Connect with us

EVENIMENT

Atenție șoferi! Restricții de circulație pe Valea Oltului, DN7

Publicat

Sunt restricții de circulație, luni și marți, în funcție de condițiile meteo, pe DN 7, pentru mai multe lucrări de reparații, informează Poliția Vâlcea.

Restricțiile se aplică pe următoarele tronsoane:

– DN 7 pe raza localității Brezoi – Drăgănești se lucrează la frezare denivelări și reparații asfaltice între orele 07:00 – 14:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

– DN 7CC pe raza localității Păușa, se lucrează la frezare și asternere covor asfaltic între orele 17:00-06:30. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijata de piloți de circulație.

– DN 67 pe raza localității Pietrari-Barlogu se lucrează la reparații asfaltice între orele 07:00-18:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijata de piloți de circulație.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Percheziţii de amploare în Timiș și Caraș-Severin: Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată

Publicat

perchezitii descinderi migranti timis

Percheziții de amploare au loc marți, 21 martie, în Timiș și Caraș-Severin, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, efectuează 29 percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Caraș-Severin într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Cum acționau

În fapt, urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, la DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin, în luna octombrie 2021, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de constituirea, aderarea și sprijinire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracțiunii de trafic de migranți.

Astfel, s-a reținut că, în perioada octombrie 2021-martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.

Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin.

Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest.

Grupurile de migranți, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse între 500-1000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiați din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

Au fost  interceptate  și oprite un număr de 29 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Peste 25 de persoane, duse la audieri

Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

La acțiune participă şi polițiști din cadrul SCCO Caraș-Severin și jandarmi din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește mai departe

EVENIMENT

IKEA recheamă în magazine un produs pentru copii. Se dau banii înapoi

Publicat

ikea joc copii 2

IKEA recheamă un joc pentru pescuit din cauza unui potențial pericol de sufocare. Niturile mici de pe jucărie se pot desprinde.

Este vorba despre jocul multicolor pentru pescuit Blavingad să nu îl mai utilizeze și să contacteze compania pentru rambursarea integrală a sumei plătite.

„Siguranța este prioritatea principală la IKEA.

Așadar, luăm măsuri de precauție și rechemăm jocul multicolor pentru pescuit Blavingad, din cauza unui potențial pericol de sufocare.

ikea joc copii 1

IKEA dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor și de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile și standardele aplicabile pe piețele unde sunt vândute.

În ciuda acestui fapt, ni s-a adus la cunoștință faptul că niturile mici de pe jucărie se pot desprinde, ceea ce duce la un potențial pericol de sufocare, în special în cazul copiilor mici. Așadar, rechemăm jocul multicolor pentru pescuit Blavingad”, transmite compania.

Acest joc poate fi returnat în orice magazin IKEA pentru rambursarea integrală a sumei plătite. Nu este necesară o dovadă a achiziției (bon fiscal).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

21 martie-20 aprilie – Zodia Berbec. Caracterizare, trăsături și ziua norocoasă. Personalități născute în Zodia Berbec

Publicat

horoscop zodii sursa alba24.ro

Prima dintre cele 12 zodii ale Zodiacului European sau Zodiacul Clasic Occidental, cum mai este cunoscut, Zodia Berbecului începe din 21 martie până în 20 aprilie. Opusul Berbecului este Balanţa.

A apărut ca simbol pentru prima dată în Egiptul antic. El reprezintă capul zeului Amun, considerat a fi conducătorul tuturor zeilor. Berbecul, care reprezintă şi începutul primăverii, renaşterea naturii are forţa necesară pentru aceasta, conferită de planeta Marte, sub dominaţia căreia se află.

Caracterizarea nativului Berbec

Înflăcărarea, dinamismul, rapiditatea, voinţa şi forţa de caracter sunt trăsăturile nativilor din această zodie. Cel născut în această zodie este dornic de schimbare şi provocare, este un om care priveşte viaţa ca pe o perpetuă luptă şi toţi cei din jur îi sunt concurenţi. E furios din fire, impulsiv şi agresiv, gata mereu de luptă. Născutul zodiei este înclinat să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta îl face incomod şi lipsit de tact în relaţiile cu ceilalţi, potrivit www.eastrolog.ro. Trebuie să înveţe să fie echilibrat să accepte compromisul, dacă vrea sa evolueze. Are permanent nevoie de activitate, nu suportă să stea degeaba.

Datorită inteligenţei şi entuziasmului, nativul din această zodie reuşeşte să iasă din orice împrejurare cu fruntea sus. Munceşte din greu în orice situaţii şi nu îi stă în fire să se menajeze. El îşi va ajuta semenii, fiind oricând dispus să întindă o ”mână de ajutor” persoanelor care înseamnă ceva pentru el, sacrificându-şi timpul sau banii.

Marte, planeta sub dominaţia căreia se află cei născuţi în perioada zodiei, este asociată cu fierul. De aceea este indicat pentru nativi să consume alimente bogate în fier. Nativi apreciază mâncarea condimentată, dar trebuie să fie precauţi în consumarea ei. Din dieta lor nu trebuie să lipsească salata, spanacul, urzicile, broccoli, măghiranul, menta, etc.

Berbec – Compatibilitate cu celelalte zodii:

Foarte bună: Leu, Săgetător, Berbec.
Bună: Gemeni, Vărsător.
Dificilă: Balanţă, Scorpion, Fecioară.
Foarte redusă: Balanţă, Capricorn.

Bărbatul BERBEC

Bărbatul născut în această zodie este de obicei sincer şi direct, dornic întotdeauna de libertate în toate privinţele. Nu este deloc genul de bărbat care se teme să fie sincer sau să îşi exprime opiniile. Are o puternică dorinţă de a-i conduce pe ceilalţi şi energia sa pozitivă îi atrage pe cei din jurul său. Nu este genul de bărbat care să stea şi să analizeze lucrurile prea mult. Au tendinţa de a avea încredere în persoanele pe care le cunosc, în special în cele de sex feminin.

Stăpâniţi de emoţii şi pasiuni, nativii din Berbec au deseori aşteptări nerealiste în legătură cu relaţia de cuplu, pentru că percep lucrurile mai mult aşa cum şi le-ar dori decât cum sunt în realitate.

Femeia BERBEC

Femeia este dotată cu multă sensibilitate şi blândeţe şi se dovedeşte capabilă în tot ceea ce întreprinde. Este spontană, sinceră, deschisă, dar şi inocentă. Are un spirit competitiv remarcabil şi doreşte să conducă. Nativa din Berbec demonstrează creativitate, originalitate şi idealism. Se poate descurca în viaţa cotidiană şi fără ajutorul unui bărbat, dar trăieşte în primul rând pentru iubire. Este plină de iniţiativă, hotărâtă să preia conducerea, chiar şi în dragoste.

Poate fi extrem de generoasă şi îşi împarte cu dragă inimă iubirea şi tot ce are, potrivit site-ului venus.org. Poate să-şi aleagă fără probleme orice profesie. Curajul este calitatea ei evidentă. Această femeie este impulsivă, dar revine uşor la o stare afectuoasă.

Copiii BERBEC

Copiii născuţi sub semnul Berbecului sunt poznaşi, adesea tumultuoşi. Ei sunt nerăbdători în orice privinţă, de la mers până la vorbit şi vor face aceste lucruri mult mai devreme decât alţi copii. În ciuda aparentei lor răceli şi insensibilităţi, ei suferă dacă părinţii nu-şi găsesc timp şi pentru ei. Au nevoie de afecţiune şi, dacă nu o cer niciodată, este pentru că se ascund în spatele unei carapace de indiferenţă.

Încrederea înnăscută şi abilităţile naturale de a conduce pot călăuzi copilul pe drumul succesului în numeroase domenii. Copiii vor aprecia întotdeauna onestitatea şi spiritul tânăr a celor din jur, potrivit site-ului copilul.ro.

Personalități născute în Zodia BERBEC

Personalităţi din România născute în Zodia Berbec: Mircea Vintilă, Ana Blandiana, Gică Petrescu, Ştefan Tapalagă, Elvira Deatcu, Liviu Hodor, Floarea Calotă, Dan Bittman, Éva Kiss, Alexandru Papadopol, Cornel Constantiniu, Mircea Ştefan Daneliuc, Aurel Tămaş, Gil Dobrică, Angela Ciochină, Fănuş Neagu, Gheorghe Zamfir, Emil Cioran.

Personalităţi de pe mapamond născute în Zodia Berbec: Ugo Tognazzi, Aretha Franklin, Sir Elton John, Michael York, Aristide Briand, Christopher Lambert, Michel Hazanavicius, Joseph Haydn, Antoine François Prevost, Charles Fourier, Omar Sharif, Joseph Pulitzer, Leonardo da Vinci, Louie Anderson, Quentin Tarantino, Carl Wilhelm Siemens, Bette Davis, Diana Ross, Milan Kundera.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Apartament din Buzău, cuprins de flăcări. O femeie, scoasă carbonizată din locuință. De la ce a pornit focul

Publicat

alertă în brașov: incendiu cu degajări mari de fum la
arhiva foto

O femeie a murit și una a suferit arsuri grave după ce locuința le-a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit în noaptea de luni spre marți, într-un apartament din Buzău.

Potrivit ISU Buzău, pompierii au intervenit, în noaptea de luni spre marți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din Buzău.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum și s-a extins doar în apartamentul afectat.

În interiorul apartamentului au fost identificate două victime.

Prima victimă, intoxicată cu monoxid de carbon, se afla în stop cardiac când pompierii au intrat în apartament. A fost resuscitată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Cea de-a doua victimă, o femeie, a fost găsită carbonizată.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

Citește mai departe