Connect with us

ACTUALITATE

Atentie! O nouă escrocherie pe WhatsApp. Cum te pot lăsa hackerii fără acces la cont

Publicat

Mai mulţi utilizatori ai aplicaţiei WhatsApp reclamă că și-au pierdut accesul la conturi, care ar fi ajuns pe mâna hackerilor. Aceasta nu ar fi prima tentativă de acest fel, de-a lungul timpului hakerii folosind mai multe metode prin care au reuşit să acceseze ilegal conturile de WhatsApp ale utilizatorilor.

Cea apărută recent pe piaţa din România funcţionează foarte uşor: se va trimise un SMS de la un cont deja compromis, prin care utilizatorul este rugat să trimită un cod de verificare primit prin SMS. Apoi, utilizatorul trimite codul primit prin SMS și astfel hackerul poate căpăta controlul asupra contului de WhatsApp.

De fapt, codul trimis prin SMS este cel pe care îl primești atunci când încerci să înregistrezi un cont de WhatsApp și modul prin care aplicația verifică dacă persoana care încearcă să se înregistreze este chiar deținătorul numărului de telefon.

Odată ce hackerii preiau controlul contului de WhatsApp, ei îl pot folosi pentru a trimite mesaje similare prietenilor sau familiei din lista ta, pentru a le cere bani, precum și pentru a șantaja utilizatorii pentru a le trimite bani și a-și recupera accesul la cont.

WhastApp nu a transmis deocamdată un comunicat oficial privind acest nou tip de „scam”, însă utilizatorii sunt sfătuiți să nu trimită nimănui codurile de verificare prin SMS și să fie precauți dacă primesc mesaje de la apropiați, în care li se cere să trimită bani.

sursa: digi24

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața în județul Buzău

Publicat

cutremur 1.jpg

Publicitate

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața, la ora 7:25, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 km în apropierea următoarelor orașe: 53 km vest de Focșani, 59 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Brașov și 85 km nord-est de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină second hand. Ce spun specialiștii că trebuie verificat

Publicat

cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină

Publicitate

Mulți români preferă să cumpere un autoturism la mâna a doua pentru cǎ sunt mult mai ieftine decât cele noi. Speciștii oferă o serie de sfaturi privind alegerea unei mașini second tocmai pentru a reduce riscurile, scrie ADEVĂRUL. Piața de mașini second-hand din Europa este în plină dezvoltare, în condițiile în care mulți dintre cei care nu-și permit modelul preferat nou au o șansă bună de a conduce mașina visurilor.

De exemplu, un BMW seria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (338)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (338)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:

O PREUMBLARE LABIRINTICĂ A EULUI

Victor Tanasă este înainte de toate şi poet. Primul volum, “Melancolii juvenile”, a reprezentat strădania sa ca poet de a-şi pune ideile sub forma unor poeme. Acestea, spuneam la timpul respectiv (2017), “sunt rezultatul unor efecte de multiplicare pe două direcţii impuse de orizontul temporal al autorului”. Este un volum în care puseurile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe