Connect with us

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe Valea Oltului, pentru lucrări la parapeți

Publicatlucrari sosea

Polițiștii avertizează că circulația se desfășoară pe un singur fir, joi, până la ora 16.00, pe Valea Oltului, din cauza unor lucrări.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, joi, 16 ianuarie 2020, până la ora 16:00, pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 229 +500 de metri – 230, în afara localității Câineni, județul Vâlcea, se efectuează lucrări de înlocuire a parapetului metalic.

Circulația rutieră  se desfăşoară pe jumătate de cale, cu ajutorul piloților de trafic.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

EVENIMENT

Patru tronsoane de drumuri naționale din Tulcea rămân ÎNCHISE din cauza viscolului

Publicat

Circulația rutieră este în continuare întreruptă, joi, pe patru tronsoane de drumuri naționale și pe 9 drumuri județele din Tulcea și pe 34 de drumuri județene, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza viscolului și a vizibilității reduse, este întreruptă, joi, circulația pe patru tronsoane de drumuri naționale din Tulcea, respectiv pe DN22A, DN22D, DN22E și DN22F și pe 9 drumuri județene; DJ 222, DJ 222B, DJ 222E, DJ 223A, DJ 222C, DJ 222G, DJ 222F, DJ 229A, DJ 229.

În județul Constanța este întreruptă circulația pe 25 de drumuri județene: DJ 222, DJ 222F, DJ 223, DJ 223A, DJ 223B, DJ 223C, DJ 224, DJ 225, DJ 226A, DJ 226B, DJ 226C, DJ 228, DJ 228A, DJ 307, DJ 308, DJ 381, DJ 383, DJ 391, DJ 391A, DJ 392, DJ 393, DJ 394, DJ 395, DJ 396, DJ 397.

De asemenea, circulația este restricționată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe trei drumuri naționale, respectiv DN22 Smârdan (județul Tulcea) – Lumina (județul Constanța); DN22A Hârșova (județul Constanța) – Nalbant (județul Tulcea) și pe DN22E Garvăn – I. C. Brătianu (județul Tulcea).

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițist împușcat în cap, găsit în sediul Poliției Baraolt. IPJ Covasna: Este vorba de o tentativă de suicid

Publicat

Un polițiști din Baraolt a fost găsit împușcat în cap în sediul poliției. Agentul  care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului se află la spital în comă.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Covasna “La data de 28 ianuarie a.c., un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.

La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.

La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

La acest moment, polițistul este internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă.

În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.”

IPJ Covasna precizează că polițistul lucra în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.

Din primele verificări, ar fi vorba de o tentativă de suicid.           

Citește mai departe

EVENIMENT

Intervenţii în Brăila: Zeci de autoturisme, două camioane, un autobuz şi un microbuz, blocate în zăpadă

Publicat

Forţele de intervenţie din judeţul Brăila au acţionat, pe timpul nopţii de miercuri spre joi, pentru scoaterea din zăpadă a 11 autoturisme, două camioane, un autobuz şi un microbuz, potrivit informaţiilor furnizate, joi, de purtătorul de cuvânt al ISU, Ştefan Stoian.

Astfel, un utilaj de la Drumuri Judeţene a intervenit pentru scoaterea din zăpadă a unui autobuz care transporta muncitori şi care se blocase pe DJ 212 între Gropeni şi Tufeşti, iar un utilaj de la Drumuri Naţionale a deblocat un microbuz în care se aflau opt persoane, care ieşise de pe carosabil pe DN 2B între Urlesca şi Traian.

Utilajele de la Drumuri Judeţene au mai deblocat un camion blocat pe DJ 212 între Berteştii de Sus şi Mihai Bravu şi un autocamion derapat pe DJ 211 A între Bordei Verde şi Viziru.

Evenimentele cu cele 11 autoturisme derapate s-au petrecut pe DJ 211 B în apropiere de Tătaru, pe DN 2B între Oprişeneşti şi Urleasca, pe DJ 211 A între Bordei Verde şi Viziru, pe DC 16 între Viziru şi Tufeşti, pe DJ 212 între Berteştii de Sus şi Mihai Bravu şi pe DN 2B între Urlesca şi Traian.

În Brăila, pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, acţionează joi, pe toate drumurile judeţene, cu prioritate pe rutele principale, 26 utilaje, respectiv zece autobasculante cu lame şi sărăriţe, cinci buldoexcavatoare, cinci wole, cinci autogredere şi un tractor cu lamă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe percheziţii în București, Giurgiu și Ilfov la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

Publicat

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, joi, şapte percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite că ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, peste 8.200.000 de ţigarete, disimulate într-un container sosit din Dubai.

“La data de 28 ianuarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, efectuează şapte percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, contrabandă asimilată şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”, informează IGPR într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele vizate ar fi introdus în ţară, în cursul anului 2020, prin Portul Constanţa, prin sustragere de la control, 8.241.000 de ţigarete, fără timbru fiscal, de provenienţă duty free.

Ţigările ar fi fost disimulate într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite – Dubai, acestea fiind ulterior transportate la un depozit din judeţul Ilfov.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de 5.550.803 lei, dintre care taxe vamale – 206.776 de lei, accize – 4.400.447 de lei şi TVA – 943.580 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului vor fi instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând persoanelor bănuite, precizează sursa citată.

În vederea continuării cercetărilor, vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică cinci persoane, pentru audieri.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutul Naţional de Criminalistică şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

AGERPRES

Citește mai departe