dintre cele două Terminale ale aeroportului, parter, zona publică, în suprafață totală de 26,87 mp.

Data-limită de depunere a ofertelor este 2 octombrie ora 9, iar licitația…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vârsta de pensionare se MODIFICĂ. Condiții pentru PENSIONAREA anticipată

Publicat

talon e1634124069515.jpg

Vârsta de pensionare se modifică. Printre măsurile pe care România și le-a asumat prin PNRR se numără și cea privind creșterea perioadei profesionale a cetățenilor, scrie Alba24.ro.

Este un alt mod de a spune că vârsta de pensionare va crește atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Atenție însă, este vorba despre oamenii obișnuiți, nu și de pensionarii ”speciali”.

Deocamdată nimeni nu le-a explicat oamenilor de ce ar accepta creșterea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Masă caldă” în școli. Condițiile în care va continua programul de sprijin alimentar pentru elevi, în anul școlar 2023-2024

Publicat

”masă caldă” în școli. condițiile în care va continua programul

Programul ”Masa caldă” va continua și în anul școlar 2023-2024, în 450 de unități de învățământ din țară. Proiectul a fost aprobat de Guvern, joi, 28 septembrie, la trei săptămâni de la începerea cursurilor.

Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat,  în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

Publicat

1695927085 energie gunoaie.jpg

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară a deșeurilor municipale din județul Cluj a fost aprobată, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Prin această procedură ecologică, gunoaiele vor fi valorificate energetic.

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

„Este un pas important în direcția soluționării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe