Connect with us

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Coadă pe zece kilometri la Vama Giurgiu-Ruse. TIR-urile aşteaptă pese o oră

Publicat

vama

TIR-urile care aşteaptă la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează cozi de aproximativ zece kilometri pe prima bandă de mers a DN 5, timpul de aşteptare pentru camioanele care ajung în zona de control fiind de 70 de minute.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, timpul de aşteptare este mare deoarece „CNAIR schimbă tonetele de control, cântărire şi taxare”. TIR-urile care vor să treacă prin PTF Giurgiu-Ruse staţionează în zona frontierei, la intrarea în municipiul Giurgiu, putând fi văzute până în dreptul localităţii Daia, la aproximativ zece kilometri de oraş.

Traficul este dirijat de trei echipaje de poliţie postate pe DN 5 şi la intrarea în municipiu care permit deplasarea camioanelor eşalonat, câte 10-15 odată pentru a nu se crea aglomeraţie în frontieră şi pentru a nu se bloca circulaţia pe drumul naţional şi la intrarea în Giurgiu, dar şi în localităţile învecinate, Remuş, Cetatea, Frăteşti.

„Aici e mereu coadă, de doi-trei ani aşa se întâmplă periodic, ba se fac reparaţii la pod de către partea bulgară, ba de partea română, ba nu funcţionează sistemul informatic în partea bulgară, ba nu funcţionează sistemul de cântărire în partea română, parcă e o întrecere aici”, a declarat, pentru AGERPRES, un şofer care are de efectuat un transport spre Grecia.

Potrivit site-ului IGPF, timpul de aşteptare pentru TIR-urile care ies din România este de 70 de minute şi pentru cele care intră în România este de 40 de minute, iar pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Raport: Investiţiile în startup-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani

Publicat

laptop birou piaxaby.jpg

Startup-urile româneşti accelerează adopţia tehnologiei şi inovaţiei, atrăgând investiţii în valoare totală de 101,7 milioane de euro în 2022, cifră care plasează România pe locul cinci în Europa Centrală şi de Est, potrivit unui raport realizat de How to Web în parteneriat cu KPMG.

Romanian Venture Report se află la cea de-a treia ediţie, oferă o imagine completă asupra investiţiilor cu capital de risc ridicate de startup-urile româneşti în fiecare an şi analizează tipurile de tranzacţii, evoluţia faţă de anii precedenţi, cele mai promiţătoare industrii sau tehnologii dezvoltate de startup-urile care au ridicat investiţii, dar şi relaţia României cu ecosistemul european de investitori şi tehnologie.

Pe lângă o creştere de peste 12 ori, înregistrată în ultimii şase ani, anul 2022 aduce şi o majorare în numărul de tranzacţii, de la 71 în anul 2021 la 73 în anul 2022, respectiv în volumul total al tranzacţiilor, de la 91,4 milioane de euro în 2021 la 101,7 milioane de euro în 2022.

„Investiţiile de venture capital care au implicat startup-uri româneşti au rezistat provocărilor puternice care au venit pe parcursul anului anterior dinspre scena globală de tehnologie sau economie, în general.

După finalul lui 2022, observăm semnale puternice că astfel de tranzacţii reprezintă un portofoliul mult dorit de către investitorii români, dar şi de către cei est europeni sau globali”, a explicat Alexandru Agatinei, CEO How to Web.

Raport: Investiţiile în startup-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani. Volumul tranzacţiilor de tip seria A aproape s-a triplat faţă de anul precedent

Potrivit raportului, volumul tranzacţiilor de tip seria A aproape s-a triplat faţă de anul precedent, trecând de la 15,3 milioane de euro în 2021 la 42,6 milioane de euro în 2022. Numărul acestora s-a dublat, de asemenea, de la 3 în 2021 la 6 în 2022.

Volumul tranzacţiilor pre-seed a scăzut cu 15,9%, ajungând la 2,7 milioane de euro, comparativ cu 3,3 milioane de euro din anul precedent. Numărul de tranzacţii pre-seed a rămas aproape de nivelul anului precedent, 19 în 2022 comparativ cu 20 în 2021.

Totodată, volumul tranzacţiilor de tip seed a crescut cu 29%, ajungând la 56,4 milioane de euro faţă de 43,4 milioane de euro în 2021.

O creştere pozitivă se poate observa şi în volumul tranzacţiilor încheiate ca prima rundă care a crescut cu 40%, în timp ce volumul rundelor încheiate ca follow-on (investiţii ulterioare primei runde) au rămas la un nivel similar faţă de anul precedent.

Raport: Investiţiile în startup-urile româneşti au crescut de 12 ori în ultimii 6 ani. Ce este Romanian Venture Report

„A deveni o companie tech de succes are mai mult de-a face cu perseverenţa şi caracterul fondatorului decât cu o idee mare sau cu inspiraţia.

Fondatorii, echipele lor şi susţinătorii lor trebuie să îşi alimenteze gândurile, să-şi asume riscuri cu abordări neconvenţionale, creative şi să construiască şi să promoveze inovaţia.

Ca urmare, rezultate precum cele pe care le vedem în Romanian Venture Report nu sunt doar posibile, ci reprezintă continuarea cu succes a unei industrii în regiunea noastră în plină ascensiune”, consideră Rene Schob, partner KPMG, Head of Tax and Legal.

Romanian Venture Report este un material de referinţă pentru investitori, startup-uri şi antreprenori din întreaga regiune, care pot identifica trenduri şi interese conectate cu activitatea globală de investiţii cu capital de risc.

How to Web a susţinut în ultimul deceniu scena regională de antreprenoriat şi inovaţie în domeniul tehnologiei şi a accelerat adoptarea culturii startup prin evenimente, programe şi conţinut de top. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Prahova. A izbit o mașină și a proiectat-o într-un stâlp. Oameni băgați în spital

Publicat

politia noaptea accident nou general

Accident, marți seara, în Provița de Jos, DJ 100E, județul Prahova. Două autoturisme conduse de doi bărbați cu vârstele de 20, respectiv 63 de ani s-au ciocnit.

Primele verificări arată că tânărul în vârstă de 20 de ani ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 63 de ani, acesta din urmă fiind proiectat într-un stâlp de susținere al cablurilor electrice.

În urma impactului, două femei cu vârstele de 50, respectiv 58 de ani din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 63 de ani au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit Poliției prahovene, șoferii nu au băut.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE! Se anunță cozi la frontierele din Regatul Unit

Publicat

uk regatul unit marea britanie politia

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în perioada 1 – 2 februarie, poliția de frontieră britanică a anunțat organizarea unei greve.

Vor fi afectate toate punctele de trecere a frontierei internaționale (maritim și aeroporturi) din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum și punctele de frontieră din nordul Republicii Franceze: Calais, Dunkirk și Coquelles.

Persoanele care urmează să călătorească dinspre sau înspre Regatul Unit, în perioada menționată, se vor confrunta cu timpi de așteptare mai lungi la controlul la frontieră.

Cetățenii români sunt sfătuiți să verifice situația zborurilor cu operatorii companiilor de transport înainte de a se deplasa la aeroport și, pentru a obține informații suplimentare, să consulte pagina web https://www.gov.uk/government/news/strike-action-to-affect-travellers-and-goods-entering-the-uk-on-1-february.

Totodată, vor fi afectate transporturile de mărfuri (Hauliers). Autoritățile britanice anunță că, pe perioada grevei, transportatorii de mărfuri trebuie să fie pregătiți pentru potențiale perturbări și timpi îndelungați de așteptare la porturi și la frontiere. Transportatorii sunt sfătuiți să planifice cu atenție activitățile, dacă acestea coincid cu zilele de grevă anunțate.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Londra: +44 (0)20 8741 4311; +44 (0)20 8741 3252​; +44 (0)20 8741 3955​; +44 (0)20 8741 3464; +44 (0)20 8741 8707; +44 (0)20 8741 6657; +44 (0)20 8741 8211; +44 (0)20 8741 2372, Consulatului General al României la Edinburgh: +44(0)1315249491; +44(0)1315249492, Consulatului General al României la Manchester: +44(0)1612360478; +44(0)1612375513; +44(0)1612369687; +44(0)1612368995, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Londra: +447738716335.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://londra.mae.rohttps://edinburgh.mae.rohttps://manchester.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Clasamentul celor mai corupte țări din UE. România este pe locul pe trei. Bulgaria, pe doi

Publicat

clasamentul celor mai corupte țări din ue. românia este pe

Conform ultimului raport al Transparency International, Ungaria este percepută ca având cel mai slab nivel de corupție din sectorul public din UE. Pe următoarele locuri se află Bulgaria și România, țări în care lupta împotriva corupției bate pasul pe loc.

Ungaria, Bulgaria si România, cele mai corupte țări din UE

Cu scoruri cuprinse între 42 și 46 din 100, Ungaria, Bulgaria și România se află la mare distanță de primele trei țări scandinave din UE. Danemarca este încoronată ca fiind cea mai bună din clasă (90), urmată de Finlanda (87) și Suedia (83), în indicele de percepție a corupției pe anul 2022 al ONG-ului anticorupție, titrează Politico.

Danemarca și Finlanda sunt, de asemenea, în fruntea clasamentului mondial, aceasta din urmă la egalitate cu Noua Zeelandă (87), datorită „instituțiilor…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe