EVENIMENT
Astăzi, ultimul termen în procesul de trafic de influenţă al lui Valeriu Zgonea, la Tribunalul București

Tribunalul Bucureşti a stabilit ca, luni, să aibă loc dezbaterile finale în dosarul în care Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, este judecat pentru trafic de influenţă.
Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA Ploieşti în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Liviu Dragnea şi Victor Ponta.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.
Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.
Astfel, Dobrică ar fi plătit în 2013 o excursie la Viena şi bilete la concerte pentru Zgonea.
„Numitul Dobrică Dumitru a organizat, pe cheltuiala SC (…) SA Pătârlagele, pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan şi concubina sa, o excursie de 4 zile la Viena, în intervalul 16.05.2013 – 19.05.2013, suportând inclusiv contravaloarea unor bilete la concerte susţinute de (…) şi (…), excursie contractată prin intermediul SC (…) SRL Buzău. (…) În vederea disimulării plăţii sejurului pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, numitul Dobrică Dumitru i-a cerut (…) să întocmească separat o factură pe numele acestuia, pe care de altfel numitul Dobrică Dumitru a achitat-o personal în numerar, iar concubina sa a fost înscrisă pe o altă factură emisă pentru SC (…) SA cu explicaţia ‘prestări servicii'”, se arată în rechizitoriu.
Conform aceleiaşi surse, factura a fost întocmită în favoarea unei societăţi comerciale, cu scopul de a putea deduce ulterior cheltuielile.
„Despre programul sejurului, numitul Dobrică Dumitru a informat-o telefonic pe (…), acesta precizând că inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan are la Viena şi o întâlnire oficială cu nişte ambasadori. (…) De altfel, articolele de presă de la acel moment confirmau participarea inculpatului Zgonea Valeriu Ştefan la concertul (…) de la Viena legat de o vizită oficială a inculpatului”, se mai menţionează în rechizitoriu.
Conform DNA, la data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Valeriu Zgonea, fiica lui Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.
Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, fiica lui Dobrică şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Dumitru Dobrică a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, care nu a fost acceptat de către judecători. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Alexandru Cojocaru)
EVENIMENT
Polițiștii din Alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, folosit pe drumurile din județ

Polițiștii rutieri din Alba acționează luni, 31 martie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din județ.
Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR folosește dispozitive radar, montate pe trepiede mobile. Acestea surprind în timp real vehiculele care depășesc limita legală de viteză sau care încalcă alte reguli de circulație.
Proprietarii…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Un tânăr din Teiuș, între cei mai buni măcelari din lume, la competiția World Butchers Challenge de la Paris

Un tânăr măcelar din Teiuș a debutat duminică, 30 martie, la competiția World Butchers Challenge de la Paris. Paul Cordea a intrat în competiție în secțiunea World Champion Butchers Apprentice alături de alți 13 măcelari din 7 țări: Australia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie și Noua Zeelandă.
Paul Cordea a pregătit, în doar două ore și jumătate, 40 de preparate din vită, porc, miel și pui pentru a impresiona juriul de la World Butchers’…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Echipa de studenți a UTCN intră în luptă în concursul de simulare a cutremurelor din SUA. Macheta prezentată, una specială

Echipa de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) intră, luni, în competiția Seismic Design Competition 2025, una dintre cele mai prestigioase competiții de inginerie seismică din lume, găzduită în acest an de Universitatea Berkeley din California (SUA).
”Anul acesta, provocarea este proiectarea unei clădiri rezistente la cutremure pentru un sit din Kobe, Japonia, o zonă cu risc seismic ridicat. Integrarea unui gol central în structură a adus un plus de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Încep înscrierile în programul „Rabla pentru sobe”. Lista primăriilor eligibile din zonele montane din Alba și din țară

Încep înscrierile în programul „Rabla pentru sobe”. Primăriile de comune din zonele montane din țară se vor putea înscrie de luni, 31 martie, în programul „Rabla pentru sobe”, ce permite schimbarea aparatelor destinate încălzirii locuințelor cu bani de la stat. Din județul Alba sunt eligibile pentru înscrierea în program 40 de comune.
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță deschiderea sesiunii de înscriere în cadrul Programului privind acordarea de sprijin…
Citește mai mult pe Alba24.ro