Connect with us

EVENIMENT

Atenție șoferi! Risc de acvaplanare pe Autostrada A3 București – Ploiești

Publicat

Este pericol de acvaplanare pe autostrada A3 București – Ploiești din cauza ploilor abundente. Șoferii sunt sfătuiți să conducă cu prudență.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că pe Autostrada A3 București – Ploiești s-a adunat apă și există risc de acvaplanare.

​Din cauza apei acumulate pe carosabil, există riscul de acvaplanare pe Autostrada A3 București – Ploiești, în zona kilometrului 34, pe ambele sensuri, avertizează Infotrafic.

Șoferii sunt sfătuiți să conducă atent, să reducă viteza, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să se asigure bine la schimbarea benzii de circulație.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ministrul Sănătații: Cred că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită

Publicat

rafila ministrul sanatatii
Arhivă foto

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, 5 decembrie 2022, în timpul dezbaterii „Direcţii strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030” organizată la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, că modul de funcţionare a asistenţei medicale primare nu atrage tinerii medici şi că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită.

„Apropo de posibilitatea de a deschide nişte puncte de lucru pentru medicii de familie din rural în oraş, sigur trebuie să abordăm cu tact această propunere, dacă este posibil de implementat.

Eu vă spun că modul de funcţionare a asistenţei medicale primare, aşa cum a fost el gândit, nu se dovedeşte nici că oferă, în momentul de faţă, în mod echilibrat servicii medicale în România, nu atrage tinerii medici, deci e clar că perspectivele nu sunt cele mai bune şi cred că trebuie să regândim modul de finanţare şi de organizare a acestei activităţi.

Iar faptul că am trecut de la acest sistem care a existat până în 1990 şi după aceea un timp, al teritorializării pentru medicii de familie, la un sistem în care nu avem niciun fel de evidenţă, pentru că oamenii sunt de peste tot la un medic de familie, creează foarte mari probleme (…)

Cred că o gândire legată de teritorializare a fi binevenită”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul dezbaterii la care au participat numeroşi profesionişti din domeniu.

Ministrul Sănătații: Cred că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită. Un medic de familie nu poate cunoaşte problemele populaţiei

Ministrul a arătat că un medic de familie nu poate cunoaşte problemele populaţiei pentru că în comunitatea în care activează sunt tot felul de persoane care nu sunt pe lista acestuia şi astfel nu pot fi luate măsuri concrete de sănătate publică.

„Cred că un tânăr medic vrea să îşi facă meseria, să ofere servicii medicale, să răspundă de o anumită comunitate şi ar trebui să ne gândim la alternative legate de finanţarea acestei tip de servicii (…)

Nici nu m-aş atinge în niciun fel de actuala variantă a modului de finanţare a medicinei de familie, dar aş încerca şi o alternativă, adică pentru tinerii medici care sunt interesaţi să existe o alternativă care să fie atractivă din punct de vedere al exercitării profesiei”, a subliniat Alexandru Rafila, răspunzând unor întrebări referitoare la criza de medici de familie din mediul rural şi din oraşele mici din judeţele Mureş şi Harghita.

Ministrul Sănătații: Cred că o gândire legată de teritorializarea medicilor de familie ar fi bine-venită. Precizările unui lector universitar

Dezbaterea „Direcţii strategice pentru sistemul de sănătate din România, până în 2030” a deschis, luni, Zilele Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, organizate sub auspiciile aniversării a 110 ani de la naşterea savantului George Emil Palade.

Rectorul UMFST Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a precizat că manifestarea reuneşte 87 de evenimente ştiinţifice, educaţionale, sociale, culturale şi artistice. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 300 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în ultima săptămână

Publicat

vaccinare.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Un număr de 357 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie, dintre care 96 cu prima doză, 117 cu doza a doua, 106 cu a treia doză şi 38 cu doza a patra, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Un număr de 18 persoane s-au imunizat cu vaccinul Pfizer Omicron adaptat noilor tulpini de coronavirus.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.902.235 doze de vaccin pentru 8.140.015 de persoane.

Un număr de 8.128.947 de persoane au primit schema completă, 2.629.752 au fost imunizate cu doza a treia şi 21.921 cu doza a patra.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 20.076 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.243 de tip local şi 17.833 de tip general. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Patronii de shaormerii Dorian Popa și Tzancă Uraganul au dat mâncare gratis la inaugurare. Psihologul le bate obrazul: „Mai jos nu se poate”

Publicat

patronii de shaormerii dorian popa și tzancă uraganul au dat

După solistul Dorian Popa, și Tzancă Uraganul, solist de manele, și-a deschis o șaormerie, semn că o astfel de afacere este profitabilă, acum, la vremuri grele, când orice altă investiție devine riscantă. Celebrii patroni au oferit mâncare gratis, la inaugurare, gest însă taxat de psihologi: ”Vei încerca să cumperi aplauzele prin oferirea de mâncare”, spune Radu Leca, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Dorian Popa: ”Pur și simplu sunt lucruri care leagă prietenii. Nu concurență”

Dorian Popa susține că între el și Tzancă Uraganul nu poate fi vorba în niciun caz despre o concurență în aceste afaceri similare: „Nu se pune între noi o asemenea problemă. Despre ce concurență poate fi vorba când el m-a sunat înainte și ne-am consultat pe diverse teme, fiindcă știa că făcusem un plan…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină scăpată de sub control a intrat într-un copac, în județul Constanța. Două victime, una încarcerată

Publicat

accident general noaptea politia
Arhivă foto

Un accident soldat cu rănirea a două persoane a avut loc, luni seară între Movilita și Techirghiol, județul Constanța. Din primele date, șoferul unei mașini a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina într-un copac.

Potrivit ISU Constanța, accidentul rutier s-a produs între Movilita și Techirghiol.

În eveniment a fost implicat un autoturism care a intrat într-un copac.

Intervine Statia Tuzla cu un ASAS și SMURD B2, Det Fripis cu Descarcerarea și SMURD tip C.

La locul accidentului a fost găsită o victimă încarcerată, conștientă, care a fost preluată de SMURD C și o a doua victimă conștientă cu leziuni minore neîncarcerată preluată de SMURD B.

Ambele persoane au fost transportate la UPU Constanța.

Citește mai departe