Connect with us

EVENIMENT

Atac al Gabrielei Firea: Nici până în acest moment prefectul nu a convocat o şedinţă

Publicatfirea

Primarul în funcţie al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat că nici până în acest moment prefectul capitalei nu a convocat şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de infectare cu coronavirus a depăşit 3 la mia de locuitori.

“Decizia ar trebui să fie luată în cadrul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Nici până în acest moment prefectul numit de Guvern nu ne-a convocat într-o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Eu înţeleg şi cred că şi dumneavoastră înţelegeţi exact care este explicaţia termenului urgent, respectiv urgenţă şi anume un Comitet care se poate întruni oriunde, oricând şi în weekend şi sâmbăta şi duminica şi dacă sunt sărbători legale sau dacă este Crăciun sau Paşte. Prin urmare, noi nu avem cum să forţăm o întrunire a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, subliniez că acesta se poate desfăşura online ca şi până acum, deci nu presupune prezenţă fizică, am înţeles că domnul prefect este în concediu. În ceea ce ne priveşte, cel puţin pentru municipalitate, deci pentru Primăria Capitalei, am făcut ceea ce ţinea de noi ca şi responsabilitate legală, în primul rând dotarea tuturor spitalelor pe care le avem în administrare cu absolut tot ceea ce este necesar, asigurarea turelor pentru cadrele medicale, materiale de protecţie şi sanitare, testări”, a spus Firea, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că cifra folosită pentru incidenţa cazurilor de infectare nu se referă doar la locuitorii municipiului Bucureşti, “adică cei care vin din comunitatea sectoarelor capitalei şi care se întorc tot în cartierele din cele şase sectoare ale Capitalei”.

“În Bucureşti vin pentru testare, diagnosticare, respectiv tratament, sau dacă este necesar internare, români din judeţele din Sudul ţării, în mod special. S-a făcut o statistică, aproximativ jumătate dintre cei trataţi, vindecaţi în Bucureşti nu sunt dintre cetăţenii municipiului Bucureşti, de aceea subliniez fără a spune că nu avem o problemă, sau că situaţia este uşoară, dar criza nu este cea exprimată de această cifră, mă refer la criza sanitară, pentru că se face o statistică referitoare la un recensământ care este depăşit deja, cel de acum 9-10 ani de zile care releva faptul că în Bucureşti sunt 2, 2 milioane de locuitori. Este depăşită această cifră. Potrivit tuturor analizelor şi monitorizărilor instituţiilor internaţionale, împreună Bucureşti – Ilfov reprezintă o comunitate de 4 milioane de cetăţeni, doar în municipiul Bucureşti sunt 3,5 milioane de locuitori. Practic, aceste raportări ale procentului de persoane infectate trebuie să fie în corelare directă cu numărul real al populaţiei din Bucureşti”, a menţionat ea.

Întrebată dacă a încercat să discute cu prefectul de Bucureşti, Firea a răspuns că acesta nu este un adept al comunicării inter-instituţionale.

“Domnul prefect este o persoană ceva mai introvertită, nu este o persoană adeptă a dialogului inter-instituţional. Am trimis mai multe adrese şi eu şi viceprimarul şi aşteptăm să fim convocaţi într-o şedinţă fie şi online, în primul rând din respect pentru părinţi, din respect pentru elevi, pentru că ei trebuie să ştie mâine dacă merg sau nu la şcoală, şi respect pentru cadrele didactice”, a mai afirmat Gabriela Firea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control s-a izbit de un podeț, într-o localitate din Neamț. Șoferul, transportat la spital

Publicat

arhiva foto

Un bărbat de 30 de ani a fost rănit în urma unui accident rutier produs marți seara, pe raza localității Stânca din comuna Pipirig – județul Neamț.

Potrivit ISU Neamț, pompierii au fost anunțați prin apel la numărul unic  112, în jurul orei 21:30.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Din primele informații, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului iar mașina s-a izbit de un podeț.

