Connect with us

EVENIMENT

ATENȚIONARE de călătorie pentru turiștii care merg în Grecia. Risc de gradul 4 și 5 de incendii de vegetație, din cauza temperaturilor ridicate

Publicat

grecia incendii

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 23 august, pe fondul temperaturilor ridicate şi intensificărilor de vânt în zonele Grecia Centrală, insula Evia, insula Lesvos, insula Chios, insula Samos, Lakonia, Arkadia, Argolida, Korinthia, Achaia, Ilia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă, se precizează într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situaţii de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

BEC a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale din Alba, după scandalul listelor cu președinți

Publicat

bec a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale

Biroul Electoral Central a dispus reluarea operațiunilor de desemnare a președinților birourilor electorale din mai multe județe, printre care și Alba.

Măsura vine după ce a primit contestații legate de unele dintre persoanele desemnate în aceste birouri și a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba.

Printre aceștia, secretarul județului Alba, Vasile Bumbu, dar și șeful Poliției Locale Alba Iulia, Ciprian Hârceagă și unii grefieri.

Lista completă a celor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Mihai Moldovan: Eu cu cine votez? Filcău electoral cu personaje uzate

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

În copilărie, asistam fascinat la un joc de cărți foarte popular al navetiștilor de tren – Filcăul.  Filcăii se jucau îndeobște în patru oameni, mai ales în echipe de câte 2, era destul de antrenant, trecea timpul mai ușor pentru sărmanii șantieriști.

Neparticiparea, neimplicarea ca o țintă electorală. Câștigătorul din primul tur

Setul de 32 de cărți folosite erau frecvent cele ”ungurești” frumos ilustrate cu personaje în costume medievale….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe