Connect with us

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Vizibilitate redusă! Ceață și polei în mai multe zone din țară. Lista județelor afectate

PublicatCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră – 21.30, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.

Situația traficului pe arterele principale se prezintă astfel:

⭕      autostrada A1 București-Pitești: se circulă în condițiile unui carosabil umed pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii, fără să fie semnalată ceață. Sunt semnalate gropi în asfalt pe sensul către Pitești, la kilometrii 46 (loc. Vânătorii Mici) și 52-53 (loc. Corbii Mari).

⭕      autostrada A2 București – Constanta: plouă pe întreg tronsonul kilometric, carosabilul fiind umed, la negru. Este semnalată ceață între kilometrii 105 (Drajna) – 212 (Constanța), vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

⭕      autostrada A3 București-Ploiești: plouă mărunt, carosabilul este la negru, umed, fără depuneri de polei.

⭕      jud. Alba: sunt semnatale porțiuni cu polei pe DN 67C Șugag-Obârșia Lotrului, vizibilitatea fiind redusă din cauza ceții. Se acționează cu un utilaj de deszăpezire.

⭕      jud. Argeș: plouă ușor, carosabilul este umed, nefiind semnalată ceață pe arterele rutiere principale.

⭕    jud. Brașov: carosabilul este umed pe principalele artere rutiere, plouă ușor, nefiind semnalată ceață.

⭕      jud. Buzău: plouă pe toate arterele rutiere din județ, nu este semnalată ceață și nici polei. Traficul se desfășoară normal.

⭕      jud. Caraș-Severin: traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil uscat.

⭕      jud. Covasna: carosabilul este uscat, fără precipitații, fără probleme de vizibilitate.

⭕      jud. Dâmbovița: carosabilul este umed pe toate drumurile principale din județ, fiind semnalată lapoviță pe DN 71, în zona loc. Moreni. Se acționează cu trei utilaje de deszăpezire.

⭕      jud. Gorj: ninge viscolit pe DN 67C, între loc. Rânca și Novaci, zăpadă depusă de 1-2 cm. Acționează 7 utilaje de deszăpezire.

⭕      jud. Hunedoara: plouă în zona orașului Lupeni, carosabilul fiind umed pe DN 66A. Nu este semnalată ceață, traficul desfășurându-se normal.

⭕      jud. Mehedinți: plouă ușor, carosabilul este umed, fără probleme de trafic.

⭕      jud. Prahova: pe principalele artere rutiere se circulă în condițiile unui carosabil umed, la negru, nefiind raportate segmente de drum cu polei.

⭕      jud. Sibiu: carosabilul este umed, fără precipitații.

⭕      jud. Vâlcea: traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, nefiind semnalată ceață.

⭕      jud.  Vrancea: este semnalată burniță care depune polei pe arterele principale din județ. Acționează 10 utilaje de deszăpezire cu material antiderapant. Sunt semnalate porțiuni cu polei și pe mai multe drumuri județene.

Este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Din cauza ceții, au fost sistate manevrele în porturile fluviale Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea, dar și în portul Midia.

Pe timp de ceață, dar și în condițiile unui carosabil alunecos, polițiștii recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile.

De asemenea, poliția atrage atentia și pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

EVENIMENT

ANCOM: 945.186 de numere de telefon au fost portate în România, în 2020

Publicat

Peste 945.000 de numere de telefon au fost portate în România, în 2020, cea mai mare pondere (92%) fiind înregistrată în cazul numerelor de telefonie mobilă, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicate miercuri.

Potrivit sursei citate, media lunară de portări aferentă anului trecut este scădere faţă de 2019, respectiv de la 79.902 la 78.766 de portări.

Pe parcursul anului 2020, o pondere de 84% din numărul de portări au fost realizate de persoane fizice şi 16% de persoane juridice, iar 31 de furnizori de telefonie fixă şi mobilă au fost implicaţi în procesele de portare desfăşurate în acest an.

Statistica oficială relevă faptul că 873.519 de utilizatori de telefonie mobilă şi-au schimbat furnizorul în 2020. Cei mai mulţi utilizatori (377.536) au optat pentru reţeaua RCS & RDS, în timp ce Telekom Romania Communications a primit prin portare 141.795 de utilizatori, Vodafone (133.158), Orange (125.633) şi Telekom Romania Mobile Communications (95.375).

În această marjă, 55% au fost reprezentate de numerele de telefon utilizate pe bază de abonament.

Conform ANCOM, pe segmentul telefoniei fixe, au fost consemnate 71.667 de numere portate, echivalentul a 8% din totalul numerelor portate în acest an.

Majoritatea numerelor de telefonie fixă portate au fost împărţite între principalii furnizori, astfel: RCS & RDS – cu 34.014 numere, Orange (13.671), Vodafone (12.792), Telekom Romania Communications (4.899) şi GTS Telecom (3.200).

Din totalul celor 71.667 de numere fixe portate în cursul anului anterior, 11.445 au fost independente de locaţie, numere cu acces gratuit şi numere cu tarif special.

În altă ordine de idei, în 2020 ANCOM a primit 211 petiţii pe tema portabilităţii, utilizatorii semnalând în special realizarea cu întârziere a procesului de portare, apariţia unor probleme tehnice în derularea procesului de portare (cum ar fi întârzierea mesajelor introduse de furnizori în baza de date centralizată sau probleme de rutare), precum şi aspecte legate de anularea portării.

Portabilitatea numerelor de telefon oferă utilizatorilor libertate deplină de alegere pentru că permite păstrarea numărului de telefon la schimbarea furnizorului de telefonie. ANCOM a creat pentru informare site-ul portabilitate.ro, unde utilizatorii pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, dacă acesta a fost portat, precum şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare.

În total, de la introducerea serviciului de portabilitate în România în 2008, aproape 7,3 milioane de numere au fost transferate între reţele. Dintre acestea, 6,4 milioane sunt numere de telefonie mobilă (87%) şi peste 900.000 de numere sunt de telefonie fixă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Conflict în trafic în Craiova, între doi șoferi. Unul dintre ei a uitat să tragă frâna de mână, iar mașina a intrat într-un semafor

Publicat

arhiva foto

Doi șoferi s-au șicanat în trafic, miercuri seara, pe o stradă din Craiova, județul Dolj, fiind nevoie de intervenția Poliției.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat de 44 de ani cu privire la faptul că a fost agresat în urma unei șicanări în trafic.

În urma verificărilor polițiștilor, s-a stabilit faptul că pe strada A.I. Cuza, din Craiova, a avut loc o șicanare în trafic între bărbatul de 44 de ani și un alt bărbat de 40 de ani.

„Cel de 40 de ani a pătruns pe contrasensul străzii A.I. Cuza și a coborât din autoturism pe care l-a lăsat neasigurat cu frâna de mână. Autoturismul s-a pus în mișcare lovind un semafor electric amplasat pe strada respectivă. Totodată, bărbatul l-ar fi lovit în zona feței pe bărbatul de 44 de ani”, spun polițiștii.

Victima nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Agresorul a primit două amenzi în valoare de 2.175 de lei.

De asemenea, în cauză, polițiștii Secției 1 Poliție Craiova au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând că la finalizarea cercetărilor dosarul penal sa fie înaintat unității de parchet competente cu propunerile corespunzătoare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci persoane implicate într-un accident pe DN 67 în județul Vâlcea. Coliziune între două autoturisme

Publicat

arhiva foto

Cinci persoane au fost implicate într-un accident rutier produs miercuri seară, pe DN 67 în județul Vâlcea, după coliziunea dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Vâlcea, accidentul s-a produs în localitatea Mihăești, în zona ”La plute”, după ce două autoturisme s-au ciocnit.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și două ambulanțe SMURD, iar Serviciul de Ambulanță Județean cu trei ambulanțe.

Trei persoane au fost preluate, conștiente, și transportate la Unitatea de Primiei Urgențe Vâlcea. Celelalte două persoane implicate în accident au refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsurile specifice, pe carosabil existând scurgeri de combustibil.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiunea RAILPOL: Peste 300 de amenzi în valoare de peste 45.000 lei, aplicate în urma controalelor în trenuri şi staţii de cale ferată

Publicat

Poliţiştii de la transporturi au aplicat, în ultimele două zile, 309 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 45.425 de lei şi au constatat patru infracţiuni, în cadrul acţiunii “Rail Action Day – Active Shield”, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, prin care au urmărit siguranţa călătoriilor cu trenul şi a transporturilor feroviare.

Poliţiştii au efectuat verificări în 333 de staţii de cale ferată şi 465 de trenuri de călători. De asemenea, au legitimat 1.428 de persoane şi au controlat 89 de bagaje, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Pe parcursul activităţilor, au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.425 de lei, fiind constatate şi patru infracţiuni: două de furt, însuşirea unui bun găsit şi deţinere de substanţe interzise. O persoană a fost reţinută.

Poliţia Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, a fost afiliată, în anul 2007, la organizaţia profesională RAILPOL. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate