Connect with us

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Trafic DEVIAT pe Valea Oltului, pe Centura Călimănești

Publicat

Traficul este deviat, sâmbătă dimineața, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, din cauza unor lucrări la partea carosabilă.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, sâmbătă, 14 noiembrie 2020, până la ora 18.00, circulația rutieră este deviată de pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pe Centura Călimănești (DN 7CC).

Potrivit sursei citate, măsura a fost impusă pentru efectuarea lucrărilor de frezare și asfaltare pe DN 7 între kilometrii 191 și 194.

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Pandemia a schimbat personalitatea oamenilor – studiu

Publicat

coronavirus.jpg

Impactul pandemiei este posibil să fi fost atât de profund încât să fi modificat personalitatea oamenilor, potrivit unei cercetări. Adulții tineri au devenit mai predispuși la stres și mai morocănoși.

Până acum, psihologii nu au reușit să găsească o legătură între evenimentele stresante colective, precum cutremurele sau uraganele, și schimbarea personalității. Cu toate acestea, ceva legat de pierderile suferite sau pur și simplu de lunga izolare socială pare să fi avut un impact, notează The Guardian.

„Adulții mai tineri au devenit mai morocănoși și mai predispuși la stres, mai puțin cooperanți și mai puțin încrezători”, potrivit autorilor studiului, conduși de profesoara Angelina Sutin de la Florida State University College of Medicine.

Cercetătorii au evaluat personalitatea a 7.109 de persoane înscrise în studiul online Understanding America Study. Evaluarea s-a făcut în diferite momente, înainte și în timpul pandemiei. Participanții au participat la câte un test de personalitate utilizat pe scară largă care măsoară cinci trăsături – neuroticism, extraversiune, deschidere, agreabilitate și conștiinciozitate.

 

Pandemia a schimbat personalitatea oamenilor – studiu: vârste cuprinse între 18 și 109 ani

 

Participanții, cu vârste cuprinse între 18 și 109 ani, au participat la teste înainte de pandemie, la începutul și mai târziu în timpul pandemiei, cu o medie de trei teste per participant.

În timpul primei faze a pandemiei (din martie până în decembrie 2020), personalitatea a fost relativ stabilă, cu un mic declin al neuroticismului în comparație cu perioada pre-pandemică, în condițiile în care COVID chiar „oferea un motiv” pentru sentimentele de anxietate, iar oamenii nu dădeau vina pe propria dispoziție.

Declinul neuroticismului a dispărut până în a doua jumătate a pandemiei (2021-2022) și a fost înlocuit de scăderi ale extraversiunii, deschiderii, agreabilității și conștiinciozității în comparație cu personalitatea de dinainte de pandemie. Adulții tineri au prezentat cele mai mari schimbări, în timp ce grupul de adulți mai în vârstă nu a avut schimbări semnificative în trăsături.

Pandemia a schimbat personalitatea oamenilor – studiu: personalitatea tinde să fie mai maleabilă la adulții mai tineri

Potrivit autorilor, personalitatea tinde să fie mai maleabilă la adulții mai tineri și este posibil ca pandemia să fi avut, de asemenea, un impact mai puternic asupra acestui grup de vârstă.

„Deși pandemia a fost stresantă pentru toată lumea, ea a perturbat sarcinile adulților tineri, cum ar fi școala și tranziția către muncă, precum și faptul de a fi sociabil și de a dezvolta relații”, a declarat Sutin: „Este o speculație, deoarece nu am măsurat motivele acestei schimbări, dar este posibil ca această perturbare să fi avut un impact mai mare asupra adulților mai tineri, deoarece aceste sarcini sunt foarte importante pentru acest grup de vârstă”.

Cercetătorii vor continua să monitorizeze grupurile pentru a vedea dacă schimbările de personalitate sunt temporare sau durabile.

Descoperirile sunt publicate în revista „Plos One”. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Tragedie în Găești, după ce un copil de 4 ani s-a înecat în piscina din curtea casei. Mama acestuia a dispărut după incident

Publicat

tragedie în găești, după ce un copil de 4 ani

Sfârșit tragic pentru un copil de 4 ani, din oralul Găești, Dâmbovița, care s-a înecat, miercuri, în piscina din curte, în timp ce se afla în îngrijirea mamei. Imediat după producerea accidentului nefericit, mama acestuia a fugit de acasă, fiind extrem de tulburată, iar ăn aceste momente este căutată de familie şi de poliţişti, a notat IPJ Dâmboviţa.

Moarte tragică pentru un copil de 4 ani

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi, prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că un copil s-a înecat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde, din primele verificări, au constatat că un minor de 4 ani, care se afla în grija mamei, ar fi căzut într-o piscină situată în curtea locuinţei.

Din nefericire, a fost declarat decesul copilului, cadavrul fiind…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Joe Biden o comite din nou: „Unde este Jackie? Cred că urma să fie aici”. Aceasta este decedată din 3 august

Publicat

joe biden o comite din nou: „unde este jackie? cred

Președintele Joe Biden s-a dat din nou în spectacol, spre stupoarea tuturor. El a făcut apel la o membră a Congresului recent decedată în remarcile făcute la o conferință despre foamete pe care a ajutat-o să o organizeze, adresându-se deputatului ca și cum ar fi fost încă în viață.

La o conferință privind foametea

„Jackie, ești aici? Unde este Jackie? Cred că urma să fie aici”, a spus Biden.

Joe Biden se referea la Jackie Walorski, o fosta Membră a Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, care a decedat pe data de 3 august. 

În comentariile sale de miercuri, la o conferință privind foametea, Biden a mulțumit unui grup bipartizan de legislatori care au împins Casa Albă să organizeze evenimentul, printre care senatorul democrat de New Jersey Cory Booker, reprezentantul democrat de…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alertă în SUA. Uraganul Ian lovește Florida cu o putere nebănuită

Publicat

alertă în sua. uraganul ian lovește florida cu o putere

Uraganul Ian a început miercuri să lovească coasta Golfului Florida cu vânturi puternice și ploi torențiale, ceea ce a determinat autoritățile să anunțe locuitorii că este prea târziu pentru a evacua, în timp ce ochiul furtunii se apropia de țărm cu o putere apropiată de categoria 5.

Uraganul Ian s-a dezlănțuit în Florida

La ora 11.00 ET (1500 GMT), Ian se afla la aproximativ 80 km sud-vest de Punta Gorda, Florida, cu vânturi susținute de 250 km pe oră, a anunțat Centrul Național al Uraganelor din SUA.

Aceasta a fost la mică distanță de o desemnare de categoria 5, care este cea mai severă clasificare a furtunilor, cu vânturi susținute de cel puțin 157 de mile pe oră, deși se aștepta ca Ian să slăbească după ce va atinge pământul, a precizat centrul.

Meteorologii spun că Ian va dezlănțui…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe