Connect with us

EVENIMENT

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia: Se menţine pericolul incendiilor de vegetaţie

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, pentru următoarea perioadă din luna iulie, autorităţile locale au reiterat avertizarea referitoare la pericolul producerii unor incendii de vegetaţie.

Apariţia focarelor de incendiu este favorizată de menţinerea condiţiilor climatice deosebite, caracterizate de temperaturi în continuă creştere şi vânt puternic (7/8 grade pe scala Beaufort – ruperea ramurilor/arborilor, valuri mari de 4 până la 7 metri înălţime), precizează MAE, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia: Zonele cele mai afectate vor fi:

* Attica, Kythera, Viotia, Corint, Argolida;

* Insula Creta, Insula Evia, insulele din estul mării Egee şi Peninsula Peloponez.

Serviciul Naţional de Pompieri recomandă tuturor persoanelor să nu dea foc gunoiului sau vegetaţiei uscate, să nu utilizeze grătare în aer liber, să nu desfăşoare activităţi în aer liber care pot genera scântei sau foc deschis, să nu arunce ţigări aprinse în aer liber, să nu lase resturi menajere în pădure.

În cazul în care este observată producerea unui incendiu, este necesară apelarea de urgenţă a Serviciului de Pompieri la numărul naţional gratuit 199 (funcţional 24/7) şi transmiterea următoarelor informaţii: locaţia şi punctul exact în care se află persoana care face sesizarea; locaţia, punctul exact şi direcţia de propagare a incendiului; tipul de vegetaţie care arde.

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia: Unde se poate solicita asistență

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia: Ajutor din partea pompierilor români

„Încă de ieri și pe tot parcursul nopții, membrii modului național de stins incendii de pădure au acționat în sprijinul autorităților elene și a comunităților afectate, pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona Penteli, din Nord-Estul Atenei.

În condiții extreme generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, colegii noștri au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe.

Totodată, echipajele operative au asigurat protejarea și stingerea focarelor extinse pe versanții din împrejurimi și care au cuprins o suprafață de peste 10 km pătrați.

Misiunile vor continua, prioritară fiind protejarea persoanelor și locuințelor aflate în calea flăcărilor.

Toate misiunile sunt efectuate sub coordonarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate, care stabilește zonele de intervenție ale modulului național specializat de stins incendii.”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situatii de Urgență România pe pagina de Facebook.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Cum se prepară mâncarea tradițională maghiară la Rimetea

Publicat

video: secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna

Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Comuna Rimetea este celebră pentru ospitalitate, peisaje pitorești superbe și gulaș.

Cei care trec prin comună, chiar dacă doar în vizită de o zi, sau care petrec un sejur, nu pleacă din Rimetea fără a gusta o porție de gulaș. 

Aproape fiecare pensiune în care se gătește are o rețetă proprie. Pe lângă o rețetă mai are și o serie de secrete.

Una dintre cele mai vestite rețete de gulaș din Rimetea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. PSD Cluj a depus listele candidaților pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj

Publicat

candidati psd cuj.jpeg

PSD Cluj a depus, vineri, listele de candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pentru alegerile locale din 9 iunie. Reprezentanții filialei județene au precizat că vin în fața clujenilor cu o echipă puternică și o viziune clară pentru viitorul municipiului și al județului Cluj.

Astfel, pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, va candida Aurelia Cristea, iar pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cine este Daniel Metz, noul prorector al Universității din Alba Iulia. Ce planuri are la UAB, fostul CEO al NTT DATA

Publicat

video: cine este daniel metz, noul prorector al universității din

Daniel Metz este noul prorector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a fost CEO al NTT Data, una dintre cele mai mari companii de IT din România. 

După mai bine de 20 de ani în care a condus o firmă cu peste 2000 de angajați a decis să facă o schimbare. Să lase mediul de afaceri, pentru cel academic. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu cinci mașini pe Autostrada Transilvania. Trei persoane duse la SPITAL

Publicat

astrada 1 e1713540326437.jpeg

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău, a Detașamentului Turda, Detașamentului 2 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au intervenit, vineri după-amiază, la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, sensul fe mers dinspre Gilău înspre Turda.

”La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SMURD, unde au găsit cinci autoturisme avariate cu ocupanții ieșiți din acestea.

Trei persoane au fost consultate de către…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe