Connect with us

ACTUALITATE

ASTĂZI legendara trupă Metallica susține un concert pe Arena Natională. Program și reguli de acces

Publicat

metallica

Legendara trupă de heavy-metal Metallica va susţine la 14 august 2019, un concert pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul turneului „Worldwired Tour 2019”, turneu în care este prezentat publicului cel de-al zecelea album al formaţiei americane: „Hardwired…To Self-Destruct”.

Metallica este însoţită de trupele Ghost (Suedia) şi Bokassa (Norvegia), care cântă în deschidere. Concertul Metallica a devenit sold-out la o zi după punerea biletelor în vânzare generală, a anunţat Emagic, organizatorul concertului din Bucureşti.

Turneul „Worldwired Tour 2019” cuprinde 25 de concerte europene în ţări, precum: Portugalia, Spania, Italia, Elveţia, Franţa, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia, România etc. Turneul a debutat pe 1 mai 2019, la Lisabona, şi include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zürich, Dublin, Bruxelles, Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Göteborg şi oraşe în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia), potrivit www.emagic.ro.

* * *

Metallica este una dintre cele mai apreciate, premiate şi bine vândute trupe de thrash şi heavy metal din lume. Face parte din „Big Four of Thrash” alături de Slayer, Megadeth şi Anthrax. Are în palmares 9 premii Grammy, câştigate în urma a 23 de nominalizări, şi şase albume consecutive plasate pe prima poziţie în topul american Billboard 200. În cei 38 de ani de carieră, trupa a vândut 125 de milioane de albume, dintre care 66 de milioane au fost vândute doar în SUA. Formată în prezent din James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bas), trupa i-a avut în componenţă şi pe Dave Mustaine, Jason Newsted, Ron McGovney şi Cliff Burton.

Metallica a fost înfiinţată în octombrie 1981, la Los Angeles, California (SUA), când bateristul Lars Ulrich s-a alăturat lui James Hatfield (chitară şi voce) şi au început să înregistreze piese proprii. Prietenul şi colegul de cameră al lui Hatfield, Ron McGowney (bass) şi Dave Mustaine (lead-guitar) s-au alăturat celor doi, dând astfel naştere uneia dintre cele mai valoroase formaţii rock din toate timpurile.

Cei patru au ales numele Metallica la sugestia lui Ron Quintana, un bun prieten al lui James Hatfield, şi încep să cânte în deschiderea unor trupe consacrate, potrivit site-ului formaţiei, www.metallica.com. Au devenit repede renumiţi, publicul din Los Angeles şi New York fiind foarte receptiv la felul lor de a cânta.

Curând, Ron McGovney decide să părăsească trupa şi noul basist a fost ales Cliff Burton. După cooptarea acestuia, trupa se mută în San Francisco, potrivit site-ului www.bestmusic.ro.

Ajunsă în Rochester, New York, trupa îi întâlneşte pe Jon şi Marsha Zazula de la Megaforce Records, cu care semnează un contract. După ce Dave Mustaine începe să aibă probleme cu consumul de alcool, este înlocuit cu chitaristul Kirk Hammett, un elev al lui Joe Satriani, care aduce propriul său stil în formaţie, fapt ce iese în evidenţă după apariţia albumului ”Ride The Lightning”.

YouTube video

Primul album Metallica, ”Kill’em All”, a apărut în 1983 şi a creat un grup de fan loiali. Un an mai târziu a apărut ”Ride The Lightning”, un album cu piese mai lungi şi mai elaborate, peste cele de pe ”Kill’em All”. Una dintre piesele care au contribuit la succesul albumului a fost ”Fade To Black”, un cântec mai lent, urmat de ”Welcome Home (Sanitarium)” sau ”One”, care îi va diferenţia pe cei de la Metallica de celelalte formaţii de acest gen al acelor vremuri.

La scurt timp, după ce trupa semnează cu Elektra Records, este lansat albumul ”Master Of Puppets”, considerat cel mai bun album heavy metal al tuturor timpurilor, potrivit www.bestmusic.ro.

La 27 septembrie 1986, basistul Cliff Burton moare într-un accident de maşină, iar la două săptămâni după acest tragic eveniment, Jason Newsted s-a alăturat oficial formaţiei.

În 1988, trupa a înregistrat ”And Justice For All”, un material ce conţinea unele dintre cele mai complexe melodii cântate vreodată de Metallica, primul album de studio lansat după moartea lui Cliff Burton.

Anul 1991 a fost cel în care Metallica a lansat cel mai popular album propriu numit chiar ”Metallica”, cunoscut de fani ca „The Black Album”, notează www.metallica.com. Cel mai mare hit, ”Enter Sandman”, a devenit foarte cunoscut în scurt timp.

YouTube video

În 1995, formaţia a început să lucreze la albumul ”Load”, care a fost finalizat într-un an şi care a fost împărţit în ”Load” şi ”Reload”. În 1998, Metallica a reînceput să cânte cover-uri care au fost introduse pe un dublu-CD: ”Garage Inc.”, unde se regăsesc piese ale celor de la Black Sabbath, Thin Lizzy şi Mercyful Fate.

În martie 1999, primarul oraşului San Francisco a proclamat oficial Ziua Metallica. O lună mai târziu, trupa înregistrează câteva melodii cu orchestra simfonică din San Francisco.

În 2001, Jason Newsted părăseşte formaţia. Doi ani mai târziu, Metallica l-a găsit pe basistul Robert Trujillo care lucrase anterior cu Ozzy Osbourne. Metallica scoate al optulea album de studio care ajunge pe primul loc în topuri. Acesta promovează un sunet mai metalic, mai neprelucrat. În acelaşi an a apărut un documentar despre trupă care scotea la iveală toate tensiunile dintre membrii trupei şi felul în care aceştia au reuşit să treacă peste ele. Filmul-documentar a avut efectul scontat prin promovarea albumul ”St. Anger”.

În 2008 apare albumul ”Death Magnetic”, în formula James Hetfield (solist, chitară ritmică), Lars Ulrich (baterie), Kirk Hammett (chitară principală), Robert Trujillo (bass), iar patru ani mai târziu este lansat albumul ”Quebec Magnetic”.

YouTube video

În 2013 apare filmul ”Metallica Through The Never”. În perioada 2013-2016, Metallica a efectuat turnee pe toate continentele, susţinând concerte în Brazilia, Canada, Anglia, Rusia, Suedia, Norvegia, SUA, Austria, Italia, Germania, Turcia, Polonia, Cehia, Suedia, Belgia, Danemarca, Finlanda, Argentina, Chile, Paraguay, Ecuador, Columbia, Indonezia, China, Singapore, etc.

Metallica a concertat pentru prima dată în România pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti, la 9 iunie 1999, cu prilejul turneului „The Garrage Remains the Same”. Trupa americană a revenit în România nouă ani mai târziu, pentru a cânta pe Stadionul Cotroceni, conform www.infomusic.ro. Desfăşurat pe 23 iulie 2008, concertul Metallica a adunat peste 30.000 de fani. În 2010, Metallica a luat parte la celebrul „The Big Four” în cadrul Sonisphere 2010 de la Romexpo. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Bărbat din Dersca, fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Publicat

drogat11.jpg

Luni, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, drumul comunal DC 77, în comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un șofer din municipiul Botoșani a luat pe capotă un pieton mort de beat

Publicat

accident 1 1.jpg

Un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Săvenilor ar fi acroșat un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

 

În urma impactului, victima, un bărbat, de 73 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

bataieabuz femeie violenta 1000x600.webp.webp

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe