Connect with us

ACTUALITATE

ASTĂZI au început înscrierile la școlile de poliție, jandarmi și pompieri 2022. Noutățile de anul acesta

Publicat

academia de politie 1.jpg

Admiterea este organizată în cele șase unități de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. Sunt 2.880 de locuri disponibile. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.De luni, 7 martie, au început înscrierile pentru admitere la școala de poliție, de pompieri și de jandarmi, în sesiunea martie – mai 2022, informează alba24.ro.

Unitățile de recrutare sunt structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgențe, precum și inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale de la nivel central.

În cazul candidaților care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, aceștia se pot adresa structurilor de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit domiciliului sau reşedinţei înscris/ă în cartea de identitate.

Înscrierile se desfășoară până în 18 martie. Termenul pentru depunerea documentelor este 27 martie.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Criza COVID în Shanghai: Toate școlilele și grădinițele vor fi redeschide

Publicat

china steag sursa foto pixabay.com
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritățile din Shanghai, centrul financiar al Chinei, au declarat duminică că vor redeschide toate școlile, inclusiv grădinițele, la 1 septembrie, după luni de închideri din cauza COVID-19, potrivit Reuters.

Orașul le va cere tuturor profesorilor și elevilor să facă teste pentru depistarea coronavirusului în fiecare zi înainte de a părăsi campusul, a anunțat Comisia Municipală de Educație din Shanghai. De asemenea, aceasta le-a cerut profesorilor și elevilor să efectueze un „autocontrol al sănătății” cu 14 zile înainte de redeschiderea școlilor.

Shanghai a închis toate școlile la mijlocul lunii martie, înainte de introducerea în carantină timp de două luni a întregului orașului pentru a combate pandemia. În iunie, autorităție le-au permis unor elevi de liceu și de gimnaziu să se întoarcă în sălile de clasă, în timp ce ceilalți au continuat să studieze acasă.

Anunțul privind redeschiderea școlilor aduce o mare ușurare pentru mulți locuitori, dar temerile legate de închiderea COVID continuă să persiste, deoarece China promite să respecte politica sa dură în raport cu pandemia.

Shanghai, cel mai populat oraș din China, a raportat sâmbătă cinci noi infecții locale cu COVID, toate asimptomatice, în timp ce la nivel național au fost raportate 2.467 de cazuri.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Deasupra Clujului. Din turnul Bisericii ”Sf. Mihai” se vede blocul zgârie-nori de 25 de etaje de pe Calea Florești

Publicat

vizi 5.jpg

Turnul Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Mihail” din Piața Unirii, a fost deschis, luni, pentru vizitare, odată cu începerea Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca.

Biserica a fost închisă în ultimii 3 ani după ce a fost supusă unui amplu proces de restaurare și a fost sfințită sâmbătă.

Vizitatorii pot urca până la o înălțime de 40 de metri de unde pot admira o priveliște superbă a orașului. Turnul are, în total, până în vârful crucii, o înălțime de 80 de metri,

Citește și FOTO. Biserica ”Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca, sfințită la finalul lucrărilor de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

UPDATE Avertizare COD PORTOCALIU de furtuni în Alba. Ploi torențiale, grindină și descărcări electrice. Zonele vizate

Publicat

furtuna lancram 1000x600.jpeg

Meteorologii au emis luni după-amiaza avertizări Cod Portocaliu de furtuni, valabile în mai multe zone din județul Alba. 

UPDATE 1: Potrivit ANM, între orele 14:55 – 16:00 sunt vizate localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Teiuș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Pianu, Daia Română, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Săliștea, Berghin, Cricău, Cut și Blandiana.

Se vor semnala averse ce vor depăși 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Știrea inițială

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în luna iunie, active de 87,37 miliarde lei

Publicat

bani 2 scaled e1653553292374 1000x600.jpg

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 87,37 miliarde lei, la finalul lunii iunie 2022, în creştere cu 3% faţă de nivelul înregistrat la 30 iunie 2021, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Investiţiile fondurilor de pensii administrate privat s-au focalizat într-un procent de 88% în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB”, se menţionează într-un raport al ASF.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 51,558 miliarde de lei, respectiv 59,01%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 21,545 miliarde de lei (24,66%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 7,529 miliarde de lei, respectiv 8,62% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7.878.374 milioane de participanţi în iunie.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital. Agerpres

Citește mai departe