În urma impactului a rezultat o victimă neîncarcerată, conducătorul autoturismului.  Pompierii au scos din autoturism, cu ajutorul tărgii lopată, un bărbat de 30 de ani,  conștient. Acesta fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele producerii evenimentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un studiu demonstrează efectele fizice şi mentale ale Covid-19 în sport

Publicat

oameni

Un studiu realizat în comun de platforma Strava, cea mai mare comunitate sportivă mondială, cu peste 70 de milioane de practicanţi de sport, şi de Universitatea Stanford din Statele Unite, demonstrează costurile financiare, personale şi de motivaţie pe care le generează pandemia de Covid-19 în rândul comunităţii sportive americane, informează agenţia EFE.

Conform studiului, 131 de sportivi profesionişti chestionaţi au relevat o serie de schimbări substanţiale în comportament, inclusiv schimbări drastice în programele de antrenament, precum şi perseverenţa şi rezistenţa comunităţii sportive profesioniste în timpul uneia dintre cele mai complicate perioade din istoria modernă.

În general, sportivii s-au antrenat mai mult şi cu intensitate mai mare, deşi se tem de efectele economice cauzate de restricţii.

Totodată, le-a fost afectată şi sănătatea mintală. Unul din cinci sportivi (22,5 la sută) a recunoscut că are dificultăţi să se antreneze din această cauză, în timp ce înainte de restricţiile impuse de pandemie, doar 3,9 la sută dintre sportivi s-au simţit deprimaţi mai mult de jumătate din zilele săptămânii, ceea ce înseamnă o creştere de aproape şase ori.

De asemenea, conform aceluiaşi studiu, înainte de pandemie numai 4,7 la sută dintre sportivi au afirmat că se simt nervoşi sau anxioşi jumătate din zilele săptămânii, în timp ce în timpul pandemiei de Covid-19, acest procent a crescut până la 27,9 %.

Aspectul financiar este şi el una din marile preocupări pentru sportivii americani participanţi la sondaj, astfel că 71 la sută dintre ei au suferit pierderi derivate din activităţile lor sportive.

Sondajul a reunit răspunsurile a 131 de sportivi profesionişti de la discipline de anduranţă din Statele Unite, incluzând ciclişti (39%), maratonişti (44%) şi triatlonişti (11%) în activitate.
AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Situația devine dramatică în Anglia: Peste 21.000 cazuri noi de COVID-19

Publicat

În Regatul Unit s-au raportat marţi 21.331 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform unei statistici guvernamentale preluate de Reuters.

Bilanţul ultimelor 24 de ore este în creştere faţă de cel de 18.804 cazuri înregistrat luni.

Raportul oficial consemnează de asemenea 241 de decese survenite după mai puţin de 28 de zile de la un test pozitiv, faţă de 80 constatate cu o zi înainte. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Atacurile cibernetice – din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcţionate

Publicat

securtitate-cibernetica

Agenţia Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) a publicat marţi raportul său anual, care rezumă principalele ameninţări cibernetice pe care le-a identificat între 2019 şi 2020, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform raportului, atacurile sunt în continuă creştere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcţionate, mai răspândite şi adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor motivaţia este de natură financiară.

De asemenea, se înregistrează o creştere a phishingului, a mesajelor de tip spam şi a atacurilor cu ţintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă şi de învăţământ la distanţă, de comunicare interpersonală şi de teleconferinţă au modificat, de asemenea, spaţiul cibernetic.

UE ia măsuri ferme de consolidare a capacităţilor în materie de securitate cibernetică: va actualiza legislaţia în domeniul securităţii cibernetice, va adopta o nouă strategie de securitate cibernetică până la sfârşitul anului 2020.

De asemenea, Executivul comunitar investeşte în cercetarea şi consolidarea capacităţilor în materie de securitate cibernetică, precum şi în sensibilizarea publicului cu privire la noile ameninţări şi tendinţe cibernetice, de exemplu prin campania anuală intitulată Luna securităţii cibernetice. AGERPRES

Citește mai departe