Connect with us

EVENIMENT

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Belgia: Posibile perturbări ale zborurilor pe aeroportul Charleroi

Publicat

mae
Arhivă foto

Ministerul Afacerilor Externe a emis vineri, 30 decembrie 2022, o atenționare de călătorie pentru Belgia. Vor fi posibile perturbări ale zborurilor spre și dinspre aeroportul Charleroi.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei, pe calea aerului, spre/dinspre aeroportul Charleroi, că însoțitorii de bord ai filialei Ryanair din Regatul Belgiei, sunt în grevă, în perioada 30-31 decembrie 2022, precum și în zilele de 1, 7 și 8 ianuarie 2023.

În acest context, sunt așteptate o serie de perturbări ale zborurilor acestei companii, afectând inclusiv destinații din România.

MAE recomandă consultarea paginii web a aeroportului Charleroi pentru informații actualizate despre zboruri: https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live.

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Belgia. Asistență

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 1.600 de firme şi-au suspendat activitatea în prima lună din 2023. Top județe unde s-au închis cele mai multe

Publicat

contabilitate acte calcul sursa foto pixabay
sursa foto pixabay

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în prima lună din 2023 a fost de 1.668, în creştere cu 30,41% comparativ cu prima lună din 2022.

Conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în intervalul menţionat au fost din Bucureşti, respectiv 212 (număr în creştere cu 120,83% faţă de ianuarie 2022),

Capitala fiind urmată de judeţele Braşov, cu 83 de firme suspendate (în creştere cu 48,21%), Cluj -71 (plus 26,79%), Maramureş – 68 firme (+112,5%) şi Timiş – 62 (+14,81%).

La polul opus, cele mai puţine suspendări au fost consemnate în judeţele Giurgiu – 10 (în scădere 23,08% faţă de ianuarie 2022), Tulcea – 11 (plus 120%), Covasna – 12 (plus 71,43%), Brăila – 14 (plus 16,67%) şi Caraş-Severin – 14 (plus 75%).

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de suspendări s-a înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 434 (+10,71%), în activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 179 suspendări (+47,93%) şi informaţii şi comunicaţii – 143 suspendări (+123,44%).

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat un nou ajutor din partea României de 1,3 milioane de euro pentru Siria și Turcia, afectate de cutremur

Publicat

ajutor turcia siria aurescu 1
sursa foto: Facebook /  Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a anunțat luni, 20 martie 2023, un nou ajutor din partea României de 1,3 milioane de euro, la Conferința internațională a donatorilor în sprijinul populațiilor din Turcia și Siria, afectate de seismul din 6 februarie.

Potrrivit unui comunicat al MAE, contribuția anunțată de România cu prilejul Conferinței prevede 600.000 de euro sub formă de asistență umanitară, împărțită în mod egal în beneficiul populațiilor din cele două state, precum și 700.000 de euro pentru sprijinirea eforturilor de redresare rapidă din Turcia.

Acest nou angajament financiar completează asistența umanitară în natură deja acordată Siriei, constând în peste 43 de tone de echipamente de cazarmament, haine, alimente și peste 10 tone de medicamente și materiale sanitare de primă necesitate, care au fost distribuite populației siriene din toate zonele afectate de cutremur.

ajutor turcia si siria aurescu fb

Conferința internațională a donatorilor în sprijinul populațiilor din Turcia și Siria, afectate de seismul din 6 februarie 2023, a fost organizată de Comisia Europeană și Președinția suedeză a Consiliului UE.

În cadrul sesiunii dedicate anunțării angajamentelor financiare, ministrul Bogdan Aurescu a afirmat angajamentul României pentru continuarea susținerii eforturilor umanitare, de ajutorare a populației afectate din cele două state, precum și pentru demersurile de redresare și reconstrucție care vor fi demarate.

El a amintit că România a fost primul stat membru UE care a acordat asistență în teren prin trimiterea echipelor de căutare și salvare și a echipelor medicale în Turcia și produselor de primă necesitate în Siria, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE.

În cadrul reuniunii, ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlut Çavuşoğlu, a mulțumit pentru susținerea promptă și substanțială a României în contextul cutremurului.

În același timp, a evidențiat asistența umanitară de urgență acordată de România pentru populația siriană puternic afectată de cutremur, pe fondul situației umanitare deja grave din ultimii ani și al suferințelor generate de război și instabilitate.

El a subliniat, în acest context, importanța identificării unei soluții politice pentru o pace durabilă în Siria, pe baza inițiativelor existente la nivelul ONU.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook /  Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele din cauza unui transport agabaritic

Publicat

politia noaptea general 1
Arhivă foto

Poliția Română anunță că luni seară, vor fi restricții de circulație pe mai multe artere rutiere din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în data de 20.03.2022, se va desfășura începând cu ora 20:30, un transport agabaritic se va deplasa pe traseul:  Avrig  –  DN1 – A1SB –  DN7 –  DN79 – Oradea.

Acesta este format dintr-un camion cu lățimea de 2,5 m metri, lungimea de 45 de  metri și greutatea de 71,1 tone.

Transportul va fi însoțit pe traseele precizate de echipaje ale poliției rutiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 173.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera nou

În ultimele 24 de ore au trecut prin punctele de frontieră din țară, un număr de peste 173.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 19.03.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 173.200 de persoane, cetățeni români și străini și peste 45.200 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 85.580 de persoane, dintre care 7.502 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 19.03.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.785.908 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe