Connect with us

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Ceața îngreunează traficul pe mai multe drumuri din țară

Publicat

Traficul se desfășoară în condiții de ceață, vineri seară, pe drumuri din 13 județe.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (18.00), traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate scăzută, pe locuri, sub 50 de metri) pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Cluj, Covasna, Ilfov, Iași, Sibiu, Dâmbovița, Harghita, Prahova, Mureș, Olt, Suceava și Teleorman.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Polițiștii recomandă  ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Reamintim obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Recomandăm şi celorlalţi conducători  auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Patru TONE de substanțe dopante de mare risc, descoperite de polițiștii clujeni și procurorii DIICOT

Publicat

dopa 1 1000x600.jpeg

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au descoperite și ridicate în urma perchezițiilor efectuate, la data de 9 mai,  peste 4 tone de substanțe, cutii (de ordinul miilor) ce conțin substanțe lichide, fiole cu substanță lichidă, blistere din material plastic folosite la ambalarea și depozitarea fiolelor, aproximativ 60 de kilograme de substanță albă solidă, aparat de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reguli pentru alegeri în România și țările UE. Cum arată sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele

Publicat

reguli pentru alegeri în românia și țările ue. cum arată

Reguli pentru alegeri în România și țările UE: Sistemul de vot pentru pentru alegerea Parlamentului European este reglementat atât de legislaţia europeană, care defineşte normele comune pentru toate statele membre, cât şi de dispoziţii naţionale specifice. 

Acestea variază de la un stat membru la altul, conform https://www.europarl.europa.eu/.

Regulile comune stabilesc principiul reprezentării proporţionale, norme privind pragurile şi anumite incompatibilităţi cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziție de artă din provincia chineză Shandong la Cluj-Napoca. Programul include o demonstrație de arte marțiale chinezesti

Publicat

shandong 1 1000x600.jpeg

O expoziție de artă din provincia chineză Shandong, intitulată ”Civilizația fluviului Galben îmbrățișează cultura română” va avea vernisajul duminică, 12 mai, ora 12, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca. 

În deschidere, va avea loc un program oferit de studenții Institutului Confucius din cadrul Universității ”Babeş-Bolyai” (UBB), muzică tradițională chineză – instrument Guzheng, dans tradițional chinez și o demonstrație de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cum va fi amenajată o zonă din centrul municipiului Alba Iulia. Parcare, stații de autobuz, piste de biciclete

Publicat

foto: cum va fi amenajată o zonă din centrul municipiului

Primăria Alba Iulia pregătește reconfigurarea zonei centrale în care se află parcarea neamenajată din Piața Consiliul Europei. Aceasta a servit, un timp, ca locație pentru piață, în perioada în care spațiul acesteia era modernizat. Apoi a rămas ”în așteptare”, pentru modernizare.

Proiectul se numește ”Revitalizare Piața Consiliul Europei prin reconfigurare spațiu public, amplasare stații transport public, amenajare parcaje la sol, pantații de aliniament și spații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe