Connect with us

EVENIMENT

ATENȚIONARE de călătorie: Spania, Barcelona – Grevă generală astăzi, 18 octombrie

Publicat

bilbao

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei – Barcelona şi alte localităţi din regiune, precum Tarragona, Tarrega, Berga, Vic şi Girona, că vor continua mobilizări de persoane şi pentru ziua de vineri este programată o grevă generală, ceea ce va determina perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport rutier, feroviar şi aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune.

MAE le recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care au loc aglomerări de persoane şi să se informeze, în prealabil, asupra stării infrastructurii de transport la http://infocar.dgt.es/etraffic/, http://rodalies.gencat.cat/en/inici/ şi http://www.aena.es, precum şi pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească. De asemenea, informaţii actualizate pot fi găsite pe social-media, în special pe Twitter la @emergenciescat, @Inforenfe şi @rodalies.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Doi fundași de la CFR Cluj, convocați la echipa națională de Edward Iordănescu

Publicat

cfr edy e1710693884813.jpg

Doi fundași de la echipa de fotbal CFR Cluj, Cristi Manea și Vasile Mogoș, au fost convocați de selecționerul Edward Iordănescu la echipa națională a României pentru meciurile amicale de pregătire cu Irlanda de Nord și Columbia.

”Felicitări și multă baftă, băieți!”, a transmis conducerea clubului celor doi fundași.

Selecționata antrenată de Iordănescu va disputa, vineri, 22 martie, de la ora 21,45, pe Arena Națională din București, un meci amical…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat din Sri Lanka va ajunge în fața magistraților din Alba Iulia. Ce infracțiune a comis

Publicat

un bărbat din sri lanka va ajunge în fața magistraților

Un bărbat din Sri Lanka, venit la Alba Iulia pentru a munci, va ajunge în fața magistraților români. Acesta a fost trimis în judecată după ce a fost prins beat la volan.

S-a întâmplat în timpul unui control de rutină, în data de 11 septembrie 2023. Pentru fapta sa, pe data de 14 martie 2024, dosarul său a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Mai exact, bărbatul va ajunge în fața instanței pentru că a condus beat.

inculpatul în data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Motivul pentru care un deținut al Penitenciarului Aiud s-a automutilat. Cerința care i-a fost refuzată de agenții de penitenciar

Publicat

deținut al penitenciarului aiud care a lovit ”sub centură” un

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud a fost condamnat recent pentru distrugere. Fapta s-a petrecut în timpul în care își executa pedeapsa. Acesta a distrus geamul de la celulă, iar apoi s-a tăiat pe braț cu cioburile de geam. 

Motivul pentru care a recurs la acest gest este detaliat în motivarea instanței din 15 martie 2024. Acesta a fost condamnat la o amendă penală pentru distrugere.

Bărbatul a recurs la acest gest supărat că polițiștii penitenciarului nu îi pot da…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Patru bărbați din Huedin, reținuți pentru FURT. Au sustras cabluri de CUPRU de la calea ferată

Publicat

catuse bun e1662989154100.jpg

Patru bărbați din Huedin au fost reținuți pentru furt calificat. Aceștia, alături de doi minori, au sustras cabluri de cupru de la calea ferată.

„La data de 17 martie a.c. polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, din Huedin, cercetați sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

Patru bărbați din Huedin, reținuți pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe