Connect with us

EVENIMENT

Atenționare pentru șoferi. Sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile. Cine sunt cei care trebuie să ia măsuri urgente

Publicat

atenționare pentru șoferi. sute de mii de permise de conducere

Autoritățile au transmis o atenționare importantă pentru șoferii din România. Sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile în următoarele luni. Cine sunt cei care trebuie să ia măsuri urgente și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze.

MAI, atenționare pentru șoferi: Sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile

Reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au transmis o atenționare importantă ce îi vizează pe foarte mulți dintre șoferii de la noi din țară. Potrivit autorităților, o analiză realizată de Direcția Regim Perminse de Conducere și Îmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) arată că sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile în următoarele luni.

MAI anunță că termenul de valabilitate pentru în jur de 450.000 de permise de conducere, la…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Accident pe o stradă din Tulcea. Cinci autoturisme, implicate

Publicat

accident tulcea sursa foto info trafic romania
sursa foto: Info Trafic România

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seară, în municipiul Tulcea. Cinci mașini au fost implicate.

Potrivit ISU Tulcea, accidentul rutier s-a produs pe strada strada Isaccei din municipiul Tulcea, lângă Liceul tehnic Henri Coandă.

Este vorba de un accident rutier în care au fost implicate cinci autoturisme, trei parcate și două care se afla un mers.

Nu au fost persoane încarcerate, pompierii au luat măsuri PSI decuplând bornele a două autoturisme.

Din cadrul detașamentului de pompieri Tulcea a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și trei subofițeri.

sursa foto: Info Trafic România

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți bărbați s-au luat la bătaie, într-o localitate din Maramureș. Trei au ajuns la spital

Publicat

Arhivă foto

Un conflict între mai mulți bărbați a avut loc, vineri seară în localitatea Sarasău din județul Maramureș. Trei dintre ei au ajuns la spital.

Potrivit IPJ Maramureș, vineri seară, 25 noiembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău, au fost sesizați de către un bărbat de 31 de ani din Sighetu Marmației, cu privire la faptul că în jurul orei 21.00, a fost agresat fizic pe raza localității Sarasău.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, în care se afla și apelantul în calitate de pasager, a fost oprit de un alt autoturism condus de un bărbat de 25 de ani din Sighetu Marmației, în care se mai aflau doi bărbați în calitate pasageri.

Aceștia s-au agresat fizic reciproc.

De asemenea, autoturismul în care se afla apelantul a fost furat, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști, acesta a fost găsit sâmbătă, 26 noiembrie, abandonat pe raza comunei Săpânța, prezentând distrugeri.

În urma evenimentului, trei bărbați au ajuns la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, furt, distrugere și respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un deputat îi solicită ministrului Transporturilor să oprească petrecerea cu lăutari din Trenul Regal, programată pe 1 Decembrie

Publicat

tren regal sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Alexandru Muraru

Un deputat PNL îi cere ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să nu permită organizarea de petreceri lăutărești în trenul regal. Solicitarea a apărut după ce o companie ar fi anunțat că vrea să închirieaze garnitura pentru organizarea unei petreceri pe 1 Decembrie.

Deputatul liberal Alexandru Muraru a anunțat pe Facebook faptul că o companie intenționează să organizeze în vagoanele regale petreceri lăutărești pentru 1 Decembrie.

Inițiativă „este intolerabilă și trebuie stopată imediat”, susține parlamentarul.

„Am primit cu multă îngrijorare informația potrivit căreia trenul regal care l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, urmează să găzduiască, cu girul Societății Feroviare de Turism SA, o petrecere cu “muzică lăutărească și brânzeturi fine”, pentru un eveniment privat.

Casa Regală și opinia publică dezaprobă vehement acest tip de manifestare în trenul în care patru generații ale Familiei Regale au trăit momente istorice”, a scris Muraru pe rețeaua de socializare.

Deputatul liberal îi cere ministrului Transportului să intervină.

deputat pnl sursa foto fb

„Îi solicit public ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să intervină urgent și să oprească iminenta ofensă adusă memoriei acestui simbol național al istoriei noastre.

Organizarea de petreceri cu taraf și muzică lăutărească în Trenul Regal este inacceptabilă într-o societate românească care manifestă un deosebit respect pentru valorile promovate de Familia Regală.

Garanțiile date de către organizatorii petrecerii lăutărești, tocmai în anul centenarului încoronării a celui care a comandat trenul, Rege Ferdinand I, nu au nicio valoare, având obligația morală să renunțe la acest demers și apoi să ceară scuze publice pentru tentativa de închiriere a istoriei pentru petreceri lăutărești”, a mai scris Alexandru Muraru.

Parlamentarul mai consideră că situația arată „lipsa de respect pentru Casa Regală și opinia publică generală” și va genera un precedent periculos.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Alexandru Muraru

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație în București cu ocazia Zilei Naționale a României. RUTE ocolitoare

Publicat

restrictii trafic bucuresti

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de trafic în mai multe zone, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, în zilele de 27 noiembrie, respectiv 1 decembrie, traficul rutier va fi restricționat astfel:

Data, ora și locul desfășurării adunării publice:

1 Decembrie 2022, începând cu ora 11.00, ceremonie militară dedicată aniversării Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf

– începând cu ora 11.00, în Piața Arcul de Triumf, Paradă Militară Națională

– între orele 19.00-22.00, solemnitatea retragerii cu torțe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Național – Cal. Victoriei, Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenței – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Șos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd.General Paul Teodorescu – Bd.Timișoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Deplasarea se va face exclusiv pe banda I de circulație, pe sensul normal de mers.

Pentru pregătirea Paradei Militare Naționale din data de 1 Decembrie 2022, se va desfășura un antrenament general în ziua de 27 noiembrie, între orele 5.00-17.00, în Piața Arcul de Triumf, iar pe timpul intonării Imnul Național al României, se vor executa salve de artilerie.

Pentru buna organizare și desfășurare a activităților premergătoare și a celor organizate în zilele de 27 Noiembrie și 1 Decembrie 2022 se vor lua următoarele măsuri:

restrictii trafic bucuresti

Începând cu data 25.11.2022, ora 8.00 până la 1.12.2022, ora 17.00:

închiderea alveolei, în dreptul stației S.T.B., din Piața Arcul de Triumf, pe sensul de mers dinspre B-dul Mareșal C-tin Prezan către Piața Presei Libere, pentru amplasarea sistemului de sonorizare.

În perioadele 26.11.2022, ora 14.00 – 27.11.2022, ora 17.00 și 30.11.2022, ora 14.00 – 01.12.2022, ora 17.00:

– restricționarea parcării/staționării voluntare în supralărgirea Șos. Pavel D. Kiseleff (rond Kiseleff) din dreptul Monumentului Infanteriei

– restricționarea parcării autovehiculelor pe str. Docenților

– restricționarea parcării/staționării voluntare pe Aleea Pescăruș (între Intrarea Pescăruș și Restaurantul Pescăruș)

– blocarea traficului rutier pe Șos. Pavel D. Kiseleff și a străzilor adiacente (între Piața Victoriei, Piața Arcului de Triumf și Piața Presei Libere, cu specificația că în pasajul de la Piața Presei Libere se va putea permite circulația doar către Piața Montreal)

– blocarea traficului pe B-dul Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente

– blocarea traficului pe str. Alexandru Constantinescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf

– blocarea traficului pe B-dul Mareșal Alexandru Averescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente

– blocarea traficului pe Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanțu, Str. Docenților, Str. Mahatma Gandhi și pe Str. Petofi Sandor

– blocarea traficului pe Str. Clucerului, între str. Arh. Ion Mincu și B-dul Mareșal Alexandru Averescu, și a străzilor adiacente spre B-dul Ion Mihalache

– blocarea traficului pe Str. Gheorghe Brătianu, între str. Arh. Ion Mincu și Str. Docenților, și a străzilor adiacente către B-dul Aviatorilor

– blocarea traficului pe Str. Uruguay, între B-dul Aviatorilor și Șos. Kiseleff, și a străzilor adiacente spre cele două bulevarde

– blocarea traficului pe Str. Monetăriei și pe Aleea Primo Nebiolo.

În perioada 30.11.2022, începând cu ora 09.00 până pe 01.12.2022, ora 19.00:

– blocarea traficului rutier pe benzile I, II și III în Piața Arcul de Triumf, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Piața Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf și pe Str. Alexandru Constantinescu, pe ambele sensuri de mers, pentru amplasarea/demontarea tribunei oficiale;

În ziua de 01.12.2022, în intervalul orar 04.00-18.00:

– blocarea traficului rutier pe Șos. Kiseleff și a străzilor adiacente, între Piața Victoriei, Piața Arculde Triumf și Piața Presei Libere, cu specificația că în pasajul de la Piața Presei Libere se va putea permite circulația doar către Piața Montreal

– blocarea traficului pe B-dul Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente

– blocarea traficului pe str. Alexandru Constantinescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf

– blocarea traficului pe B-dul Mareșal Alexandru Averescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente

– blocarea traficului pe Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanțu, Str. Docenților, Str. Mahatma Gandhi și pe Str. Petofi Sandor

– blocarea traficului pe Str. Clucerului între Arh. Ion Mincu și B-dul Mareșal Alexandru Averescu, și a străzilor adiacente către B-dul Ion Mihalache

– blocarea traficului pe Str. Gheorghe Brătianu, între Arh. Ion Mincu și Str. Docenților și a străzilor adiacente spre B-dul Aviatorilor

– blocarea traficului pe Str. Uruguay, între B-dul Aviatorilor și Șos. Pavel D. Kiseleff, și a străzilor adiacente spre cele două bulevarde

– blocarea traficului pe Str. Monetăriei și pe Aleea Primo Nebiolo.

În ziua de 01.12.2022, în intervalul orar 07.00-13.00:

interzicerea accesului pietonal, astfel:

– pe Șos. Kiseleff, între Str. Primo Nebiolo și Piața Arcul de Triumf, cu excepția invitaților

– pe Str. Alexandru Constantinescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf

– pe B-dul Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, pe trotuarul din partea dreaptă în sensul de mers spre Piața Arcul de Triumf, cu excepția reprezentanților mass-media

– în parcul Regele Mihai I între Aleea Michael Jackson (porțiunea cuprinsă între Piața Arcul de Triumf și zona aleii de acces spre Muzeul Satului)–Aleea Grădina Japoneză – Aleea Aventura Parc și B-dul Constantin Prezan

restricționarea accesului pietonal, astfel:

– pe Șos. Kiseleff, între Piața Arcul de Triumf și Str. Uruguay

– pe B-dul Mareșal Alexandru Averescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf

– pe B-dul Mareșal Constantin Prezan, (pe trotuarul din partea stânga pornind de la Piața Charles de Gaulle) de la Str. Mr. Gheorghe Șonțu până la Piața Arcul de Triumf.

Rute ocolitoare recomandate

1. Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – str. Turda– Bd. I Mihalache – Piața Victoriei;
2. Șos. Bucureşti-Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd. Mărăşti – Str. Turda – Podul Grant;
3. Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. Bucureşti-Ploieşti;
4. Șos. Stefan cel Mare – Str. Barbu Văcărescu – Bd. Aerogării – Șos. Bucureşti-Ploieşti.

 

 

Citește mai departe