Connect with us

EVENIMENT

Atacatorii cibernetici au folosit echipamente de reţea din afara României. Precizările SRI

Publicat

sri

Serviciul Român de Informaţii (SRI) transmite că atacatorii cibernetici care au indisponibilizat vineri o serie de site-uri aparţinând unor autorităţi naţionale, respectiv instituţii financiar-bancare, au utilizat echipamente de reţea din afara României.

Vineri, începând cu ora 4,00, o serie de site-uri aparţinând unor autorităţi naţionale, respectiv instituţii financiar-bancare au fost victimele unui atac cibernetic de tip Distributed-Denial-of-Service (DDoS).

În urma investigaţiilor realizate de Centrul Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii s-a stabilit că atacatorii cibernetici au utilizat echipamente de reţea din afara României. Atacatorii au preluat controlul asupra echipamentelor în cauză prin exploatarea de vulnerabilităţi de securitate cibernetică, respectiv a lipsei unor măsuri de securitate cibernetică şi le-au utilizat ca vector de atac asupra site-urilor din România, transmite sursa citată.

Atacul cibernetic a fost revendicat de gruparea KILLNET, de sorginte estică, pro-rusă, specializată în atacuri de tip DDoS. Tot în această lună, gruparea KILLNET a lansat atacuri DDoS asupra site-urilor unor instituţii din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar şi asupra site-urilor NATO.

Responsabilitatea pentru asigurarea securităţii cibernetice primare a infrastructurilor afectate nu aparţine Serviciului Român de Informaţii. Cu toate acestea, având în vedere amploarea atacurilor cu impact la adresa securităţii naţionale, Centrul Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii cooperează activ cu entităţile responsabile pentru investigarea atacurilor cibernetice şi remedierea efectelor acestora, precizează SRI.

De asemenea, Serviciul adaugă că site-urile afectate nu fac parte din cadrul Sistemului Naţional de Protecţie a Infrastructurilor IT&C de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic (ŢIŢEICA) gestionat de Serviciul Român de Informaţii prin Centrul Naţional CYBERINT. Agerpres

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Polițiștii din Alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, folosit pe drumurile din județ

Publicat

polițiștii din alba, cu ochii pe șoferii vitezomani. sistemul de

Polițiștii rutieri din Alba acționează luni, 31 martie, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din județ.

Sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR folosește dispozitive radar, montate pe trepiede mobile. Acestea surprind în timp real vehiculele care depășesc limita legală de viteză sau care încalcă alte reguli de circulație.

Proprietarii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un tânăr din Teiuș, între cei mai buni măcelari din lume, la competiția World Butchers Challenge de la Paris

Publicat

foto: un tânăr din teiuș, între cei mai buni măcelari

Un tânăr măcelar din Teiuș a debutat duminică, 30 martie, la competiția World Butchers Challenge de la Paris. Paul Cordea a intrat în competiție în secțiunea World Champion Butchers Apprentice alături de alți 13 măcelari din 7 țări: Australia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie și Noua Zeelandă.

Paul Cordea a pregătit, în doar două ore și jumătate, 40 de preparate din vită, porc, miel și pui pentru a impresiona juriul de la World Butchers’…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Echipa de studenți a UTCN intră în luptă în concursul de simulare a cutremurelor din SUA. Macheta prezentată, una specială

Publicat

utcn 1.jpg

Echipa de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) intră, luni, în competiția Seismic Design Competition 2025, una dintre cele mai prestigioase competiții de inginerie seismică din lume, găzduită în acest an de Universitatea Berkeley din California (SUA).

”Anul acesta, provocarea este proiectarea unei clădiri rezistente la cutremure pentru un sit din Kobe, Japonia, o zonă cu risc seismic ridicat. Integrarea unui gol central în structură a adus un plus de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Încep înscrierile în programul „Rabla pentru sobe”. Lista primăriilor eligibile din zonele montane din Alba și din țară

Publicat

când începe rabla pentru sobe 2025. mai sunt doar câteva

Încep înscrierile în programul „Rabla pentru sobe”. Primăriile de comune din zonele montane din țară se vor putea înscrie de luni, 31 martie, în programul „Rabla pentru sobe”, ce permite schimbarea aparatelor destinate încălzirii locuințelor cu bani de la stat. Din județul Alba sunt eligibile pentru înscrierea în program 40 de comune.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță deschiderea sesiunii de înscriere în cadrul Programului privind acordarea de sprijin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe