Connect with us

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe Transfăgărășan: Se va desfășura Raliul Argeșului

Publicat

transfagarasan
fotografie cu caracter ilustrativ

CNAIR a anunțat că în zilele de vineri și sâmbătă, pe DN 73C și DN 7C Transfăgărășan vor fi impuse restricții de trafic, pentru desfășurarea Raliului Argeșului.

CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe DN 73C şi DN 7C, după cum urmează:

DN 73C, între km 1+500 – km 7+400, în data de vineri, 26 mai 2023, intervalul orar 13:15 – 22:15, circulaţia fiind deviată pe ruta DN 73 (Câmpulung – Piteşti) – DN 7 (Piteşti- Curtea de Argeş); DN 7C, între km 58+000 (Cetatea Poenari) – km 104+000 (Conacul Ursului), în data de sâmbătă, 27 mai 2023, intervalul orar 09:40 – 18:40.

Măsura a fost luată pentru desfăşurarea evenimentului Raliul Argeşului.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Comisia Europeană a anunțat că NU prelungeşte măsurile de sprijin pentru preţurile la energie

Publicat

contor curent 1000x600.jpg

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni, 6 iunie 2023, că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor crescute, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze, transmite Reuters.

Măsurile au contribuit la calmarea pieţelor de energie din Europa, a informat Executivul comunitar.

„Comisia Europeană confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză” – printre acestea aflându-se măsuri de reducere a cererii de energie electrică, plafoane de venituri pentru centralele electrice şi reguli de stabilire a preţurilor cu amănuntul, a precizat Bruxelles-ul.

Preţurile la electricitate au scăzut acum la mai puţin de 80 euro/MWh, în timp ce preţul gazelor s-a stabilizat, astfel încât majorarea preţurilor energiei electrice din 2022 este considerată „mai puţin probabilă să aibă loc în următoarea iarnă”, susţine CE.

De asemenea, unele aspecte ale măsurilor de sprijin pentru preţurile la energie sunt incluse în propunerile CE pe termen mai lung de ajustări structurale ale pieţei de electricitate.

Acele propuneri sunt menite să sporească utilizarea contractelor de energie cu preţ fix, să protejeze consumatorii de creşterile de preţ şi să accelereze tranziţia la energia regenerabilă, a precizat Comisia Europeană.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu șapte victime pe DN 25, în județul Galați. Trafic alternativ

Publicat

un autoturism scăpat de sub control s a răsturnat, la ieșire
Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu rănirea a șapte persoane a avut loc, marți după-amiază pe DN 25, în județul Galați. Traficul rutier este îngreunat.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, marți după-amiază, 6 iunie 2023, pe DN 25, localitatea Șendreni, județul Galați, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

În urma impactului au rezultat 7 victime, care au fost transportate la spital.

Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției, valorile de trafic fiind ridicate.

Citește mai departe

EDUCATIE

Probele de testare a competenţelor de la Bacalauareat ar putea fi echivalate cu notele de la clasă

Publicat

Arhivă foto

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că în situația în care greva din sistemul de învățământ va persista, probele de evaluare a competențelor de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele obținute în clasă la acele materii.

„Eu cred că nu vom fi în această situaţie.

Dar dacă vom ajunge într-un astfel de punct, putem să mergem pe ideea – pentru că începem luni cu probleme de competenţe – să accesăm experienţa din timpul pandemiei, când au fost echivalate probele de competenţe cu notele de pe parcursul… la materiile corespunzătoare.

Nu cred că este o soluţie ideală, în sensul în care ei trebuie să dea acele probe pentru a constata nivelul actual. Însă dacă vom ajunge în acea situaţie, vom merge pe soluţii pe care le-am mai testat deja şi sunt funcţionale.

Cu siguranţă, vom căuta variantele în care copiii să fie cât mai puţin afectaţi de acest context”, a spus Deca la Europa FM.

Probele de testare a competenţelor de la Bacalauareat ar putea fi echivalate cu notele de la clasă. Ce susține ministrul Educației

Ea a mai afirmat că aceasta este una dintre măsurile care ar putea fi luate în calcul de Ministerul Educaţiei.

„Dacă vom fi în această situaţie, avem la îndemână măsuri care să nu pună şi mai multă presiune pe elevi.

Cred că este important ca finalul examenului de Bacalaureat să le permită absolvenţilor de liceu să se înscrie la facultăţile pe care şi le doresc”, a explicat ministrul.

Ligia Deca a spus că cei care se află în situaţie de corigenţă la materiile la care s-ar putea echivala notele ar putea primi o notă în plus.

„Cei care se află în situaţie de corigenţă pot avea o notă în plus.

Pentru ei se permite acordarea unei note în plus faţă de minimum, în aşa fel încât să poată ei avea şansa să remedieze această situaţie”, a declarat Deca. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Zece percheziţii în județul Brăila, la persoane bănuite de braconaj piscicol

Publicat

perchezitii mascati.jpg
Arhivă foto

Polițiștii din Brăila au desfășurat zece percheziții în ultimele cinci zile la domiciliile unor persoane din comuna Chiscani, suspectate de practicarea braconajului piscicol. Ca rezultat al acestor acțiuni, au fost întocmite mai multe dosare penale pentru încălcarea Ordonanței de Urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, conform informațiilor furnizate marți de către IPJ Brăila.

„La domiciliile a doi bărbaţi în vârstă de 54 ani, respectiv 58 ani, ambii din comuna Chiscani, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor trei plase de pescuit comercial şi trei prostovoale.

În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 64 lit. i şi k din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

De asemenea, la domiciliul unei femei în vârstă de 38 de ani a fost descoperit şi ridicat un motor de ambarcaţiune, despre care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că este bun căutat pentru confiscare de autorităţile din Croaţia, motiv pentru care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Agerpres

Citește mai departe