Connect with us

EVENIMENT

Asistent de la Spitalul Gomoiu, demisie după ce o fetiță a fost expusă 45 de minute razelor UV

Publicat

spitalul clinic de copii doctor victor gomoiu sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu

Asistentul medical implicat în incidentul de la Spitalul Gomoiu, când o fetiță și tatăl său au fost expuși 45 de minute la raze UV, și-a dat demisia, iar infirmiera nu va mai activa, pe perioada anchetei administrative, într-o zonă în care au acces pacienți, anunță unitatea sanitară.

„Pacienta minoră, în vârstă de un an și jumătate, s-a prezentat la camera de gardă a spitalului insoțită de tatăl său, prezentând simptome respiratorii. În urma testelor rapide, a fost depistată infecția cu virus respirator sincțial, ceea ce a impus ca atât copilul, cât și tatăl, să fie izolați în spațiul special destinat pacienților care prezintă acest tip de infecție.

După finalizarea consultației, pacienta a primit din partea medicului recomandare de tratament la domiciliu.

Precizăm faptul că, în timpul examinării medicul de gardă a constatat că lampa UV era în funcțiune și a procedat la închiderea acesteia. În urma anchetei interne derulată ulterior a reieșit faptul că pacienta minoră și părintele insoțitor au fost expuși accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale”, potrivit unui comunicat semnat de managerul Maria Enescu și de directorul medical Costel Vlad.

Semnatarii menționează că ancheta internă a fost demarată de conducerea unității sanitare, care s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în spaliul public, „până în acest moment neexistând o sesizare oficială din partea familiei pacientei”.

Asistent de la Spitalul Gomoiu, demisie după ce o fetiță a fost expusă 45 de minute razelor UV. Anchetă în desfășurare

„În ziua de 14.01,.2023,|a ora 12:45, familia a fost contactată direct de către Directorul Medical Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, care a exprimat regretul pentru producerea incidentului și s-a interesat despre starea de sănătate a pacientei și a tatălui, oferind tot sprijinul medical pe care spitalul îl poate furniza.

În acest moment, în cadrul unității sanitare este în desfășurare ancheta administrativă, asistentul medical implicat depunându-și demisia în urma incidentului.

De asemenea, pe perioada anchetei administrative, infirmiera implicată în incident nu va mai activa într-o zonă în care au acces pacienți.

Apreciem că este vorba despre un incident absolut regretabil, care este însă izolat și nu caracterizează sub nicio formă activitatea medicală desfășurată în mod curent de personalul din cadrul Spitalului Clinic de Copii ,,Dr. Victor Gomoiu”. Conducerea unitățli sanitare un contact permanent cu părinții pacientei, evoluția stării de sănătate fiind bună până în acest moment”, se precizează în finalul comunicatului.

Ministrul Alexandru Rafila anunță că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu: „O lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător și acolo scrie că nu se folosește cu persoane în încăpere”.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Saci cu nisip pentru oprirea infiltrațiilor de apă la alunecarea de teren de pe str. Uliului

Publicat

saci.jpg

Mai mulți saci cu nisip au fost puși în perimetrul surpăturii de pe strada Uliului pentru a opri infiltrațiile de apă.

Muncitori ai RADP Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă după-amiază pe strada Uliului nr. 90, unde au amplasat mai mulți saci cu nisip pentru a opri infiltrațiile de apă. Potrivit directorului RADP, aceasta ar fi fost măsura dispusă de către experți pentru a proteja zona în caz de ploaie.

„Nu este nicio soluție, este respectarea dispoziției…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj, la un pas de finala Ligii Naționale. A învins-o din nou pe FC Argeș Pitești, scor 100-74

Publicat

u bt cluj 1.jpg

O singură victorie o mai desparte pe U-BT Cluj de finala Ligii Naționale. Echipa a câștigat și al doilea meci cu FC Argeș Pitești, scor 100-74.

U-Banca Transilvania mai are nevoie de o singură victorie pentru a merge în finala Ligii Naționale. „Studenții” au jucat la un nivel ridicat și în al doilea meci cu FC Argeș Pitești, încheiat la scorul de 100-74. Astfel, trupa clujeană conduce seria cu 2-0, ambele partide fiind adjudecate la diferențe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu patru mașini, la intrarea în Florești. O tânără a ajuns la spital

Publicat

accidnet intrare in floresti 2.jpeg

Un accident s-a petrecut sâmbătă seară, la intrarea în Florești. Au fost implicate patru mașini, dintre care una s-a răsturnat.

Pompierii din Cluj-Napoca și Florești au intervenit sâmbătă seară la un accident rutier petrecut pe raza localității Florești. La momentul sosirii, ocupanții erau ieșiți din mașini.

Patru mașini au fost implicate, iar una dintre ele s-a răsturnat pe marginea părții carosabile.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ramona Strugariu, copreședinta REPER, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca

Publicat

1 1.jpg

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreședinta Partidului REPER, și-a lansat sâmbătă candidatura la primăria Cluj-Napoca. La eveniment au participat fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloș, eurodeputatul Dragoș Pîslaru și reprezentanți ai societății civile clujene.

Ramona Strugariu a vorbit despre prioritățile sale pentru primăria Cluj-Napoca, precum și despre motivele care stau la baza deciziei ei de a-și asuma această candidatură.

Ea își…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe