Connect with us

EVENIMENT

Atenție șoferi! Cad blocuri de stâncă şi bolovani pe DN 713 – TransBucegi. Au fost instituite restricţii

Publicat

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a anunţat, marţi, că pe DN 713 (TransBucegi) au fost raportate căderi de blocuri de stâncă şi bolovani, pe anumite porţiuni de drum fiind instituite restricţii de circulaţie.

Potrivit unui comunicat al CJ, căderile de pietre şi bucăţi de stâncă au fost semnalate între km 2+300 şi 2+500, fiind demarate de urgenţă procedurile de verificare şi monitorizare a fenomenului.

„Astfel, a fost constituită o comisie formată din reprezentanţi ai CJ Prahova, Poliţiei Sinaia, Ocolului Silvic Sinaia şi Administraţiei Parcului Natural Bucegi care s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că pe sensul către Cabana Dichiu, în afara zonei de siguranţă a drumului judeţean, versantul împădurit aparţinând Domeniului Silvic al Statului, în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, suprafaţă de teren ce aparţine Parcului Natural Bucegi, este într-un amplu proces de eroziune. Acest fenomen, apărut după trecerea iernii, a dus la dislocarea unor bucăţi de stâncă de diverse dimensiuni, care la acest moment reprezintă un real pericol pentru siguranţa circulaţiei rutiere”, pecizează sursa citată.

Astfel, Consiliul Judeţean, în calitate de administrator al drumului, a întreprins măsuri urgente privind instituirea unor restricţii de circulaţie şi montarea de indicatoare rutiere de avertizare a pericolului.

De asemenea, i-a convocat pe reprezentaţii Direcţiei Silvice Prahova, în administrarea căreia se află versantul împădurit amintit, pentru a se stabili modul în care poate fi oprită căderea bucăţilor de stâncă pe carosabil şi, totodată, dacă poate fi stopat fenomenul de eroziune. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Publicat

aikido dorin marchis shihan 2.jpeg

Sensei Dorin Marchiș, președintele Fundației Române de Aikido Aikikai, a primit titlul de Shihan, care înseamnă maestru de arte marțiale.

Diploma de atestare a calității de Shihan i-a fost înmânată luni dimneața la Tokyo, în Japonia, de Doshu Moriteru Ueshiba, liderul Aikido Aikikai.

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Dorin Marchiș este primul clujean din România, care primește…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe