Connect with us

ACTUALITATE

ASTĂZI legendara trupă Metallica susține un concert pe Arena Natională. Program și reguli de acces

Publicatmetallica

Legendara trupă de heavy-metal Metallica va susţine la 14 august 2019, un concert pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul turneului “Worldwired Tour 2019”, turneu în care este prezentat publicului cel de-al zecelea album al formaţiei americane: “Hardwired…To Self-Destruct”.

Metallica este însoţită de trupele Ghost (Suedia) şi Bokassa (Norvegia), care cântă în deschidere. Concertul Metallica a devenit sold-out la o zi după punerea biletelor în vânzare generală, a anunţat Emagic, organizatorul concertului din Bucureşti.

Turneul “Worldwired Tour 2019” cuprinde 25 de concerte europene în ţări, precum: Portugalia, Spania, Italia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia, România etc. Turneul a debutat pe 1 mai 2019, la Lisabona, şi include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zürich, Dublin, Bruxelles, Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Göteborg şi oraşe în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia), potrivit www.emagic.ro.

* * *

Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate şi bine vândute trupe de thrash şi heavy metal din lume. Face parte din “Big Four of Thrash” alături de Slayer, Megadeth şi Anthrax. Are în palmares 9 premii Grammy, câştigate în urma a 23 de nominalizări, şi şase albume consecutive plasate pe prima poziţie în topul american Billboard 200. În cei 38 de ani de carieră, trupa a vândut 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane au fost vândute doar în SUA. Formată în prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut în componenţă şi pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney şi Cliff Burton.

Metallica a fost înfiinţată în octombrie 1981, la Los Angeles, California (SUA), când bateristul Lars Ulrich s-a alăturat lui James Hatfield (chitară şi voce) şi au început să înregistreze piese proprii. Prietenul şi colegul de cameră al lui Hatfield, Ron McGowney (bass) şi Dave Mustaine (lead-guitar) s-au alăturat celor doi, dând astfel naştere uneia dintre cele mai valoroase formaţii rock din toate timpurile.

Cei patru au ales numele Metallica la sugestia lui Ron Quintana, un bun prieten al lui James Hatfield, şi încep să cânte în deschiderea unor trupe consacrate, potrivit site-ului formaţiei, www.metallica.com. Au devenit repede renumiţi, publicul din Los Angeles şi New York fiind foarte receptiv la felul lor de a cânta.

Curând, Ron McGovney decide să părăsească trupa şi noul basist a fost ales Cliff Burton. După cooptarea acestuia, trupa se mută în San Francisco, potrivit site-ului www.bestmusic.ro.

Ajunsă în Rochester, New York, trupa îi întâlneşte pe Jon şi Marsha Zazula de la Megaforce Records, cu care semnează un contract. După ce Dave Mustaine începe să aibă probleme cu consumul de alcool, este înlocuit cu chitaristul Kirk Hammett, un elev al lui Joe Satriani, care aduce propriul său stil în formaţie, fapt ce iese în evidenţă după apariţia albumului ”Ride The Lightning”.

Primul album Metallica, ”Kill’em All”, a apărut în 1983 şi a creat un grup de fan loiali. Un an mai târziu a apărut ”Ride The Lightning”, un album cu piese mai lungi şi mai elaborate, peste cele de pe ”Kill’em All”. Una dintre piesele care au contribuit la succesul albumului a fost ”Fade To Black”, un cântec mai lent, urmat de ”Welcome Home (Sanitarium)” sau ”One”, care îi va diferenţia pe cei de la Metallica de celelalte formaţii de acest gen al acelor vremuri.

La scurt timp, după ce trupa semnează cu Elektra Records, este lansat albumul ”Master Of Puppets”, considerat cel mai bun album heavy metal al tuturor timpurilor, potrivit www.bestmusic.ro.

La 27 septembrie 1986, basistul Cliff Burton moare într-un accident de maşină, iar la două săptămâni după acest tragic eveniment, Jason Newsted s-a alăturat oficial formaţiei.

În 1988, trupa a înregistrat ”And Justice For All”, un material ce conţinea unele dintre cele mai complexe melodii cântate vreodată de Metallica, primul album de studio lansat după moartea lui Cliff Burton.

Anul 1991 a fost cel în care Metallica a lansat cel mai popular album propriu numit chiar ”Metallica”, cunoscut de fani ca “The Black Album”, notează www.metallica.com. Cel mai mare hit, ”Enter Sandman”, a devenit foarte cunoscut în scurt timp.

În 1995, formaţia a început să lucreze la albumul ”Load”, care a fost finalizat într-un an şi care a fost împărţit în ”Load” şi ”Reload”. În 1998, Metallica a reînceput să cânte cover-uri care au fost introduse pe un dublu-CD: ”Garage Inc.”, unde se regăsesc piese ale celor de la Black Sabbath, Thin Lizzy şi Mercyful Fate.

În martie 1999, primarul oraşului San Francisco a proclamat oficial Ziua Metallica. O lună mai târziu, trupa înregistrează câteva melodii cu orchestra simfonică din San Francisco.

În 2001, Jason Newsted părăseşte formaţia. Doi ani mai târziu, Metallica l-a găsit pe basistul Robert Trujillo care lucrase anterior cu Ozzy Osbourne. Metallica scoate al optulea album de studio care ajunge pe primul loc în topuri. Acesta promovează un sunet mai metalic, mai neprelucrat. În acelaşi an a apărut un documentar despre trupă care scotea la iveală toate tensiunile dintre membrii trupei şi felul în care aceştia au reuşit să treacă peste ele. Filmul-documentar a avut efectul scontat prin promovarea albumul ”St. Anger”.

În 2008 apare albumul ”Death Magnetic”, în formula James Hetfield (solist, chitară ritmică), Lars Ulrich (baterie), Kirk Hammett (chitară principală), Robert Trujillo (bass), iar patru ani mai târziu este lansat albumul ”Quebec Magnetic”.

În 2013 apare filmul ”Metallica Through The Never”. În perioada 2013-2016, Metallica a efectuat turnee pe toate continentele, susţinând concerte în Brazilia, Canada, Anglia, Rusia, Suedia, Norvegia, SUA, Austria, Italia, Germania, Turcia, Polonia, Cehia, Suedia, Belgia, Danemarca, Finlanda, Argentina, Chile, Paraguay, Ecuador, Columbia, Indonezia, China, Singapore, etc.

Metallica a concertat pentru prima dată în România pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti, la 9 iunie 1999, cu prilejul turneului “The Garrage Remains the Same”. Trupa americană a revenit în România nouă ani mai târziu, pentru a cânta pe Stadionul Cotroceni, conform www.infomusic.ro. Desfăşurat pe 23 iulie 2008, concertul Metallica a adunat peste 30.000 de fani. În 2010, Metallica a luat parte la celebrul “The Big Four” în cadrul Sonisphere 2010 de la Romexpo. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vești bune pentru Cehia: A doua zi de scădere a cazurilor de infecţii cu noul coronavirus

Publicat

Numărul de cazuri de infecţii cu noul coronavirus este pentru a doua zi în scădere în Cehia, ajungând sâmbătă la 2.046, număr totuşi mare pentru o zi de weekend când sunt analizate mai puţine teste decât în cursul săptămânii, conform datelor date publicităţii duminică de Ministerul Sănătăţii de la Praga, transmite Reuters.

Numărul total al cazurilor confirmate de infectare a ajuns la 48.306 în această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Vineri, numărul de noi infecţii cu coronavirus din Republica Cehă raportat de autorităţi a fost de 2.111, după patru zile consecutive de creştere.

În ultima perioadă, în Cehia, noul coronavirus s-a răspândit foarte rapid. Raportat la totalul populaţiei, doar Spania şi Franţa din Uniunea Europeană au înregistrat salturi mai mari ale numărului de noi infectaţi în ultimele două săptămâni, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, mai transmite Reuters.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bilanț NEGRU de coronavirus în India: 5,4 milioane de cazuri

Publicat

Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus a ajuns la 5,4 milioane în India, după ce în ultimele 24 de ore au fost identificate 92.605 infecţii, conform datelor oficiale date publicităţii duminică, transmite Reuters.

Astfel, duminică India a anunţat cel mai mare număr de infectări zilnice din lume începând cu luna august.

India se află pe locul doi în clasamentul global al ţărilor cu cel mai mare număr de infectaţi, după SUA unde au fost detectate 6,7 milioane de cazuri.

Ministerul indian al Sănătăţii a anunţat că în ultimele 24 de ore 1.113 persoane au murit din cauza COVID-19. De la începutul pandemiei, India a înregistrat 86.752 de decese puse pe seama COVID-19, ceea ce indică o mortalitate relativ scăzută a acestei boli, de 1.6% din cazuri. India are o populaţie de 1.35 miliarde de locuitori.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tătaru: Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi – cel mai avansat: „Ne aflăm la faza de proiect”

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este cel mai avansat dintre cele trei unităţi regionale care urmează să fie construite în România, el menţionând că îşi doreşte ca acest spital să fie construit într-un termen cât mai scurt.

„Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este cel mai avansat în acest moment. Ne aflăm la faza de proiect şi verificator de proiecte. Sperăm ca paşii să se facă într-un ritm alert. Personal, voi urmări să avem un parcurs cât mai rapid, iar acest drum să fie scurt şi să urmărim operaţionalizarea acestui SRU cât mai devreme, să nu aşteptăm acel termen care este dat în contractul cu BEI sau în contractul pe care îl avem pentru toate cele trei spitale regionale. Ne aflăm pe amplasamentul viitorului SRU”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru în timpul unei vizite făcute împreună cu premierul Victor Orban la amplasamentul viitorului Spitalului Regional de Urgenţe din Iaşi.

Conform ministrului, va fi o relocare a personalului de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, dar şi a personalului aferent de la celelalte unităţi medicale pentru a asigura capacitatea şi, în acelaşi timp, diversitatea specializărilor care pot fi într-un spital de nivel terţiar.

Ministrul a explicat că acest SRU, ca şi construcţie, va avea două etaje în subteran, şapte etaje supraterane, un corp orizontal în care vor fi structuri de investigaţii, diagnostic, tratament, şi trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unităţilor sanitare, cea cu paturi.

SRU Iaşi va avea 850 de paturi, plus alte 60 pentru UPU şi 40 de paturi pentru internarea de zi. În aceeaşi locaţie se vor găsi 70 de cabinete de consultaţii de ambulatoriu şi 19 săli de operaţii. Acest SRU va deservi populaţia din regiunea Moldovei.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 500.350.000 de euro.

Ministrul Nelu Tătaru şi premierul Ludovic Orban au vizitat, duminică, amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi, fiind însoţiţi de ministrul Mediului, Costel Alexe, candidat al PNL la Consiliul Judeţean Iaşi, actualul primar Mihai Chirica, care candidează pentru un al doilea mandat din partea PNL, şi Ionel Dancă, şeful cancelariei premierului. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Încă un episod de „război social”: Trump își dă acordul ca TikTok să continue să opereze în SUA

Publicat

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că sprijină acordul care permite aplicaţiei de video-sharing TikTok să continue să opereze în SUA, transmite Reuters.

În data de 14 august, Donald Trump a emis un decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.

De asemenea, Departamentul american al Comerţului a anunţat vineri că descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de duminică, 20 septembrie. Sâmbătă, Departamentul Comerţului a informat că va amâna cu o săptămână ordinul prin care va fi interzisă în Statele Unite descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat.

Donald Trump le-a spus jurnaliştilor că sprijină acordul prin care compania chineză ByteDance (care deţine TikTok), grupul informatic american Oracle şi lanţul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operaţiunile TikTok din SUA.

Acţionarii americani ar urma să controleze 53% din TikTok, iar investitorul chinez 36%, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Trump a declarat că noua companie va fi “controlată în totalitate de Oracle şi Walmart”.

Oracle a anunţat că va prelua o participaţie de 12,5% în TikTok Global. În prezent, investitorii din SUA deţin aproximativ 40% din ByteDance.

Aplicaţia de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA şi este populară în special în rândul tinerilor americani. La rândul său, aplicaţia de mesagerie WeChat are, în medie, 19 milioane de utilizatori activi zilnic în SUA, susţine firma de consultanţă Apptopia. WeChat este o aplicaţie care combină servicii similare cu Facebook, WhatsApp, Instagram şi Venmo, fiind populară în rândul studenţilor chinezi, expaţilor şi al unor americani care au relaţii personale sau de afaceri în China. AGERPRES

Citește mai departe