Connect with us

EVENIMENT

Atenționare MAE: Persoanele care călătoresc din România în Austria trebuie să prezinte un test COVID negativ şi dovada cazării

Publicat

Accesul persoanelor provenind din România cu destinaţia Republica Austria este posibil numai dacă acestea deţin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT) nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză, dar şi dovada cazării pe teritoriul acestei ţări.

„Pentru persoanele care nu deţin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situaţia în care persoanele călătorind din România nu pot prezenta la intrarea în Austria un test COVID-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Dacă pe perioada celor 14 zile de autoizolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă, precizează sursa citată.

Prevederile nu se aplică în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre alte destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri.

MAE precizează că autorităţile austriece pot solicita, la frontieră, documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu / rezidenţă / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării, de exemplu adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 şi 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51901 , viena.mae.ro/ şi www.mae.ro/.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce riscă magazinele, localurile, comercianții care vând minorilor băuturi energizante. Se poate ajunge la suspendarea activității

Publicat

indemnizații majorate din martie 2024. cine primește mai mulți bani

Magazinele, localurile sau comercianții care vând minorilor băuturi energizante riscă sancțiuni semnificative. Este completată legislația privind contravențiile. Este sancționată atât comercializarea, cât și distribuirea în mod gratuit.

O nouă lege publicată în Monitorul Oficial din 12 martie prevede modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991.

Este considerată contravenție:

  • comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U Cluj câștigă primul meci din play-out cu FC Botoșani. Nistor și Roguljic eroii partidei

Publicat

dan nistor u cluj.jpg

„U” Cluj și FC Botoșani au disputat, vineri, pe stadionul Cluj Arena, prima partidă din play-out.

„Șepcile roșii” au câștigat meciul cu scorul 3-0.

Dan Nistor a dat un gol din penalty și pasa de la golul doi al Universității. Roguljic a marcat două goluri.

Ecipele de start:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul „Masă sănătoasă” la Școala Gimnazială din Unirea. Ce mâncare vor primi elevii. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

programul „masă sănătoasă” la Școala gimnazială din unirea. ce mâncare

Programul „Masă sănătoasă” la Școala Gimnazială din Unirea. Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din comuna Unirea vor beneficia în acest an de un pachet alimentar zilnic, prin programul național „Masă sănătoasă”. 

Primăria Unirea a lansat pe 13 martie, în SEAP, o licitație pentru implementarea Programului național “Masă sănătoasă” pentru preșcolarii și elevii unităților de învățământ preuniversitar de stat din comună.

Valoarea totala estimată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj: Copii de 12 ani consumă droguri. Substanțele interzise ajung în toate școlile (II)

Publicat

marinela marc2.jpg

Lupta împotriva consumului de droguri în școli se dă pe mai multe planuri la Cluj. Școala are, desigur, un rol important, dar face cât poate să facă. Tocmai pentru că vârsta celor care consumă substanțe halucinogene a scăzut, că s-a ajuns ca elevi de 12 ani, de 13 ani, să aibă acces la droguri și să le consume, este necesar ca și părinții să se implice.

Pe lângă programele pe tema consumului de droguri derulate în școli, și nu sunt puține,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe