Connect with us

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe Valea Oltului

Publicat

accident valea oltului
arhivă foto

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, 6 mai 2020, până la orele 19.00, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulația va fi restricționată astfel:

– între kilometrii 233 – 236, pe raza localității Câineni, se va circula pe un fir, dirijat de piloți, pentru efectuarea de lucrări de asfaltare,

– între kilometrii 203 – 204, pe raza localităților Brezoi – Călimănești, circulația se va închide pentru intervale de 15 minute pentru toaletarea copacilor.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO: Microbuz răsturat pe șosea pe Autostrada A3 Turda – Borș

Publicat

microbuz rasturnat a3

Traficul este blocat, vineri dimineață, pe Autostrada A3 Turda – Borș, după ce un microbuz s-a răsturnat pe șosea. Din primele date, accidentul s-a soldat cu pagube materiale.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe Autostrada A3 Turda-Borș, la kilometrul 22, calea 1, în zona localității Gilău, județul Cluj.

UPDATE: Microbuz răsturat pe șosea pe Autostrada A3 Turda – Borș. Ce au găsit salvatorii la fața locului

La locul accidentului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Turda, cu  o autospecială cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ.

Pompierii au găsit un bărbat care ieșit singur afară și nu necesita îngrijiri medicale.

Din primele informații, un microbuz de transport marfă a acroșat parapetul median și s-a răsturnat pe carosabil, blocând banda numărul 2.

Potrivit primelor informații, nu este rănită nicio persoană.  În microbuz se afla doar șoferul.

Traficul rutier se desfășoară doar pe prima bandă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Alertă cu bombă în Piața Traian din Vaslui. Toți comercianții au fost evacuați

Publicat

nou politia accident general
arhiva foto

Poliţiştii locali vasluieni au fost alertaţi, vineri dimineaţă, cu privire la faptul că în Piaţa Traian din municipiul Vaslui ar fi fost amplasată o bombă, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

„La ora 08.15, s-a primit o sesizare de la Poliţia Locală Vaslui, cu privire la faptul că, la ora 07.59, au primit un e-mail referitor la plasarea în municipiul Vaslui, în Piaţa Traian, a unui dispozitiv exploziv.

Se fac verificări pentru clarificarea situaţiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui.

Accesul în hala Pieţei Traian a fost restricţionat pentru cetăţeni, iar comercianţii şi producătorii care îşi desfăşoară activitatea în incinta pieţei au fost evacuaţi.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

APIA: Începe depunerea cererilor de finanțare aferente măsurii ”Microgranturi în domeniul agroalimentar”

Publicat

apia cereri agricultura

Solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar pot depune formularul cererii de finanţare în perioada 27 – 31 mai, prin aplicaţia electronică IMM Recover, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

„Menţionăm că împuternicirea notarială poate fi depusă şi ulterior completării formularelor de înscriere în sistemul informatic IMM Recover, dar nu mai târziu de încheierea contractului de acordare a ajutorului de stat”, se precizează în comunicatul APIA.

DE VINERI, solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar pot depune cereri de finanţare la APIA. Ajutor financiar de 5.000 de euro

Cererile se finanţează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar, la cursul valutar aferent lunii mai 2022, respectiv 4,9479 lei.

Pentru depunerea cererilor de finanţare solicitanţii/împuterniciţii/reprezentanţii acestora trebuie să deţină semnătură electronică.

DE VINERI, solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar pot depune cereri de finanţare la APIA. Cine sunt beneficiarii

Conform APIA, finanţarea proiectelor de tip microgrant în cadrul acestui apel vizează unele obiective specifice precum: sprijinirea activităţii operatorilor economici din domeniile agricultură, acvacultura, piscicultură şi industrie alimentară şi menţinerea/creşterea numărului de angajaţi.

Totodată, printre obiective se numără diversificarea activităţilor din domeniul agroalimentar şi sprijinirea activităţii operatorilor economici afectaţi de pandemia COVID – 19.

Reprezentanţii APIA precizează că beneficiarii ajutorului de stat sunt microîntreprinderi, întreprinderile mici şi mijlocii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, care primesc ajutorul de stat prin intermediul micrograntului/grantului pentru capital de lucru, prin încheierea unui contract de ajutor de stat cu administratorul schemei de ajutor de stat.

Proiectul „Microgranturi în domeniul agroalimentar” este parte a schemei de ajutor de stat introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile şi este implementat de MADR, prin intermediul APIA.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), inclusiv structurile judeţene ale acesteia (APIA – Centre Judeţene), administrează, gestionează şi derulează proiectele, măsurile şi programele de încurajare şi stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi asigură managementul financiar şi/sau tehnic al fondurilor alocate.

Fondurile alocate pentru acordarea Microgranturilor din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat pentru activităţi specifice din domeniul industriei agroalimentare în cadrul POC 2014-2020 aprobate prin OUG nr. 61/2022 sunt în valoare totală de 50 milioane euro, din care 29,845 milioane euro (respectiv 25 milioane euro FEDRREACT EU şi 4,845 milioane euro cofinanţare de la bugetul de stat) şi 20,155 milioane euro de la bugetul de stat.

Agerpres

Sursa foto: APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură / facebook.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident teribil într-o localitate din Mureș. Două victime în stare GRAVĂ

Publicat

accident noaptea general 1
arhiva foto

Teribil accident produs, în noaptea de joi spre vineri în Târnăveni, județul Mureș. Două autoturisme s-au ciocnit violent. Au rezultat două victime, preluate de echipajele de salvare în stare critică.

Potrivit ISU Mureș, accidentul a avut loc în jurul 01:00, în municipiul Târnăveni, pe strada Victoriei.

A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme. În urma impactului au rezultat două victime încarcerate, de cod roșu.

Acestea au fost extrase dintre fiarele contorsionare ale mașinii și transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ aflate la fața locului.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni.

Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Pe toată durata intervenției, circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Citește mai departe