Connect with us

EVENIMENT

Atenție la BMW-ul cu numere de Bulgaria, ”în pană” de combustibil! O nouă țeapă face victime la Alba Iulia și în țară

Publicat

Metoda țepelor cu bijuterii din aur fals pare să câștige teren și la Alba Iulia. Un cititor Alba24 a sesizat că a fost abordat pe stradă de un bărbat care i-a cerut bani de combustibil și în schimb i-a dat un inel ce era de fapt din cupru. Era vorba despre un cetățean ”arab”, iar țeapa este una clasică.

”Aș vrea să atenționez cetățenii orașului cu privire la faptul că am fost abordat pe stradă de un cetățean <arab> într-un BMW negru cu numere de Bulgaria, care insinuează că nu vorbește bine limba română. M-a rugat să îl ajut că a rămas fără bani de motorină și îmi oferă cadou un inel de <aur>.

Eu l-am ajutat, părând un om serios la vreo 60 de ani, cu barbă, aproape cărunt. Șansa mea a fost că nu am avut decât 100 de lei, am vrut să nu îi iau nici inelul, dar a insistat că nu îi permite religia să nu îmi dea nimic în schimbul banilor. Inelul e de cupru. Repet, eu nu am pagubă mare, dar sunt destui cetățeni binevoitori care l-ar ajuta cu mai mult, pentru ca pare tentant”, a transmis cititorul Alba24.

Țeapa este una clasică în România și funcționează în zonele turistice, dar și la marginea oricărui drum mai circulat. În general, mașina este una înregistrată în Bulgaria, iar șoferul are capota ridicată și pare disperat.

În alte părți ale țării are și variante: în mașină este ”soția” sau chiar câțiva copii, pentru ca povestea să fie mai credibilă și clienții să fie mai darnici.

Sunt nenumărate mărturii ale oameniloc cu privire la acest mod de operare, dar Poliția pare neputincioasă.

Sursă: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 lei, de la un magazin

Publicat

operațiune ”anti fake” la alba iulia: polițiștii au confiscat haine contrafăcute

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 de lei de la un magazin din Alba Iulia. 

Reprezentanții IPJ Alba au transmis că, la data de 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au indisponibilizat, în vederea confiscării, 52 de articole vestimentare.

Marfa, în valoare de 9.610 lei, a fost descoperită în urma unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Temperaturile PREFERATE de români în locuințe

Publicat

canicula termometru pixabay.jpg

Interesul manifestat pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o facă, fiind conștienți că un comportament responsabil îi ajută să realizeze economii și, implicit, să scadă valoarea facturilor. 

·        Aproape jumătate dintre români preferă temperatura în locuințe  între 22 și 24°C, și chiar peste;

·       …

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cabine de vot și urne noi la secțiile de votare din Alba Iulia, pentru alegerile din iunie 2024. Achiziție lansată de Primărie

Publicat

cabine de vot și urne noi la secțiile de votare

Cabine de vot și urne noi la secțiile de votare din Alba Iulia, pentru alegerile din iunie 2024. Primăria Alba Iulia a lansat pe 18 aprilie o achiziție publică pentru mobilier specific, cu servicii de montare/demontare la secțiile de votare, necesare desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie. 

Valoarea estimată a contractului este de 168.067 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, în municipiul Alba Iulia vor fi amenajate pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung anunță același lucru: călduri extreme în emisfera nordică

Publicat

cum va fi vremea în vara 2024. trei sisteme de

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung arată același lucru: temperaturi peste media normală generate de un model dinamic în atmosferă. 

Este un model afectat de tranziția de la El Niño cald la un ciclu La Niña rece, spun meteorologii europeni.

Aceștia estimează că un șir de valuri de presiune și anomalii se va extinde din America de Nord până în Europa.

Va fi extrem de cald în centrul și sudul Europei, mai ales în iulie și august. Este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe