Connect with us

EVENIMENT

Atenționare meteo: Cod GALBEN de vânt puternic în 10 județe și în București. HARTA

Publicat

vant pixabay meteo.webp.webp
Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o atenționare cod galben de vânt pentru zone din 10 județe și București.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Potrivit ANM, în intervalul 5 septembrie, ora 10.00– 5 septembrie, ora 23.00, în sud-vestul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h, și izolat de 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor mai fi, temporar, și în restul zonelor din sud și est, cu viteze în general de 45…50 km/h.

harta vant 5 septembrie 2023

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Zonele vizate sunt: București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Tulcea, Teleorman și Vrancea.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Jucării pentru COPII, din tribune pe teren, la meciul CFR Cluj-FCSB

Publicat

cfr cluj.jpg

CFR Cluj va disputa, duminică pe teren propriu, partida cu FCSB din cadrul etapei a 19-a a Superligii de fotbal. Cu ocazia acestui meci, clubul invită suporterii să vină cu o jucărie de pluș pe care s-o arunce în teren, cadou de Moș Crăciun pentru copiii care nu se pot bucura întotdeauna de sărbători.

„Chiar dacă se anunță o vreme bună pe final de săptămână, la meciul cu FCSB ne dorim să plouă cu zâmbete pe Stadionul „Dr. Constantin…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 392 posturi la Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Cugir, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 392 posturi la alba iulia,

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 5 decembrie. Sunt vacante 392 posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Buzău: Restricţii de mişcare după identificarea a două focare de pestă porcină africană

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit două focare de pestă porcină africană, iar pentru a preveni răspândirea virusului, s-au impus restricții de mișcare într-un perimetru de 10 km.

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), cele două focare au fost identificate în două gospodării iar animalele au fost sacrificate.

„La această dată pesta porcină africană evoluează pe raza judeţului Buzău la nivelul a două exploataţii nonprofesionale de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Padina şi UAT Vâlcelele, fiind afectate un număr de patru suine.

Toate cele patru animale au fost ucise şi ecarisate prin grija celor două primării.

Dacă nu mai apar alte focare până la jumătatea lunii decembrie, acestea vor putea fi închise.

În aceste zone sunt impuse restricţii de mişcare a porcinelor, fiind interzisă mişcarea animalelor în zona de supraveghere şi de protecţie pe o rază de 10 km în jurul focarelor”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSVSA Buzău, Iulian Moca.

Atenționări

Inspectorii sanitar veterinari atrag atenţia că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii şi produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei virusului Pestei Porcine Africane (PPA).

„În această perioadă avem în desfăşurare şi controale în trafic împreună cu reprezentanţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Vor fi verificate atât mijloacele de transport pentru animale vii cât şi mijloacele proprii auto cu scopul de a descuraja mişcarea de animale sau produse de origine animală.

Nu există la această dată pe raza judeţului posibilitatea decât a sacrificării porcinelor şi a consumului familial, bineînţeles cu familia extinsă dacă avem rude la oraş, dar numai după efectuarea examenului trichineloscopic.

În acest sens, recomand tuturor crescătorilor să efectueze acest examen pentru animale sacrificate în gospodărie şi să solicite buletinul de analiză iar dacă familia extinsă se află la o anumită distanţă de exploataţia unde a avut loc sacrificarea porcului, în baza acelui buletin poate demonstra că acea carne provine din sacrificări în gospodărie şi persoana respectivă face parte din familie”, a mai precizat Iulian Moca.

Recomandări din partea DVSVA

DSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi autorizare sanitar veterinar.

Astfel, vor avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.

Totodată, sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii.

Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar, informează DSVSA, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Este interzisă introducerea cărnii şi a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vită, pasăre, etc.) dintr-o ţară terţă în Uniunea Europeană, respectiv în România, prin bagajele personale ale călătorilor. Interdicţia se aplică şi în sens invers, din România într-un stat membru sau ţară terţă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic de 3000 kW în Oarda. La ce va fi folosită energia produsă

Publicat

primăria alba iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic de

Primăria Alba Iulia intenționează să depună pentru finanțare din Fondul de Modernizare construirea și dotarea unui parc fotovoltaic de 3000 kW.

Energia va fi folosită pentru consum propriu, respectiv pentru alimentarea autobuzelor electrice și a clădirilor publice.

Parcul fotovoltaic va fi construit pe un teren în Oarda de Sus.

Se propune participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului:

  • „Instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe