Connect with us

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Ploaie torențială pe Autostrada A2 și Autostrada A4

PublicatArhivă foto

Plouă torențial pe Autostrada A2 București – Constanța și pe Autostrada A4 Ovidiu – Agigea,  joi la amiază.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe tronsonul 144 (Fetești) – 212 (Constanța) al autostrăzii A2 București – Constanța, dar și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, este semnalată ploaie torențială, vizibilitatea este bună, însă există riscul de acvaplanare.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Românii pot cere zi liberă pentru vaccinare

Publicat

Legea care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare a intrat în vigoare. Românii își pot cere drepturile prevăzute de ea.

„Le suntem recunoscători celor care s-au vaccinat deja și angajatorilor care au încurajat asta. Dat fiind că în anul 2021 din cele 15 zile libere naționale, 8 sunt pe durata weekendului, chiar și cu ziua liberă de vaccinare în acest an angajatorii vor avea angajații prezenți constant la muncă mai mult decât în ultimii 4 ani de zile și intenția noastră este să devină o măsură de încurajare, fără a implica restricții sau costuri suplimentare pentru angajatori comparativ cu alți ani”, a spus deputatul USR PLUS Oana Toiu, co-inițiator.

„În cazul companiilor mari, acestea au opțiunea de a alege între ziua liberă de vaccinare și facilitarea alături de DSP a unor centre de vaccinare în unitatea de producție. Suntem alături de părinții care aleg să își vaccineze copiii, pe măsură ce dozele de vaccin vor fi disponibile pe fiecare segment de vârstă, introducând opțiunea de a-i însoți și în timpul saptamanii”, a declarat celălalt co-inițiator Radu Molnar, deputat USR PLUS.

 

Ce prevede legea

Legea 221/2021 a intrat în vigoare și prevede ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:
a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor.

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

 

Ziua liberă trebuie justificată

 

Ziua liberă trebuie justificată cu adeverința de vaccinare și în cazul însoțirii copiilor și cu o declarație pe proprie răspundere de la celălalt părinte că doar unul dintre părinți a cerut ziua liberă.

Inițiativa a fost coinițiată de deputații Radu Molnar și Oana Țoiu și susținută de grupul USR PLUS. Guvernul României a transmis un punct de vedere pozitiv si initiativa legislativa a fost adoptată în Camera Deputaților, camera decizională, cu susținerea tuturor grupurilor parlamentare cu excepția AUR.

Prevederile se aplică doar în cazul vaccinurilor anti COVID-19, fiind o prevedere bazată pe modificarea legii 55/2020 privind unele măsuri pentru combaterea și prevenirea pandemiei COVID.

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE ȘOFERI! Aglomerație pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui

Publicat

Este aglomerație, sâmbătă dimineața, pe sensul către litoral al Autostrăzii București-Constanța.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sâmbătă dimineața pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense. Nu sunt probleme majore de fluență.

Polițiștii amintesc că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri. Există obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24. Se poate plăti la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de ceață în Constanța

Publicat

ceata

Meteorologii au emis sâmbătă dimineața o avertizare Cod galben de ceață, valabilă în județul Constanța.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în județul Constanța se va semnala ceaţă. Duce la vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Avertizarea meteorologilor este în vigoare până la ora 9.00.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: La un pas de dezastru, pe DN 7 în Argeș. Explozie la anvelopele unui camion încărcat cu ulei de motor

Publicat

Anvelopele unui camion au explodat, în timp ce autovehiculul rula pe DN 7, în zona localității Drăganu din județul Argeș.

Din primele informații, camionul era încărcat cu 40 de tone de ulei de motor.

În urma exploziei, care s-ar fi produs la 4 anvelope, s-au produs fumegații puternice.

La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Pompierii militari asigura măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.

Știre in actualizare

Citește mai departe