Connect with us

ACTUALITATE

Atenționare pentru turiști: Pericol de avalanşe în Hunedoara, la peste 1.600 de metri, în masivele Retezat şi Vâlcan

Publicat

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrag atenţia că există pericolul de producere a unor avalanşe de mici dimensiuni, dar periculoase pentru turiştii care se urcă pe munte, la peste 1.600 de metri altitudine, pe trasee din masivele Retezat şi Vâlcan.

Potrivit şefului Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga, stratul de zăpadă în aceste zone măsoară circa 25 de centimetri şi nu are asigurată coeziunea necesară la sol. Din acest motiv, zăpada poate pleca la vale în orice moment, formând avalanşe mici.

„La peste 1.600 de metri altitudine zăpada este depusă la vânt sub formă de cornişe, fără să aibă coeziunea necesară. De aceea, există pericolul să plece la vale sub forma unor avalanşe mai mici, dar foarte periculoase, la acest moment”, a menţionat Resiga.

El a arătat că la altitudini mai mari de 1.600 de metri vântul bate cu putere, iar vizibilitatea este scăzută.

„Sfătuim turiştii să nu se aventureze pe trasee, din cauza pericolului de avalanşe şi a condiţiilor meteo nefavorabile. Cel mai bine este să rămână în staţiunile de munte şi să practice sporturile de iarnă pe pârtiile amenajate. De altfel, în zona înaltă nu se poate schia”, a spus şeful Salvamont Lupeni-Straja.

Pentru a veni în sprijinul turiştilor, Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara a asigurat servicii de permanenţă în toate staţiunile din judeţ: Straja, Parâng şi Râuşor. Se poate schia doar în staţiunea Straja, unde stratul de zăpadă pe pârtii măsoară 25 de centimetri. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: FOC într-o gospodărie din Roma, noaptea trecută! Un bărbat de 54 de ani a ajuns la spital cu arsuri

Publicat

video: foc într o gospodărie din roma, noaptea trecută! un bărbat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Roma. Casa și o anexă au fost cuprinse de flăcări din cauza unui coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a încercat să scoată câteva bunuri din casa cuprinsă de flăcări și a suferit arsuri la mâna stângă și umărul drept.

La…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

7 aprilie: Ziua mondială a sănătății. Dreptul cetățenilor de acces la servicii medicale esențiale

Publicat

riscuri la care pot fi expuse persoane care au avut

Publicitate

La 7 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua mondială a sănătăţii. Aceasta are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează alba24.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Moment artistic de înălțare sufletească la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Dorohoi

Publicat

moment artistic de înălțare sufletească la catedrala „adormirea maicii domnului”

Publicitate

Duminică, în cadrul unei atmosfere de rugăciune și pace duhovnicească, Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Dorohoi a găzduit un moment artistic de profundă încărcătură duhovnicească, susținut de Grupul Vocal „Brăduleț”, coordonat cu dăruire de prof. Lavinia Gorgan.

Copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, elevi de la diferite unități de învățământ din municipiul Dorohoi, dar și din localitățile învecinate, au…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Oamenii care au adus României faima de „grânar al Europei”. Au fost colegi de clasă cu Eminescu și

Publicat

botoșani: oamenii care au adus româniei faima de „grânar al

Publicitate

La începutul secolului al XX-lea, în nordul extrem al României funcționa una dintre cele mai moderne ferme agricole din Europa. Era opera Goilavilor, moșieri care au reușit să găsească rețeta succesului în domeniul agricol, contribuind la faima țării noastre, ca mare producător de cereale, scrie ADEVĂRUL.

Anul 1913, moșia Rânghilești: cât vedeai cu ochii, se întindeau lanuri de grâu roșu (o cereală de lux, astăzi dispărută), orzoaică,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe