Connect with us

EVENIMENT

Atenționare meteo: Cod galben de ninsori şi viscol în zonele montane din peste jumătate din țară

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o serie de atenţionări Cod galben de ninsori şi viscol, valabile începând de miercuri dimineaţa, în zonele montane din peste jumătate din ţară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 6 mai, ora 6:00 – 7 mai, ora 20:00, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90 – 100 km/h, iar cu precădere în Carpaţii Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) şi pe parcursul zilei de joi (7 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110 – 120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

O altă avertizare Cod galben va fi valabilă pe parcursul zilei de miercuri, 6 mai, între orele 9:00 – 20:00, când în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, precum şi sudul judeţelor Gorj şi Vâlcea vântul va avea intensificări cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h.

Un al treilea Cod galben de vreme instabilă va fi în vigoare în intervalul 6 mai, ora 12:00 – 7 mai, ora 20:00, iar judeţele vizate sunt: Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Hunedoara, Braşov, Alba şi Sibiu. În acest zone, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi în general 55 şi 65 km/h.

Totodată, ANM a emis, marţi, o informare de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ şi precipitaţii mixte, valabilă în majoritatea regiunilor, în intervalul 5 mai, ora 15:00 – 7 mai, ora 20:00.

Astfel, în următoarele trei zile, în cea mai mare parte a ţării, temporar, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45 – 55 km/h. La munte, rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h şi se vor semnala precipitaţii mixte. Local şi temporar va ploua moderat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină).

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp şi punctiform 30 l/mp.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizările de vreme severă emise marţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fugarii ar putea fi obligați să suporte cheltuielile de aducere în țară. Legea a fost aprobată la Senat

Publicat

fugarii ar putea fi obligați să suporte cheltuielile de aducere

Fugarii ar putea fi obligați să suporte cheltuielile de aducere în țară. Senatul a adoptat luni un proiect legislativ iniţiat de Guvern în acest sens.

Acesta reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată. De asemenea, prevede modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducere în ţară a acestora.

”E vorba de proiectul care prevede ca fugarii să fie obligați să-și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 220 de locuri de muncă pentru români în țări din Europa. Unde se fac angajări și care sunt salariile. LISTA

Publicat

peste 220 de locuri de muncă pentru români în țări

Locuri de muncă. În această perioadă, sunt disponibile peste 220 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Spaţiul Economic European. Românii au acces la aceste posturi, prin reţeaua Eures România.

Salariile pot ajunge la 3000 sau chiar 6000 de euro, în funcție de specializare. Angajatorii oferă și facilități, precum cazare sau bonusuri.

Locuri de muncă în străinătate – posturi în Uniunea Europeană

Locuri de muncă. AUSTRIA

– tehnician producţie (5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Canapea în flăcări într-un apartament de pe Calea Mănăștur. Mai multe persoane s-au autoevacuat

Publicat

cana 1 e1713197497715.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit, luni seara, pentru stingerea unui incendiu într-un apartament situat într-un imobil cu funcțiuni mixte, de pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

”La fața locului s-au alocat patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, două autoscări, o ambulanță și o motocicletă SMURD, unde au găsit o canapea cuprinsă de flăcări și mai multe persoane care s-au auto evacuat din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Controale ANSVSA în Alba și alte 20 de județe din țară. Ce au verificat inspectorii și nereguli constatate

Publicat

controale ansvsa în alba și alte 20 de județe din

Controale ANSVSA în Alba și alte 20 de județe din țară. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a desfășurat, în 10 aprilie, o acțiune de verificare a originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit.

Verificările au avut loc în 22 de județe:

Alba, Bacău, Bihor, municipiul București, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Hunedoara

Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe