Connect with us

EVENIMENT

ATENȚIE la mesajele-capcană cu link primite pe reţelele de socializare. Ce trebuie să faci dacă ai deschis mesajul

Publicat

atentie linkuri atacuri malitioase

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atenţionează că au revenit atacurile cu link-uri maliţioase care se propagă prin intermediul mesajelor pe reţelele social media.

„Vorbim despre o campanie de transmitere a unor astfel de mesaje-capcană cu textul „˜seamănă cu tine”, „˜apari în acest video” sau „tu eşti în videoclip”.

Mesajele primite de utilizatorii români sunt în română sau engleză şi conţin de regulă un link maliţios, pe care expeditorul pretinde a fi un video sau o poză în care apare persoana căreia i-a transmis mesajul. Este doar o metodă de a stârni curiozitatea utilizatorului şi a-l determina să dea click”, explică specialiştii DNSC pe pagina de facebook a instituţiei.

Aceştia subliniază că, de obicei, accesarea acelui link nu afişează nimic pe dispozitiv, dar poate duce la pierderea accesului pe contul de social media folosit în acel moment. În alte cazuri, redirecţionează utilizatorul către o pagină de phishing care arată similar cu cea de autentificare Facebook, dar cu un domeniu total diferit.

Ce trebuie să faci dacă ai deschis mesajul. Recomandări DNSC

„În cazul în care aţi făcut click pe acel link sau vedeţi că din contul dvs s-au transmis astfel de mesaje, echipa Directoratului vă recomandă:

1. Schimbaţi imediat parola contului de Facebook şi să activaţi autentificarea în 2 paşi (2FA);

2. Vă asiguraţi că nu au fost acordate permisiuni unor aplicaţii terţe din Facebook. Pentru asta, este necesar să vă logaţi în contul de Facebook şi să navigaţi la categoria Settings & Privacy (Setări şi Confidenţialitate) şi apoi Settings (Setări). Ulterior, mergeţi către categoria Permissions (Permisiuni) şi apăsaţi pe Apps and Websites (Aplicaţii şi Site-uri), pentru a verifica la ce aplicaţii aţi oferit acces.

Eliminaţi acele aplicaţii pe care le consideraţi suspecte. Apăsaţi pe aplicaţia respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicaţii terţe suspecte;

Verificaţi aplicaţiilor instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute;

Verificaţi setările de confidenţialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenţie sporită aplicaţiei Facebook şi locaţiilor pe care nu le recunoaşteţi, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat; Scanaţi dispozitivul cu o soluţie de securitate (antivirus)”, recomandă experţii în securitate cibernetic

Agerpres

 

Sursa foto: DNSC/Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Modernizări finalizate la Spitalul Județean Alba. Cum arată secția de Medicină Internă. Alte investiții în derulare

Publicat

foto: modernizări finalizate la spitalul județean alba. cum arată secția

La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Medicină internă. Spațiile au fost prezentate miercuri de reprezentanții unității medicale. Investiția a fost de 3,9 milioane lei.

Secția beneficiază acum de aparatură medicală performantă și de mobilier nou.

În total, au fost cheltuiți 3,939.830 lei, investiția fiind susținută de către Consiliul Județeană…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului

Publicat

teste e1585235500134.jpg

Tuberculoza a devenit în 2024 cea mai răspândită boală infecțioasă din lume, depășind COVID-19. Cercetătorii Universității din Otago au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva tuberculozei. Aceștia au identificat vulnerabilitatea ascunsă a bacteriei care provoacă această boală.

Oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie care le-a permis să găsească „călcâiul lui Ahile” al bacteriei Mycobacterium tuberculosis, chiar și în cazul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2024: Câți deținuți au drept de vot

Publicat

alegeri prezidențiale 2024: câți deținuți au drept de vot

Alegeri prezidențiale 2024: Aproape 22.600 de deţinuţi au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Conform sursei citate, numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot este de 22.577, iar cel al deţinuţilor fără drept de vot de 1.972, transmite Agerpres.

În altă ordine de idei, ANP a informat că unităţile în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

RAR eXpert: Cum poți afla ce probleme are mașina, înainte de a o cumpăra. Verifică kilometrajul, defecțiunile ascunse și istoricul

Publicat

rar expert: cum poți afla ce probleme are mașina, înainte

RAR Cluj oferă celor care vor să își cumpere o mașină second-hand, un serviciu de verificare amănunțită cu privire la kilometraj, defecțiuni ascunse sau probleme de identificare a autovehiculului. 

Este vorba despre RAR eXpert, implementat în alte regiuni încă de acum doi ani.

”Dacă aduceți mașina în reprezentanță, inginerii îi vor face o verificare amănunțită prin serviciul “RAR eXpert”.

Experiența…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe