EVENIMENT
ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație la ieșire din București spre Otopeni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparaţii şi înlocuire rosturi dilataţie – pe DN 1 pe sectorul de drum km 8+530 – km 9+235 dreapta – Calea 2, Ploieşti – Bucureşti.
Conform unui comunicat de presă al CNAIR, lucrările se vor executa în 3 etape.
Etapa I va avea loc în perioada 04 iulie 2022 – 13 iulie 2022. În această etapă se va restricţiona traficul rutier pe banda 3 (banda mediană) de circulaţie DN 1 km 8+530 – km 9+235, sensul de deplasare Ploieşti – Bucureşti (calea 2) cu asigurarea a două benzi de circulaţie cu lăţime de 3,50 (benzile 1 şi 2).
În etapa II, care va avea loc între 14 iulie 2022 şi 23 iulie 2022, se va restricţiona traficul rutier pe banda 2 de circulaţie a DN 1 km 8+530 km 9+235, sensul de deplasare Ploieşti – Bucureşti (calea 2) cu asigurarea a două benzi de circulaţie cu lăţime de 3,50 (benzile 1 şi 3).
În etapa III, cuprinsă în perioada 24 iulie 2022 – 02 august 2022, se va restricţiona traficul rutier pe banda 1(banda marginală) de circulaţie a DN 1 km 8+530 -km 9+235, sensul de deplasare Ploieşti – Bucureşti (calea 2) cu asigurarea a două benzi de circulaţie cu lăţime de 3,50 (benzile 2 şi 3).
Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară. Agerpres
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

EVENIMENT
Trafic deviat de pe DN1 și de pe DN73A, de la Brașov spre Valea Prahovei, respectiv București

Traficul de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, a fost deviat pe DN1A, respectiv de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73.
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, începând cu ora 11.50, pentru a asigura fluența traficului, a fost luată măsura devierii (nivel de recomandare) circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.
Cu aceeaşi oră se aplică şi devierea (nivel de recomandare) de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1.
(sursa: Mediafax)

Trenul care circulă luni pe direcția București Nord – Suceava este oprit între Buftea și Periș, după ce a lovit mortal un bărbat.
Potrivit CFR, trenul IR 175, care circulă în relația București Nord – Suceava, a surprins și accidentat mortal un bărbat între Buftea – Periș, pe firul, la km 18+900.
Trenul va fi repus în circulație după finalizarea anchetei la fața locului și preluarea victimei, pentru a fi dusă la IML.
La ora transmiterii știrii, se așteaptă sosirea procurorilor.
CFR anunță că celelate trenuri, care tranzitează zona, nu sunt afectate, ele fiind redirecționate pe fir 2, Periș – Buftea .
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Tot mai multe întârzieri, în rândul CFR. Trenul Arad – Mangalia, întârziere de peste 2 ore

Pasagerii care au călătorit în noaptea de duminică spre luni cu trenul IR 1922 Arad – Mangalia au avut peste 2 ore întârziere, din cauza unei defecţiuni la locomotivă și a unei avarii.
„Referitor la întârzierea înregistrată în parcurs, de trenul IR 1922, care circulă în relația Arad – Mangalia, menționez faptul că trenul a acumulat 113 minute de întârziere din cauza unor probleme la locomotivă”, a anunțat, luni, Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.
De asemenea, trenul a avut și 32 de minute de întârziere din cauza unei avarii produsă duminică la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe raza Regionalei Timișoara, care a fost remediată în cel mai scurt timp.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
FOTO: Misiunea pompierilor români în Franța continuă în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux

Modulul naţional de stins incendii execută operaţiuni în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă – Franţa, informează IGSU.
Astfel, 36 de pompieri care încadrează 5 maşini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 l şi un microbuz se află dislocaţi în zona zona Chapelle Saint Blaise. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.
Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse.
În aceste zile solicitante pentru pompierii români, în afară de suportul continuu al autorităţilor franceze, un real sprijin a fost oferit şi de voluntarii care au adus apă, alimente şi obiecte de uz sanitar, mai arată IGSU.
Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.
Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Agerpres